Jaka to gierka - typ i nazwa gry 2996 4

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 24.03.2016 roku

Wyświetleń 2996

Odpowiedzi 4

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Elo.

Przypomniała mi się taka gierka, w którą dawno grałem, ale tytułu zapomniałem. Gierka była najpewniej w 99,9% z jakiejś gazetki, nie była głównym tematem tylko pobocznym dodatkiem i nie było to CD-Action. Chyba nieistniejący już play to tam to było, ale nie jestem pewien. Gra była w miarę stara, od 2000 do 2006 max mogłaby zostać wydana.

Typu gry nie znam, ale było to coś takiego, że walczyło się w kosmosie takimi dziwnymi statkami... w ogóle nie przypominały statki, bardziej osy czy coś w tym stylu. Tło to był kosmos, a mapa to właściwie zamknięty prostokąt, oczywiście ograniczony. Gra była w 2D. Charakterystyczne było to, że w tle były planety czy meteoryty, które można było rozwalić, ale nie trzeba było. Były też systemy teleportów i fajna muzyczka.

Tyle pamiętam :X

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Conquest: Wojny Pogranicza albo Hegemonia może?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Hegemonia jakby to powiedzieć... ma za ładną grafikę, poza tym to nie to. To pierwsze również nie, to miało jeden tytuł, bez podtytułów. Poza tym to nie była gra strategiczna, sterowało się chyba strzałkami, dało się lecieć w każdym kierunku, a atak był na kliknięcie jakiegoś przycisku (najpewniej myszki).

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Fabiosek A moze to warblade. Jest w 2D. Do opisu pasuje jak ulal, a sama gra byla w jakiejs gazecie dolaczona.

SS z tej gry co napisałem

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Gdybyś przeczytał opis dokładnie wiedziałbyś, że to nie to. Tutaj leci jakieś coś z góry a statek zapewne sam (tylko się skręca na boki), a tam takiego czegoś nie było. W każdą stronę się dało.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry