Gothic: Nieoficjalny Patch 1.2 288703 515

O temacie

Autor Marev

Zaczęty 29.06.2016 roku

Wyświetleń 288703

Odpowiedzi 515

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
Przepraszam, faktycznie Twój mod ma sterowanie z G2. "Widać kto grał." - no ja nie grałem, czekam na wersję poprawiającą jedynie błędy. I moim zdaniem taki dodatek ma sens, dzięki że uwzględniłeś prośby użytkowników pawbuj i zamierzasz stworzyć wersję alternatywną. :)

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Star,y nikt w to nie będzie grał. Już 6 lat temu Avallach powiedział, że robienie addonów i mini-modów do G1 to strata czasu. Nikomu się nie chce przechodzić kolejny raz tej zbugowanej gry, bo mimo tych łatek to dalej będzie jeden wielki bug.
a co to Avallach to jakaś wyrocznia? Dla mnie to gothic to najlepszy Rpg ever i szanuje zdanie innych, ale dobrze ze nowe produkcje powstają.  Heroes 3 jest jeszcze starszy , a fani ciągle go rozbudowuja przez różne projekty.

gothic1210
  • Gość
w tym wypadku tak xD

Anoax

Anoax

Użytkownicy
Nie ma sensu przejmować się czymś na co nie ma się żadnego wpływu
posty34
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie ma sensu przejmować się czymś na co nie ma się żadnego wpływu
Tej to może zaprzestańmy w ogóle robienia modów do Gothica? Przeciez i tak nikt nie zagra bo ta gra jest zabugowana i stara :v Wcale gothic nie ma rozbudowanej dużej społeczności i wcale to nie tak że ci ludzie nadal się udzielają, Wcale.

gothic1210
  • Gość
nie zesraj się z tych emocji

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
Co się z Wami dzieje? Społeczność Gothica jest duża, to fakt. Wśród fanów są zarówno ludzie pokroju ekipy tworzącej Dzieje Khorinis, którą trudno nazwać bandą gówniarzy (wystarczy zapoznać się z poziomem działu filmowego na ich kanale), są też turbofani zachowujący się dziwnie. Nie chcę się bawić w moderatora dyskusji, ale 1) co to ma wspólnego z tworzeniem nieoficjalnego patcha? 2) o co właściwie się kłócicie? XD

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może coraz mniej graczy sięgnie po czysty Gothic 1, ale nawet jeśli miało by to uszczęśliwić kilku ludzi, a ktoś ma ochotę wciąż poprawiać błędy, to niech to robi. Pawbuj... Trzymaj się.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
nie chodziło mi o to, że nie zagra bo bugi tylko poprawa ich (czyli to co robi ten mod) dla wielu po prostu nie jest powodem do rzucenia wszystkiego i przechodzenia tego od nowa.
jakie bugi? po konfiguracji system packa 1.7 i tych poprawkach , które zrobiłem ( i nie tylko ja rzecz jasna), praktycznie nie widze już bugów.
jeżeli coś to prosze o szczegóły (chętnie poprawię ). 
Gothic 3 to był jeden wielki bug w 2006. Jedynka to była przy tym cudo.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
kolejna wersja 1.25.5.

Przy pierwszym dialogu z Diego mamy wybór - czy zwykły Nieoficjalny Patch 1.25.5 czy wersja z dodatkami tzw. UpdatePack (extra questy, exp za skrzynie, zatruwanie przez niektórych monsterów, bonusy).
Content jest znany.

https://www.sendspace.com/file/j8l059

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
Czy ja wiem? Fajnie byłoby zrobić taki finalny changelog, nie wszyscy obserwują ten wątek a i ja czuję się zagubiony. :P

Na przykład mowa była o takich rzeczach jak podświetlanie skrzyń kolorami, możliwość smażenia wszystkich mięs jednocześnie (ale bez expa), Sakujo miał swoje propozycje. Nie wiadomo czy takie rzeczy są i ew. w której wersji - zwykłej czy UpdatePack ;)

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Czy ja wiem? Fajnie byłoby zrobić taki finalny changelog, nie wszyscy obserwują ten wątek a i ja czuję się zagubiony. :P

Na przykład mowa była o takich rzeczach jak podświetlanie skrzyń kolorami, możliwość smażenia wszystkich mięs jednocześnie (ale bez expa), Sakujo miał swoje propozycje. Nie wiadomo czy takie rzeczy są i ew. w której wersji - zwykłej czy UpdatePack ;)
Panie to jest.

podświetlanie skrzyń kolorami i całe mięso na ruszt jest i w zwykłej , tyle że bez expa i bonusów. w update pack jest full. Nie narzekajcie już... changelog zrobię.

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
Dzięki!

Niestety, zainstalowałem i nie mam żadnej opcji wyboru przy rozmowie z Diego :(

Instalowałem po kolei:
G1 z Gothic Universe
gothic1_playerkit-1.08k
Gothic1_PlayerKit-2.8
G1Classic-SystemPack-1.7 (to i dwa powyższe z oficjalnego wątku WOG)
Texture Pack  By Artemiano Gothic I oraz UP 1.25.5

Wszystkie 3 pliki z wypakowanej paczki UpdatePack powinienem przerzucić do katalogu system a plik z vdf z texture pack do katalogu data, tak?

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Instalacja OK.

Dziwne. Sam grałem.  Weź nowa gra i przy pierwszej rozmowie z Diego wybierz opcje Koniec. Dopiero wtedy zagaduje, w która wersję gramy.

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
Nie działa, ale może coś źle robię. Uruchamiam Twój mod:

I wygląda to tak (wideo 22 sekundy, można obejrzeć online):
https://drive.google.com/file/d/1oa7ZQiUKQfXMMHpVlQF4gczLz62JW2Nk/view?usp=sharing

Edit: bez texture packa to samo:
https://drive.google.com/file/d/1bexUkYcVThB9hkK8EUvBal8Bw3RMI3az/view?usp=sharing

Instalacja Gothica na czysto, NIC dodatkowego nie instalowałem.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dziwne. Proponuje pobrać moda j raz. Cały czas pracuje nad kolejną wersją . Domyślnie jest tylko nieoficjalny patch 1.25. Poprawki będą dotyczyć głównie update packa.  Spróbuj wolniej przewijać ten początek. 

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
Tylko ja wcześniej zainstalowałem G1 w ten sam sposób i Twój mod w wersji 1.25.4 żeby sprawdzić czy faktycznie jest sterowanie z G2 (wtedy gdy głupio zadałem tamto pytanie a Ty odpowiedziałeś, że przecież jest). I faktycznie, było. Modyfikacje z tego pliku tekstowego działają. Natomiast żadnych innych zmian nie było, np. związanych ze smażeniem mięsa. Tak jakby dodatek się nie wczytał poza ulepszonym sterowaniem.

Teraz gdy wydałeś 1.25.5 - specjalnie wszystko odinstalowałem (katalog Gothica przestał istnieć, upewniłem się, że deinstalacja wszystko wyczyściła). I dalej jest tak samo.

Nie zgłaszałem tego wcześniej, bo myślałem, że coś robiłem źle. Wolniejsze przewijanie dialogów nie wpłynęło na zmianę sytuacji.

Jak coś, to mogę sprawdzić i nagrać co uważasz, że będzie potrzebne.

Bezi11000

Bezi11000

Użytkownicy
posty33
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potwierdzam problem, mam taki sam jak muuz. Wygląda to tak jakby gra nie doczytywała twojego moda. Mam tylko same żółte napisy i nic więcej nie działa, nie mam nawet tego menu jak muzz na filmie. U mnie w menu w lewym dolnym rogu jest nazwa twojego moda i nic więcej(oryginalny wygląd).  ;(

Naprawdę próbowałem różnych konfiguracji. Chyba że z problemem ma coś wspólnego edycja gry, ja mam "Złota Edycja".
Jakby co mam kartę Nvidia i system windows 10.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ja wam wyślę swoją wersję gry na pw. Muuz możesz mi podesłać ta wersje  gog.
W międzyczasie  ro ie kolejna wersje. Wstrzymqjcie się z graniem .problem zostanie rozwiązany. 

Jeszcze jedna rzecz: spróbujcie zainstalowac gothic mod tools albo gdmk.

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
A masz gdzieś zapisany Mod Tools? Bo  link z tą wersją z polskimi skryptami na The Modders już wygasł. Zainstalować to GMDK z WoGa? https://www.worldofgothic.de/dl/download_28.htm

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A masz gdzieś zapisany Mod Tools? Bo  link z tą wersją z polskimi skryptami na The Modders już wygasł. Zainstalować to GMDK z WoGa? https://www.worldofgothic.de/dl/download_28.htm

nie, tu masz mood tools

https://www.sendspace.com/file/zlnr8c

moja wersja g1
http://www.mediafire.com/file/8bcnxo86g4icnn8/Gothic.zip

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry