Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD 288273 783

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.04.2016 roku

Wyświetleń 288273

Odpowiedzi 783

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A te trofea będzie można komus sprzedawać za rozsądną kasę  jak skóry bosperowi ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@MacDun nie ma problemu :P
@paulpolska raczej nie :D Dodam że w grze będą super bossy których trofea będzie skupywał Bosper : O
Postaram się też dodać zaklinanie:
Mianowicie będziemy mogli stworzyć pierścienie na stole Demonoligczym, ale podajcie jakieś fajne składniki :P

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Edward03051993

Edward03051993

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MacDun @SiemaczyS Chodzi o to aby L'Hiver miał wszystko (świat, tekstury, nowe zbroje, nowe umiejętności, interfejs itp) to mi nie przeszkadza. Ale niech poziom trudności w walce będzie taki sam jak w oryginale bez modów. Żeby nie było sytuacji że goblin na początku masakruje mnie, albo grupa 2 krwiopijców. Trudno powinno być tak jak w czystej wersji Gothica 2 Noc Kruka bez modów. Może jeszcze powinny wrócić kamienne tablice pradawne zwiększające atrybuty, albo zmniejszyć ilość punktów nauki za nie z 10 PN za 5 PKT siły czy zręczności na 5 PN za 5 PKT.

Znalazłem wersje l'hivera dodającą więcej świata i podmieniający tekstury lecz jest on pusty, zero orków, potworów w tych nowych dodanych lokacjach oraz brak nowych zbroi czy umiejętności. A nie o to mi chodzi.

Nie chcę byście pomyśleli, że cienias jestem. Po prostu brakuje czasu na hardcorowe granie po kilkadziesiąt godzin dziennie. A przeszedłem już serie Gothic wielokrotnie, G3 nawet na Bardzo Trudnym poziomie z Alternatywnym A.I. Chciałbym po prostu przyjemnie sobie pograć i uważam że oryginalny poziom trudności był spoko do tego. Jak będę chciał się pomęczyć to uruchomie sobie Dark Soulsy.

Post połączony: 2016-08-13, 17:32
Mam nadzieję, że nie masz zamiaru zmieniać fabuły, lub dodawać np. jak to widziałem gdzieś na forum, że bezimienny dostawał Uriziela na początku od Xardasa. Moim zdaniem tej kwestii nie powinno się ruszać, oryginalna wersja jest ok, byleby był taki sam poziom jak w grze bez modów.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Prototyp:(będzie ładniej D: )
Nie mam dużo czasu więc na szybko to skleiłem. Będą 3 poziomy do wyboru:
Łatwy- Balans z G2 bez NK
Normalny-Mój balans D:
Ciężki- Balans z L'hvier Edition
Do tego dochodzą Punkty nauki jakie wydajemy na naukę atrybutów.
(Jeszcze sporo wody w rzece upłynie nim to skończe)
Co do Contentu. To napisałem trzy może 4 zadania głównie dla GD, ale może dojdzie coś więcej...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czy ja wiem czy jest sens robic dodatkowy content :P Mysle ze raczej nie, i dobrze ci wychodza rozne dodatki, no ale to juz twoj wybor :)

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Parę Questów np.
Napisany Quest:
Fajeth do nas zagaduje i prosi o zmianę warty. Idziemy w nocy kolo obozu orków i czekamy (coś takiego jak w CZ) jeżeli uciekniemy orkowie wymordują NPC ;-;
Albo Generałowie orków:
Trza ubić tych co na Screenie nagrody są sowite.
Z orginalnego Contentu zmienię jedynie jeszcze początek i koniec bo trochę sztywno... No i może coś z Krukiem pomyślę.
Wiadomo też że dodam Magów Wody.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wiadomo też że dodam Magów Wody.
Jak dodasz, jak juz są? :P

Jak chcesz sie bawić w contekst to mam propozycji kilka.
-Dodanie więcej postaci z g1 imiennych i dialogi fajne albo quescik jakiś spoko :)
-Dodanie gildii magów wody (tutaj musiałbyś sie potrudzic troche)
-Dodanie sekciarzy i rozwiniecie watku poszukiwaczy (tutaj tez troche byś sie natrudzil)

-Zamienienie lekkiej zbroi strażnika miejskiego na ciezka zbroje strażnika miejskiego a w zamian ciężkiej zbroi strażnika dodac ciezka zbroje strażnika z g1 i zamienienie zbroi kruka na lekka zbroje najemnika z g2 (ciezka zbroje szkodnika) oraz danie ciezkiej zbroi najemnika z g1 na miejsce lekkiej zbroi najemnika w g2

Zwlaszcza 1 i ostatni punkt mozna by dac :)

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Fajnie by było jakbyś dodał do każdej gildii po 5-10 zadań tak samo z wodnym kręgiem który jest bardzo ubogi w zadania.

= D

Edward03051993

Edward03051993

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@SiemaczyS Szkoda, że ten poziom łatwy jest bez NK, może dasz radę to jeszcze zrobić. Dodatkowy content mógłbyś dać opcjonalny np. w oddzielnym pliku, lub po prostu zmodyfikować istniejące, ale bez ingerowanie np. w dialogi. Taka moja luźna propozycja.

Moim zdaniem, G2 + NK + L'Hiver + twój mod modyfikujący / przywracający JEDYNIE poziom trudności do tego z G2NK

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@ up jednak masz rację. Balans z NK będzie.  Ponieważ jest Respawn potworów, a jak masz dajmy po 5 pkt siły i Respawn co 7 dni (u wilków)  to można policzyc ze w 1 rozdziale można mieć 100 siły...
Co do zadań to propozycje jakieś,  bo mi się pomysły kończą,  a Npc z 1 będzie tylko kilka. Np. Kosa, Aidan czy Świstak.
Contentu nie zmieniam, poza małymi "fjuczerami"  jak np. Początek gry który może niedługo ukaże się na moim kanale.

Gaan

Gaan

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy

Edward03051993

Edward03051993

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ up jednak masz rację. Balans z NK będzie.  Ponieważ jest Respawn potworów, a jak masz dajmy po 5 pkt siły i Respawn co 7 dni (u wilków)  to można policzyc ze w 1 rozdziale można mieć 100 siły...
Co do zadań to propozycje jakieś,  bo mi się pomysły kończą,  a Npc z 1 będzie tylko kilka. Np. Kosa, Aidan czy Świstak.
Contentu nie zmieniam, poza małymi "fjuczerami"  jak np. Początek gry który może niedługo ukaże się na moim kanale.

Wiem, że jestem upierdliwy :), ale nie da rady zrobić tego contentu opcjonalnego albo bez niego?

P.S. Ehhh to ja nie wiedziałem, że jest respawn potworów co 7 dni, zawsze wydawało mi się, że to się dzieje jak zaczyna się nowy rozdział gry.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Edward03051993

Kurde koleś, daj sobie spokój juz. Nie wiem co ty chcesz jeszcze   o_0

@SiemaczyS  To może chociaż wylacz regeneracje smoków albo zrób slabsze smoków :P
Bo w nk smoki są przesadzone, ubicie normalnie jest niemożliwe praktycznie.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ekhem Co? Możesz powtórzyć? Smoki za trudne? lol

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ekhem Co? Możesz powtórzyć? Smoki za trudne? lol
A nie? Ubicie mieczem smoka jest niemożliwe, bo smok za szybko sie leczy. Co mnie to, ze można go zabić jakimiś noobskimi zwojami przyzwanie demona czy deszczem ognia.

Nawet z biffem nie można bylo ubić bo smok ma beziego na 2 hity

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Możesz go gonić z mieczem i zabić. :>

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak taki jesteś mądry to nagraj film jak ubijasz smoka lodowego normalna postacia z normalnym lvl, mieczem. Jak jeden podmuch smoka i prawie życia nie masz. Dlatego regeneracja hp jest zbyt przegięta uważam. 

Edward03051993

Edward03051993

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Edward03051993

Kurde koleś, daj sobie spokój juz. Nie wiem co ty chcesz jeszcze   o_0

No właśnie o to chodzi, że nic więcej nie chcę, oprócz L'hivera (z wypełnionym powiększonym światem, nowymi zbrojami czy nowymi umiejętnościami), ale nie chce w nim ingerowania w fabułę czy balans rozgrywki (czytaj: trudność), mod pod względem balansu powinien być jak najbardziej zbliżony lub taki sam jak w oryginale Gothica 2 z dodatkiem Noc Kruka. To tylko moje zdanie. Taki L'Hiver powinien być od początku.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@SiemaczyS jak nie masz pomysłów na nowe zadania to stwórz temat ''wasze zadania w Unbalance mod''

= D

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jak taki jesteś mądry to nagraj film jak ubijasz smoka lodowego normalna postacia z normalnym lvl, mieczem. Jak jeden podmuch smoka i prawie życia nie masz. Dlatego regeneracja hp jest zbyt przegięta uważam.
Ja je zawsze zabijałem mieczem  :|

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry