[G3] GOTHIC 3 ADRENALINE MODE 197197 338

O temacie

Autor Squerol

Zaczęty 25.06.2016 roku

Wyświetleń 197197

Odpowiedzi 338

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Mógłbym się jakoś odwdzięczyć?

Odwdzięczyłeś się już przy ZB ;)  :ok:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Squerol a system walki z Risena, choćby animacje, dałbyś radę?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Squerol dobra robota przyjacielu :) Taurus wypada genialnie, chyba najbardziej mi przypadł do gustu ze wszystkich jednostek :) No i szkielet mag doobra robota - mam nadzieję, że go zobaczymy :D
Seria pytanek do ciebie:
1. Potrafisz dodać nową umiejętność lub edytować już istniejącą?
2. Czy potrafisz dodać nowe zaklęcie?
3. Czy pojawią się u ciebie inne nowe przedmioty typu: nowe recepty na żarcie, nowy rodzaj jedzonka, nowe trofea ze zwierząt itp.?
4. Czy zastanawiałeś się kiedyś, aby jakiegoś z nowych monstrów uczynić strażnikiem Rhobara i Zubena? Tacy mini avatarowie bogów ;) Bardzo silni NPC bardziej podobni do właśnie takich stworzeń.
5. Czy jest możliwość wprowadzenia jakiegoś skryptu na szansę na trafienie krytyczne bronią?
6. Czy potrafisz zmieniać / dodawać wymaganą reputację w danej frakcji do zakupu przedmiotu (tak jak np jest ze zbrojami) ?

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

SanTiago

[G3] ADRENALINE MODE 2.0
#243 2016-11-10, 23:14(Ostatnia zmiana: 2016-11-11, 15:23)
No... Wow O_O

Post połączony: 2016-11-11, 15:23
To podmienisz tą animację leczenia, czy to jest takie proste, że się da zrobić samemu?
Jak nie chcesz, to może powiesz jak?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
@Squerol dobra robota przyjacielu :) Taurus wypada genialnie, chyba najbardziej mi przypadł do gustu ze wszystkich jednostek :) No i szkielet mag doobra robota - mam nadzieję, że go zobaczymy :D
Seria pytanek do ciebie:
1. Potrafisz dodać nową umiejętność lub edytować już istniejącą?
2. Czy potrafisz dodać nowe zaklęcie?
3. Czy pojawią się u ciebie inne nowe przedmioty typu: nowe recepty na żarcie, nowy rodzaj jedzonka, nowe trofea ze zwierząt itp.?
4. Czy zastanawiałeś się kiedyś, aby jakiegoś z nowych monstrów uczynić strażnikiem Rhobara i Zubena? Tacy mini avatarowie bogów ;) Bardzo silni NPC bardziej podobni do właśnie takich stworzeń.
5. Czy jest możliwość wprowadzenia jakiegoś skryptu na szansę na trafienie krytyczne bronią?
6. Czy potrafisz zmieniać / dodawać wymaganą reputację w danej frakcji do zakupu przedmiotu (tak jak np jest ze zbrojami) ?

Dzięki.

1. Nie ma takiej możliwości a jedynie co można edytować to wymagania do jej nauki i ikonkę,
2. Nie próbowałem
3. Tak
4. Nie podoba mi się ten pomysł
5. Totalnie nie ma takiej możliwości
6. Nie próbowałem, ale wydaje mi się, że na 99% jest to możliwe (na przykładzie Content Mod'a)

Już z dziesiąty raz powtarzam :lol2: - na ten moment nie jest możliwe dodania jakiejkolwiek animacji z zewnątrz i sprawienia żeby działała w Gothic'u 3,
A o całkowite przebudowanie systemu walki już lepiej nie pytaj  :F

To podmienisz tą animację leczenia

Wysłałem temu Panu paczkę na PW - jak ktoś by miał tak niesamowitą "chcicę" na tę rzecz to mogę udostępnić  :lol2: (tak czy siak na razie zmiana animacji niestety wpływa na parę innych czarów, na razie nie wykombinowałem jak to zrobić dla każdego czaru z osobna),

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Już z dziesiąty raz powtarzam :lol2: - na ten moment nie jest możliwe dodania jakiejkolwiek animacji z zewnątrz i sprawienia żeby działała w Gothic'u 3,
A o całkowite przebudowanie systemu walki już lepiej nie pytaj  :F
Tylko ze animacje risen nie sa jakies w chuj zajebiste, system walki risen nie polega na dobrych animacjach, ale na combosach ktore sprawiaja ze ten system walki jest dobry

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Gdyby się dało zmienić animację ataków to pewnie już dawno byłby mod który zamienia animacje z G3 na G2

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Gdyby się dało zmienić animację ataków to pewnie już dawno byłby mod który zamienia animacje z G3 na G2
Tylko ze raz szkielet postaci jest inny, wiec to nie byloby takie proste, a animacje to nie problem w gothicu3, ale zaprojektowanie systemu walki w g3

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Squerol, chodzi mi (o tych zombiakach), że one są już w CM 3.0 niesamowicie mocne więc proszę nie przyśpieszaj chociaż ich. (zresztą mumii też)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

[G3] ADRENALINE MODE 2.0
#249 2016-11-13, 00:16(Ostatnia zmiana: 2016-11-13, 18:30)
(zresztą mumii też)

Z zombiakami nic nie obiecuję, ale z mumiami to już za późno - dostały inne AI i zaczęły biegać, przykro mi  :P

Post połączony: 2016-11-13, 18:23
Więcej screenów (w nawiasie podałem czyje animacje posiadają jak kto by pytał):

Ćmy (Krwiopijca), Sęp (Ścierwojad)
Spoiler

Szczur i Żądłoszczur (Wilk)
Spoiler

Ghul (Topielec)
Spoiler

Popiołak i Nieumarły Popiołak (na sterydach) (z tym chujstwem najbardziej się namęczyłem ale najfajniej wyszedł w akcji i ogólnie) (Troll)
Spoiler

Świerszcz Bojowy (Pełzacz)
Spoiler

Jakaś tam krówka (Bizon)
Spoiler

Jaszczuroczłeki (Ork), Szkielety (Człowiek) i Bagielec (Człowiek)
Spoiler

Więcej potworków z Risen'a nie będzie, tylko te + reszta co wcześniej pokazałem (Skorpiony, Czerwie, Brontoki i Jaszczury Grzmotów).
Jedynie do poprawki mi zostały Brontoki, Czerwie (te najbardziej), Jaszczury Grzmotów i Szczury bez kolców, reszta jest wporzo a i jeszcze pozmieniać "movesety" niektórym z nich (w szczególności Jaczuroczłekom żeby nie walczyły identycznie jak Orkowie), jak poprawię to może filmika dam.
Pozdrawiam  :)

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Squerol, mogę dać linka do mini-mini modzika na podmiankę tych animacji? :D

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
No no rozszerzasz arsenał jednostek :) Bardzo dobrze, że dodałeś jaszczuroludzi. Skoro są smoki to przecież mogą być i jaszczuroludzie :P

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Robię filmik, na którym pokaże animacje, które mi wysłał Squerol oraz mój "modzik" :)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Robię filmik, na którym pokaże animacje, które mi wysłał Squerol oraz mój "modzik" :)
Squerol, mogę dać linka do mini-mini modzika na podmiankę tych animacji? :D

Podniecasz się tym jakby to było chuj wie co - postać trzyma dwuręczniaka tylko z prawej strony i leczenie + kilka innych czarów ma inną animację...
Uspokój się  :ok:  :lol2:

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Z takim arsenałem nowych potworów to będziesz musiał zadbać także o nowe tereny, żeby potwory były trudniej dostępne, a nie co 5 m :p Gorąca czekam na modyfikację :P Najlepszy mod do Gothic 3.

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

To w Risenie są jeszcze jakieś potwory?? Myślałem, że już wszystkie zrobiłeś.

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Em, sorry Squerol :P
Ale to jest już nieważne:P

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Wystarczy zwrócić uwagę, że teren nad Geldern / nad smokami z Geldern jest całkowicie pusty więc jeżeli twórca będzie chciał to go wykorzysta :)

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nad kopalnią w geldern (Mezin tam jest) jest zamek też pusty ;D

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Ziomek, potrafiłbyś zmienić twarz Vatrasowi? Jakoś mi on nie pasuje jako Białas, w szczególności że w dwójce był czarny.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry