I w ten sposób tracisz łaske boza i eucharystie, przez brak sakramentów. To ze znalazło sie kilka owiec czarnych, nie znaczy ze caly kościół jest zly. U mnie moi księdza są w porządku np. Pomyśl, ze ich spotka zasluzona kara, a ty rob swoje chodząc do kościoła. Nawet w biblii Pan Jezus mowil, ze sakramenty święte są najważniejsze.
Eucharystia jest rozpropagowana przez niejakiego Łukasza, który nie był uczniem Isusa, a uczniem samozwańczego apostoła Pawła. Wystarczy sobie porównać nauki Pawła i Łukasza do reszty to wyjdzie nam konflikt.
Podam jeden przykład :
Ewangelia Mateusza
Nie każdy, kto do mnie mówi: Panie, Panie, wejdzie do Królestwa Niebios; lecz tylko ten, kto pełni wolę Ojca mego, który jest w niebie.
List Pawła do Rzymian
Bo jeśli ustami swoimi wyznasz, że Isus jest Panem, i uwierzysz w sercu swoim, że Bóg wzbudził go z martwych, zbawiony będziesz.
Widać różnicę i tego jest więcej.
W Ewangelii Mateusza,Jana i w Objawieniu masz jak byk napisane, że Bóg chce byśmy wypełniali przykazania. W kościołach chrześcijanskich nie znalazło się kilka czarnych owiec tylko całe stada, które można by wymieniać niemalże w nieskończoność. Pełno tam tradycji wymyślonych 1000 lat po Isusie.
I jeszcze jedna uwaga. Wielkie Miasto upija mieszkańców ziemi, księży nie może? Nie jeden ksiądz żegna się z obłudą kościołów chrześcijańskich, które są postawione na naukach Pawła

Podajesz przykład dość popularny u ludzi, czyli mój ksiądz jest OK. Na razie nie będę rozwijał tego co Isus powiedział o dużej ilości nauczycieli. Jakby co masz to w 23 rozdziale Mateusza werset 8