OTO WEREWOLF I KAZZMIR 20264 75

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 17.06.2016 roku

Wyświetleń 20264

Odpowiedzi 75

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to jest fakt xDD W Islamie zwykly wiezacy jest radykalem, a u nas nagle papiez ma dosyc dziwne podejscie xD Jestem dosyc anty koscielny, ale patrzac na dzisiejsza sytuacje w europie uwazam, ze wlasnie teraz koscil jest potrzebny w pewnym sensie

Zawsze można trzymać się przykazań Bożych nie patrząc na kościoły, które są w szponach szatana. Ostatnia księga w Biblii bardzo precyzyjnie opisuje Nierządnice czyli Rzym. Upijanie się winem rozwiązłości Wielkiego Miasta, posiadającego władzę królewską nad królami ziemi jest jedną z ostatnich rzeczy jaką miałbym robić w życiu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zawsze można trzymać się przykazań Bożych nie patrząc na kościoły, które są w szponach szatana.

COOO XDDD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zawsze można trzymać się przykazań Bożych nie patrząc na kościoły, które są w szponach szatana.

COOO XDDD

Mnóstwo nauk, a może nawet wszystkie, które naucza nas kościół nie ma nic wspólnego z tym co masz napisane w Biblii. Jak będziesz kiedyś przechodził przez ulice, a tam będą się modlić kapłani po 7 latach teologii, to wiedz, że nawet modlitwa na skrzyżowaniu ulic jest zabroniona przez Jezusa.

Dlatego też trzymam się z dala od ostatnio nazywanego imama Franciszka. Ajatollah było by śmieszniej :lol2:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
I w ten sposób tracisz łaske boza i eucharystie, przez brak  sakramentów. To ze znalazło sie kilka owiec czarnych, nie znaczy ze caly kościół jest zly. U mnie moi księdza są w porządku np. Pomyśl, ze ich spotka zasluzona kara, a ty rob swoje chodząc do kościoła. Nawet w biblii Pan Jezus mowil, ze sakramenty święte są najważniejsze.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I w ten sposób tracisz łaske boza i eucharystie, przez brak  sakramentów. To ze znalazło sie kilka owiec czarnych, nie znaczy ze caly kościół jest zly. U mnie moi księdza są w porządku np. Pomyśl, ze ich spotka zasluzona kara, a ty rob swoje chodząc do kościoła. Nawet w biblii Pan Jezus mowil, ze sakramenty święte są najważniejsze.

Eucharystia jest rozpropagowana przez niejakiego Łukasza, który nie był uczniem Isusa, a uczniem samozwańczego apostoła Pawła. Wystarczy sobie porównać nauki Pawła i Łukasza do reszty to wyjdzie nam konflikt.

Podam jeden przykład :
Ewangelia Mateusza
Nie każdy, kto do mnie mówi: Panie, Panie, wejdzie do Królestwa Niebios; lecz tylko ten, kto pełni wolę Ojca mego, który jest w niebie.

List Pawła do Rzymian
Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, że Isus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudził go z martwych, zbawiony będziesz.

Widać różnicę i tego jest więcej.

W Ewangelii Mateusza,Jana i w Objawieniu masz jak byk napisane, że Bóg chce byśmy wypełniali przykazania. W kościołach chrześcijanskich nie znalazło się kilka czarnych owiec tylko całe stada, które można by wymieniać niemalże w nieskończoność. Pełno tam tradycji wymyślonych 1000 lat po Isusie.

I jeszcze jedna uwaga. Wielkie Miasto upija mieszkańców ziemi, księży nie może? Nie jeden ksiądz żegna się z obłudą kościołów chrześcijańskich, które są postawione na naukach Pawła  ;(

Podajesz przykład dość popularny u ludzi, czyli mój ksiądz jest OK. Na razie nie będę rozwijał tego co Isus powiedział o dużej ilości nauczycieli. Jakby co masz to w 23 rozdziale Mateusza werset 8  :)

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Podam jeden przykład :
Ewangelia Mateusza
Nie każdy, kto do mnie mówi: Panie, Panie, wejdzie do Królestwa Niebios; lecz tylko ten, kto pełni wolę Ojca mego, który jest w niebie.

List Pawła do Rzymian
Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, że Isus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudził go z martwych, zbawiony będziesz.

Jaką różnicę?

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Podam jeden przykład :
Ewangelia Mateusza

List Pawła do Rzymian

Jaką różnicę?

Wg Mateusza : do królestwa Bożego wejdzie ten kto kto pełni wole Ojca Isusa, ,,który jest w niebie.

Wg Pawła : Masz iść do ludzi krzyknąć, że wierzysz w Isusa i jesteś zbawiony.

Paweł w swoich listach napisał, że uczynki są już niepotrzebne bo zbawieni jesteś my z wiary. W innym jego liście(nie pamiętam teraz) "łaska jesteście zbawieni"  :facepalm:

Nawet w ostatnich słowach Objawienia to masz 22.12 Oto już dam według jego uczynków.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO WEREWOLF I KAZZMIR
#27 2016-06-19, 19:57(Ostatnia zmiana: 2016-06-20, 14:26)
tracisz łaske boza... zasluzona kara...

@Mac Dun to jest mowa o stwórcy wszechświata czy o jakimś pogańskim złośliwym bożku?

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Wg Mateusza : do królestwa Bożego wejdzie ten kto kto pełni wole Ojca Isusa, ,,który jest w niebie.

Wg Pawła : Masz iść do ludzi krzyknąć, że wierzysz w Isusa i jesteś zbawiony.

Kurwa. Nie pierdol, że nie wiesz o co chodzi. W pierwszym chodzi o to, że samo mówienie, że się wierzy nic nie znaczy, tylko trzeba to udowodnić czynami, a w drugim o tym, że jeśli naprawdę się wierzy, to się wejdzie do Nieba, Raju czy czego tam.
Ogólnie w Bibli jest sporo rozbieżności, ale występują one na linii raczej Nowy Testament a Stary i jakieś tam mniejsze rozbieżności w Ewangeliach.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty185
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
Ja jestem pokornym sluga Innosa

Pozdrawiam mame i tate

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty156
Propsy163
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Namiot
Paweł w swoich listach napisał, że uczynki są już niepotrzebne bo zbawieni jesteś my z wiary.

Cytat: Z listu do Galatów
Oto, czego uczę: postępujcie według ducha, a nie spełnicie pożądania ciała. (...) Jest zaś rzeczą wiadomą, jakie uczynki rodzą się z ciała: nierząd, nieczystość, wyuzdanie, uprawianie bałwochwalstwa, czary, nienawiść, spór, zawiść, wzburzenie, niewłaściwa pogoń za zaszczytami, niezgoda, rozłamy, zazdrość, pijaństwo, hulanki i tym podobne. (...) ci, którzy się takich rzeczy dopuszczają, królestwa Bożego nie odziedziczą.
Owocem zaś ducha jest: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność, opanowanie.
(...)
W czynieniu dobrze nie ustawajmy, bo gdy pora nadejdzie, będziemy zbierać plony, o ile w pracy nie ustaniemy. A zatem, dopóki mamy czas, czyńmy dobrze wszystkim, a zwłaszcza naszym braciom w wierze.

-------------------------------------------------------------

W kościołach chrześcijanskich nie znalazło się kilka czarnych owiec tylko całe stada,

Cytat: Z listu do Galatów
Niech każdy bada własne postępowanie, a wtedy powód do chluby znajdzie tylko w sobie samym, a nie w zestawieniu siebie z drugim

A co Jezus mówi o osądach? O belce w oku? Albo co chce przekazać w przypowieści o faryzeuszu i celniku ("Boże, dziękuję Ci, że nie jestem taki jak ten celnik")? Oczywiście, jeśli widzimy, że ktoś robi źle, powinniśmy zwrócić mu uwagę ("Gdy brat twój zgrzeszy <przeciw tobie>, idź i upomnij go w cztery oczy"), ale bez wywyższania się, bo nie powinno tu chodzić o ukazanie siebie jak najkorzystniej, tylko o to, żeby ten drugi zrozumiał.

-------------------------------------------------------------

nawet modlitwa na skrzyżowaniu ulic jest zabroniona przez Jezusa.

Liczą się intencje. Jeśli ci przykładowi kapłani modlą się na pokaz ("o, patrzcie jacy to religijni nie są"), to, zgodnie ze słowami ewangelisty "Otrzymali już swoją nagrodę". Co innego, jeśli, no nie wiem, na przykład jest to akcja, mająca na celu zachęcenie innych do wspólnej modlitwy.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

OTO WEREWOLF I KAZZMIR
#31 2016-06-20, 01:09(Ostatnia zmiana: 2016-06-20, 02:08)
nie do końca rozumiem czemu w temacie "OTO WEREWOLF I KAZZMIR" znajduje się mój nick, komuś się coś popierdoliło przy zakładaniu go. temat staje się zbyt radykalny nawet jak dla mnie.
Obaj jesteście radykalnymi cymbałami. Ty ktory przeciwstawia się wszystkiemu co robi PiS, a Werewolf, który wychwala każde działanie PiSu. Cierpcie ze spuścizny swego imienia. To przez takich spolaryzowanych idiotów którzy nie potrafią myśleć obiektywnie na faktach rzeczywistych politycy żerują bo wiedza ze na nich i tak głos oddadzą.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO WEREWOLF I KAZZMIR
#32 2016-06-20, 10:25(Ostatnia zmiana: 2016-06-20, 10:36)
politycy żerują bo wiedza ze na nich i tak głos oddadzą.

jestem spolaryzowany przeciwko wszystkim partiom rządzącym polską od 1989, namawiam do nie głosowania na nie, gdyby mnie słuchano politycy nie mieliby na czym żerować...

obiektywnie mogę się zgodzić może z 10% tego co te partie zrobiły dobrego, reszta nie robi różnicy dlatego wolałbym ich nie oglądać w telewizji, w transmisjach online sejmu, czytać o nich w gazetach i kurwa pisać o nich na forum.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

OTO WEREWOLF I KAZZMIR
#33 2016-06-20, 20:14(Ostatnia zmiana: 2016-06-20, 21:23)
politycy żerują bo wiedza ze na nich i tak głos oddadzą.

jestem spolaryzowany przeciwko wszystkim partiom rządzącym polską od 1989, namawiam do nie głosowania na nie, gdyby mnie słuchano politycy nie mieliby na czym żerować...

obiektywnie mogę się zgodzić może z 10% tego co te partie zrobiły dobrego, reszta nie robi różnicy dlatego wolałbym ich nie oglądać w telewizji, w transmisjach online sejmu, czytać o nich w gazetach i kurwa pisać o nich na forum.

Byly jony Polacy sami zaprzepaścili szanse. Tak byście mieli system partyjny na wzór amerykański.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Rozważajcie sobie tematy biblijne w kościele, a nie na forum.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Przecież tematami biblijnymi to forum parę lat temu stało. Wracają do tradycji. :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Chodzi mi o to aby nie uprawiac polityki partyjnej w temacie jak to robi kazz i werewolf.

czy to jest polityka? mamo mogę?

Z myślą o sporcie amatorskim w 2008 roku wystartował program budowy nowoczesnych boisk do koszykówki, piłki nożnej i siatkówki. Bartosz Kapustka miał wtedy 11 lat i podobnie jak wielu innych chłopaków chciał po lekcjach kopać piłkę z kolegami. Zajęcia prowadzili animatorzy sportu, którzy byli jednocześnie trenerami i sędziami.
http://natemat.pl/183037,polityczna-zemsta-pis-demoluje-orliki-nie-ma-pieniedzy-na-trenerow-i-animatorow

aby wszystkich uspokoić, orliki nie są zagrożone! poniżej informacja od fundacji zajmującej się orlikami.
http://frkf.pl/czekamy-na-sprostowanie/

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Polecam:
https://www.youtube.com/watch?v=GRL0Ku4Gyec

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Chodzi mi o to aby nie uprawiac polityki partyjnej w temacie jak to robi kazz i werewolf.

czy to jest polityka? mamo mogę?

Z myślą o sporcie amatorskim w 2008 roku wystartował program budowy nowoczesnych boisk do koszykówki, piłki nożnej i siatkówki. Bartosz Kapustka miał wtedy 11 lat i podobnie jak wielu innych chłopaków chciał po lekcjach kopać piłkę z kolegami. Zajęcia prowadzili animatorzy sportu, którzy byli jednocześnie trenerami i sędziami.
http://natemat.pl/183037,polityczna-zemsta-pis-demoluje-orliki-nie-ma-pieniedzy-na-trenerow-i-animatorow

aby wszystkich uspokoić, orliki nie są zagrożone! poniżej informacja od fundacji zajmującej się orlikami.
http://frkf.pl/czekamy-na-sprostowanie/

Nie kurwa obaj jestescie neutealni jak Szwajcarja.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry