@MacDun @SiemaczyS Chodzi o to aby L'Hiver miał wszystko (świat, tekstury, nowe zbroje, nowe umiejętności, interfejs itp) to mi nie przeszkadza. Ale niech poziom trudności w walce będzie taki sam jak w oryginale bez modów. Żeby nie było sytuacji że goblin na początku masakruje mnie, albo grupa 2 krwiopijców. Trudno powinno być tak jak w czystej wersji Gothica 2 Noc Kruka bez modów. Może jeszcze powinny wrócić kamienne tablice pradawne zwiększające atrybuty, albo zmniejszyć ilość punktów nauki za nie z 10 PN za 5 PKT siły czy zręczności na 5 PN za 5 PKT.
Znalazłem wersje l'hivera dodającą więcej świata i podmieniający tekstury lecz jest on pusty, zero orków, potworów w tych nowych dodanych lokacjach oraz brak nowych zbroi czy umiejętności. A nie o to mi chodzi.
Nie chcę byście pomyśleli, że cienias jestem. Po prostu brakuje czasu na hardcorowe granie po kilkadziesiąt godzin dziennie. A przeszedłem już serie Gothic wielokrotnie, G3 nawet na Bardzo Trudnym poziomie z Alternatywnym A.I. Chciałbym po prostu przyjemnie sobie pograć i uważam że oryginalny poziom trudności był spoko do tego. Jak będę chciał się pomęczyć to uruchomie sobie Dark Soulsy.
Post połączony: 2016-08-13, 17:32
Mam nadzieję, że nie masz zamiaru zmieniać fabuły, lub dodawać np. jak to widziałem gdzieś na forum, że bezimienny dostawał Uriziela na początku od Xardasa. Moim zdaniem tej kwestii nie powinno się ruszać, oryginalna wersja jest ok, byleby był taki sam poziom jak w grze bez modów.