Gothic.. jak to miało być.. 63478 157

O temacie

Autor VanMulller

Zaczęty 4.06.2016 roku

Wyświetleń 63478

Odpowiedzi 157

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Bo tak trudno jest sie domyslec, że jak PB zrobi 3 z zrzedu porazke artystyczna to nie wroca do Gothica ktory przyniósłby im hajs pottzebny na przetrwanie. Zresztą
Moze po prostu przestancie na sile szukac kazdej wady w nowych grach PB?

Tak, bo ja jestem pierwszym hejterem PB na forum. Daj spokój Mac, nie raz razem broniliśmy PB. Mimo, że jestem świadom wad R2, lubię tę grę naprawdę, nie lubię R3 choć moge dojrzeć nieliczne plusy. Elexa oczekuje, ale generalnie boje się, że wyjdzie klapa.
Ja temu studiu życzę jak najlepiej, życzę mu Game Awards, hajsu, wielkiego apartamentowca, 70 ludzi w dziale sprzątaczek i hajsu ile mają Redzi. To studio dało mi gry dzięki którym tu jestem, dzięki którym gram w gry, zacząłem bawić się w mody i poczułem pasję do pisania scenariuszy. Ale to nie zmienia faktu, że PB stoi na krawędzi i jedna porażka i koniec, pa pa, w odróżnieniu od 3/4 tego forum, nie życze im tego.
Są jednak trochę sobie sami winni. A to jak konsekwentnie olewają fanów Gothica woła o pomstę do nieba. Kiedy oni coś dla fanów zrobili? No kiedy? A to tylko dzięki nim Gothic ciągle żyje.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tak z ciekawości Kuba, czemu R3 tak nagle przestał ci się podobać?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Od kiedy zacząlem grać dalej niż prolog i posiedziałem przy nim troche godzin.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Sequel pewnie został porzucony bo nie był innowacyjny. Gracze by go nie odebrali tak jak pierwszej i drugiej części.
Masz trochę racji, ale moim zdaniem sequel był ZBYT innowacyjny. Rzeczywiście byłby odebrany zupełnie inaczej niż G2. Były w nim pełniące ważne role fabularne kobiety, nietypowe skille, sam król Rhobar... Narwrzucali tam na raz dużo nowych rzeczy w ryzykownym stylu (który mi się akurat bardziej spodobał niż G2).

Podobny błąd ma popełnić Dzieje Khorinis odtwarzając utracony kontent z dodatku np. gildia łowcy demonów?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podobny błąd ma popełnić Dzieje Khorinis odtwarzając utracony kontent z dodatku np. gildia łowcy demonów?
W żadnym wypadku @Żelazko i dementuje jeśli odniosłeś takie wrażenie.
Z dodatku nie odtwarzamy NICZEGO poza łowcami (których udział jest dość smaczkowy-marginalny, więc można ich określić mianem easter egga/dodatku). A drugą rzeczą jest tylko Inkwizycja, w ZUPEŁNIE innej formie niż w tym dodatku. Właściwie inkwizytorzy trochę się nam napatoczyli, bo niejaki Wyzysk wymyślił fajny epizod z nimi w queście pobocznym, potem zahaczyliśmy z nimi jeszcze o jeden główny - a na koniec dowiedzieliśmy się o dodatku i inkwizytorów których wymyśliliśmy mogliśmy ubrać w te fioletowe ciuszki.

Zaświadczam osobiście i ręczę głową, że te dwa wprowadzenia (z ukłonowym nawiązaniem do sequela) są w bardzo dobrym smaku i guście, i nie wprowadzą w żadnym wypadku wrażenia o którym mówił Av. Nie w tej formie i naszym wydaniu.

O gwardii królewskiej/wczesnym koncepcie paladynów oczywiście nie wspominam - bo oni pojawili się już w intro i plikach g1

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż, mimo wszystko szkoda, że cała sprawa pójdzie najprawdopodobniej do piachu i kto nie zobaczył sequela do teraz, ten pewnie nie ujrzy go wcale. Trochu smuteg:c Zwłaszcza, że na ten dodatek przypadają ostatnie podrygi Mad Scientists w Piranha Bytes.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Cóż, mimo wszystko szkoda, że cała sprawa pójdzie najprawdopodobniej do piachu i kto nie zobaczył sequela do teraz, ten pewnie nie ujrzy go wcale. Trochu smuteg:c Zwłaszcza, że na ten dodatek przypadają ostatnie podrygi Mad Scientists w Piranha Bytes.
Nie pisz tak
Mam cichą nadzieję że to wpadnie mi na dysk  :F

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
W żadnym wypadku @Żelazko i dementuje jeśli odniosłeś takie wrażenie.
Z dodatku nie odtwarzamy NICZEGO poza łowcami (których udział jest dość smaczkowy-marginalny, więc można ich określić mianem easter egga/dodatku). A drugą rzeczą jest tylko Inkwizycja, w ZUPEŁNIE innej formie niż w tym dodatku. Właściwie inkwizytorzy trochę się nam napatoczyli, bo niejaki Wyzysk wymyślił fajny epizod z nimi w queście pobocznym, potem zahaczyliśmy z nimi jeszcze o jeden główny - a na koniec dowiedzieliśmy się o dodatku i inkwizytorów których wymyśliliśmy mogliśmy ubrać w te fioletowe ciuszki.

Zaświadczam osobiście i ręczę głową, że te dwa wprowadzenia (z ukłonowym nawiązaniem do sequela) są w bardzo dobrym smaku i guście, i nie wprowadzą w żadnym wypadku wrażenia o którym mówił Av. Nie w tej formie i naszym wydaniu.

O gwardii królewskiej/wczesnym koncepcie paladynów oczywiście nie wspominam - bo oni pojawili się już w intro i plikach g1
Gwardia królewska i paladyni pasują do DK chociaż bardziej z naciskiem na gwardię. Tak ważna jednostka wojskowa jak paladyni nie zajmowali by sobie dupę transportem i organizacją rudy kiedy dostęp do kopalń był wciąż dostępny. Nawet kupiec Fernado z górnego miasta mówił że jego statki zawoziły rudę na kontynent a przywoziły z powrotem żywność.

Mam nadzieję że wyjaśnicie w jakiś sposób jak gildia łowców demonów zniknie z Khorinis bo w ani GII ani GI nie ma o niej wzmianki.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam nadzieję że wyjaśnicie w jakiś sposób jak gildia łowców demonów zniknie z Khorinis bo w ani GII ani GI nie ma o niej wzmianki.
Umyślnie będą na Vaduz :D

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Umyślnie będą na Vaduz :D
Czemu ja tak wszystko przewiduje  ;(

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Tak z ciekawości Kuba, czemu R3 tak nagle przestał ci się podobać?

Raczej pytanie powinno brzmieć jak R3 może podobać się komukolwiek xD

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

V0ID

V0ID

Użytkownicy
Analdestroyer
posty12
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Analdestroyer
I dokładnie z powodu ich obecności Sequel miał być aż tak innowacyjny.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, nadal czekamy na bohatera. Dajesz!

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Coś przycichło
Ktoś dowiedział się czegoś nowego?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Mówiłem xD
Czekamy na wyciek.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Bo Aztek ukradł propsy i nigdy się podzielił modem na PW.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Z tego co na razie widać to PB chce pogrzebać sequela i nigdy go nie ujawniać chyba że mają jakiś plan w co jednak wątpię

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Uwaga uwaga:
http://arhn.eu/gothic-sequel/
Jakis gameplay się pojawił od arhn.eu

Gothic najlepszy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry