Pytania i problemy techniczne 1040588 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1040588

Odpowiedzi 3676

Bulo582

Bulo582

Użytkownicy
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Po dodaniu do wyjątków DEP, dalej nic.

Dvois

Dvois

Użytkownicy
posty6
Propsy1
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Też mam ten sam problem. Zgodności, uruchamianie jako administrator i DEP też zrobione.   

kain143

kain143

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie natomiast w 3 rozdziale jak wracam z fortecy to zanim dojdę do dzielnicy rzemieślniczej to wyrzuca mi grę do pulpitu z Access Violation

http://scr.hu/92s/9cak9

Gdyby ktoś znał rozwiązanie na ten problem lub wcześniej się z nim spotkał proszę o kontakt

malec1

malec1

Użytkownicy
posty12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
1. Moze ktos podac link do patcha redukujacego nadmierna roslinnosc?
2. Jak naprawic okno umiejetnosci, poniewaz zamiast po polsku sa napisane jakimis dziwnymi znaczkami?

Dvois

Dvois

Użytkownicy
posty6
Propsy1
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
1. Moze ktos podac link do patcha redukujacego nadmierna roslinnosc?
2. Jak naprawic okno umiejetnosci, poniewaz zamiast po polsku sa napisane jakimis dziwnymi znaczkami?

1. https://yadi.sk/d/uumUOh_U3GSSyL
2. W gothic.ini musisz zmienic nie pamietam ale bylo coś typu Polish_...=0 na 1 musisz zmienic

malec1

malec1

Użytkownicy
posty12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Dvois
1. Pomoglo, dzieki
2. Niestety, nie dziala

homer_69

homer_69

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam problem gdy próbuje przejść na pustynie adanosa. podczas ładowania nowej lokacji wyskakuje błąd
"zCModel(zCModelTexAniState: BuildTexListFromMesh) too many textures in meshLib:5".
Widzialem ze bodaj dwa razy padlo pytanie o rozwiazanie ale nie doszukalem sie odpowiedzi.
Czy ktos wie co mozna zrobic zeby kontunuowac rozgrywke?
Przeinstalowalem wszystko od nowa dwukrotnie, niestety bez rezultatow.

EDIT: rozwiązałem (przynajmniej na razie) problem, zdjąłem z siebie cale eq przed wbiegnięciem w teleport i nowy obszar załadował sie poprawnie

Gajor

Gajor

Użytkownicy
posty63
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tym razem przeszedłem sam od początku cały pierwszy rozdział 20 godzin gry , wchodzę pierwszy raz do Jarkendaru i mam znowu to samo. wszystkie teleporty aktywne itp tak jakby już cała fabuła w Jarku została zrobiona. Ktoś wie w czym tkwi problem bo nie mogę nic wymyślić :/

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gajor  a przed ponownym przejściem gry zrobiłeś reinstall całego gothica i returninga

Post połączony: 2018-06-29, 14:13
najlepiej po prostu przed ponownym reinstalem usuń wywal wszystkie pliki gothica do kosza i instalator zrobi nowe :)

kain143

kain143

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, udało mi się rozwiązać problem o którym pisałem kilka postów wcześniej. Niestety teraz gdy staram się porozmawiać z Diego lub koło niego nawet przejść moja gra wyłącza się z komunikatem: Program przestał działać.
Moje pytanie jest więc następujące: Miał ktoś tutaj podobny problem nieważne w który miejscu w grze i jak udało się mu go rozwiązać.

N0N4M3

N0N4M3

Użytkownicy
posty208
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam problem :) Jestem w 7 rozdziale i żaden przeciwnik mnie nie atakuje, nie pokazuje, nie mogę patrzeć na swoje statystki (B) i nie widzę wytrzymałości :) niektóre moby mnie atakują ale na około 100 mobów bylo to pare mobów do 10

Post połączony: 2018-06-29, 17:52
@Tizgar mistrzu returna :D może pomożesz? :D

Orzel_7

Orzel_7

Użytkownicy
posty30
Propsy2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Hejo,
przenosiłem save-y z jednego komputera na drugi, bo chciałem na drugim pograć i mam taki problem że jak je przeniosę to się nie nadpisują te stare tylko w "magiczny" sposób zostają. Zostają na slotach na których kiedyś coś zapisywałem... a reszta się przenosi. Czy coś jeszcze muszę wyczyścić?

EDIT:
Problem rozwiązany, pomogło uruchomienie jako administrator... :>

SoulTream

SoulTream

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mój problem polega na tym że mam 2 rozdział jestem w opuszczonej kopalni złota. Jak próbuje z niej wyjść to respi mnie na środku zamku w GD nie ma npc, mobów, drzew, drzwi itd. Dodam że nie da się przejść do Khorinis, Starej kopalni i wspomnianej opuszczonej.

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@SoulTream zapisz sobie save'a i zreinstaluj gre :) może podziała

Gajor

Gajor

Użytkownicy
posty63
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@BUMCYKAFYSZ  wszystko już rozwiązałam , jedyne co trzeba było zrobić to w save przed otwarciem portalu do Jarkendaru usunąć plik za niego odpowiadający czyli "ADDONWORLD" czy jakoś tak.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coraz częściej wywala mi grę podczas powtarzalnych czynności np. wykuwanie mieczy czy kopanie rudy. Jest na to jakiś sposób bo zaczyna mnie srogo wkurwiac ten mod. Przy klepaniu 40 El Bastardo musiałem 4 razy uruchamiać grę bo wywala bez żadnego erroru tak samo podczas kopania, wywala bez errora.

Często też wywalało grę podczas używania śpiwora, w tym konkretnym przypadku usunąłem za pomocą GVE limit spania 10h na dobę być może to jest przyczyną. Na moje wygląda to jak przeładowanie pamięci.

Usunięcie dx11 tak jakby zmniejszyła częstotliwość crash le nie jestem pewny.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
1. Czy wersja z steam gry wymaga jakieś pachowania czy cuś? bo odpalam returninga z ikonki na pulpicie i gra działa bez steam chociaż ma lekkie cofki :d
2.Co daje w opcji instalacji opcja 32 cos tam biblioteka?
3.Przeinstalowałem returninga lecz grę nie czy coś niedobrego może się stać? grałem od nowa

Szanuj mnie.. a być może i ja będę szanował ciebie..

kain143

kain143

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z wczytywaniem gry. Gdy wczytuje grę wyświetla mi się okno rozmowy z NPC tylko bez żadnych opcji nawet zakończenia rozmowy. Spotkał się ktoś z takim problemem ?

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
każdy save czy tylko na jednym zapisie (i po wczytaniu stoisz przed jakimś npc)

windu84

windu84

Użytkownicy
posty31
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.jest mozliwosc podmiany plikow muzyki z oryginalnych na te z returninga bez reinstalowania gry?

2. jesli gram bez dx11 i zrobie reinstal z dx11 to savy beda dzialac?

0 użytkowników
Do góry