No dobra. Postanowiłem najpierw przejść grę, a dopiero potem podzielić się spostrzeżeniami (grałem jeszcze przed wydaniem powyższej łatki);
- Podczas atakowania Czarnych Goblinów, Goblinów Wojowników i Golemów wyskakują wielokrotne informacje w których pisze, że nie zadaję żadnych obrażeń, a tuż nad tym, że otrzymał "X" obrażeń. (podobnie dzieje się z Orkiem Żołnierzem na Cmentarzysku Orków)
- W grze dalej jest możliwość zostania jednocześnie Magiem Ognia i Strażnikiem.
- Gdy oddajemy Cor Kalomowi wnętrzności pełzacza, to wyskakuje informacja "ja przekazał". Możnaby to jakoś poprawić żeby brzmiało poprawniej językowo.
- Potwierdzam błąd z odbieraniem bryłek przez kopaczy. Z tym, że któryś z nich mi je odebrał, gdy w IV rozdziale przebiegałem poza Starym Obozem w kierunku Diega.
- Jeśli Strażnicy Świątynni przy Baalu Lukoru przeżyją, przy pierwszym spotkaniu z nim, i zostaną zaatakowani przez Beziego, to Baal Lukor próbuje nas zaatakować i nie da się z tym nic zrobić.
- Z jakiegoś powodu również, Baal Lukor stoi w głównym holu i się z niego nie rusza. Zaczyna się poruszać przez chwilę dopiero, gdy przeniesie sie go "manualnie" do komanty z Orkiem Żołnierzem (xD), a po otwarciu tamtej komnaty znowu to samo.
- Pisze, że Riordian daje nam 20 esencji uzdrawiających, a daje nam więcej przedmiotów (wiem, że już nad tym pracujesz, notuję dla zasady^^)
- Dałoby radę zrobić tak, żeby po wczytaniu save'a dalej można było biegać po wypiciu Napoju Szybkości? oraz dodania informacji o tym, jak długo trwać będzie jej efekt?
- Przy spotkaniu z Diegiem poraz drugi w Kanionie Trolli ten zostaje "ponownie przyjacielem", mimo, iż wcześniej już nim był.
- Gdy Gobliny Wojownicy atakują Diega, my otrzymujemy informację, że nie zadajemy im obrażeń.
- Gorn po walce z zębaczami w III rozdziale podczas poszukiwania kamieni ogniskujących przestaje podążać za Bezim. Żeby znowu zaczął podążać za Bezim, trzeba się udać do kołowrota przy bramie, otworzyć ją, a potem się wrócić do Gorna, lecz potem gdy się znowu zbliżymy do bramy, Gorn wspomina o "cholernej bramie", a potem się znowu zatrzymuje. Żeby go znowu odbugować trzeba najpierw wziąć kamień ogniskujący a potem się znowu do niego wrócić.
- W Wolnej Kopalnii, tam gdzie się idzie do Tarroka, są te belki przez które można przejść. Warto byłoby je usunąć.
- Po śmierci, imiona Szakala i jego strażników naprzeciwko wolnej kopalni wciąż są czerwone, a nie białe tak jak pozostałych 'martwych'. To samo dzieje się w 5 rozdziale po wybiciu strażników w wewnętrznej części Starego Obozu.
- Zauważyłem też, że w dzienniku pod zadaniem "Trofea Cavalorna" pisze, że jak Bezi zbierze wszystkie materiały, to jakiś Vincent da mu łuk, a nie Cavalorn.
- Trolle dostały jakiegoś boosta? Są trudniejsze teraz do pokonania niż moim zdaniem powinny być.
- Gdy, nie walcząc z nikim, blokuję ciosy bronią jednoręczną to wyświetla się powiadomienie " zadaje X obrażeń!".
- W Świątyni Śniącego, w pierwszej sali, guziki które mają za zadanie otworzyć brame w której znajduje się zagadka z trzema kolorami i piedestałami nie działa. Brama pozostaje zamknięta.
- Same przełączniki dziwnie działają. Jakby ich animacja była zbugowana? Co więcej, nie otwierają one bramy do drugiej komnaty pomimo przełączenia ich w poprawnej kolejności.
- Jeśli w dalszej części świątyni śniącego, niedaleko Gor Boby, wciśniemy tamte przełączniki w poprawnej kolejności Czerwony - Żółty - Niebieski, to nic się nie dzieje. A co za tym idzie - brama za Gor Bobą nie otwiera się.
- Poza tym, Świątynni Strażnicy również dostali boosta? Klepią mnie bez większego problemu pomimo tego, że mam Szatę Nekromanty. Z jednym daję sobie jeszcze radę, ale gdy atakuje mnie 2 to już nie jestem w stanie nic zrobić.
- Dlaczego ostatni z pięciu orkowych szamanów jest zaznaczony na zielono, a po dialogu na czerwono? Nie jest On przyjacielem Beziego.

Gdy wracamy do niego w 6 rozdziale, ten jest znowu zielony, oraz nie ma z nim opcji dialogowej "Masz ze sobą potężny oręż...".
- Po pokazaniu Xardasowi "dziwnego miecza", a następnie wejściu z Nim w handlem, jest możliwość zakupienia drugiego Uriziela, która znika po zleceniu misji o pancerzu runicznym.
- Uriziel również powinien wymagać więcej siły niż 30, skoro Wrzask Berserkera, który jest słabszy, wymaga 35, a Miecz Blizny 70.
- Skip w 5 rozdziale dalej jest wobec nas neutralnie nastawiony, jest z nim możliwość handlu.
- W pewnym momencie gry przestała mi działać opcja spania w łóżkach. Nie wiem dokładnie od kiedy.
- Jeśli zabijemy Szalonego Cor Kaloma Falą Śmierci Uriziela to Śniący oraz Opętani Nowicjuszowie nas atakują. Jeśli zrobimy to Urizielem, to już tak.
E: Przetestowałem na szybko arenę w nowszym patchu, faktycznie walka z Kirgo i Kharimem przebiega poprawnie, jednak nawet po pokonaniu obydwu dalej nie mogę walczyć z Gor Hanisem (ten twierdzi, że jestem za słaby). Resztę sprawdzę gdzieś w okolicy środy/czwartku. Zostawię to więc pozostałym^^