Pytania i problemy techniczne 1006259 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1006259

Odpowiedzi 3676

Filipiaszek

Filipiaszek

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do Texture Replacer mam pytanie jeżeli nie podoba mi sie jakaś tekstura (np. szare menu ekwipunku , czy mikstury ), jak mogę znaleźć odpowiedni plik by daną teksturę usunąć ? Niektóre rzeczy z właśnie tego texturepacka bardzo mi się podobają a inne są okropne więc chciałbym edytować wedle gustu .
Nie da rady.

Czy można zmniejszyć rozdzielczość tekstur grając na dx11?
Nie da ? Rozpakowałem Texture Replacer.vdf programem z folderu gothica/work/tools  i mogłem usuwać poszczególne tekstury . Problem w tym że jeśli chce usunąć np. teksturę eliksiru leczniczego , to nie wiem jaki plik za nią odpowiada w folderze.

No i po teoretycznym edytowaniu trzeba spakować spowrotem w vdf.

Kayoi281

Kayoi281

Użytkownicy
posty49
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam witam, otóż to chciałem zrobić zadanie z handlem ziela dla Andre. Wszystko fajnie spoko gadam z Meldorem i odsyła mnie do Czerwonej Latarni. I tu pojawia się problem, ponieważ nie mam u Bromora opcji dialogowej "Chcę się zabawić!" Przez co nie wykonam tego :/ Istnieje szansa, że coś samemu podczas gry sknociłem czy to jakiś bug?

You are gonna carry that weight

Serbernus

Serbernus

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy tylko mi nie otwierają się statystyki postaci i nie mam opcji zapisu gry? Dziwne...

Nelth

Nelth

Użytkownicy
posty21
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, po ucieczce Kruka zauważyłem na ołtarzu pierścień, można go wziąć czy to tylko dekoracja?

Edit# Już nieważne, wystarczyło zresetować grę. :)

Kijori

Kijori

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam błąd podczas wczytywania na pustyni Adanosa (crash)
https://drive.google.com/file/d/1RhXdvuVQO_CCpoRkG07uO5yKUIIxVyJK/view?usp=sharing
Oraz gdy tam przebywam szybko spada mi wytrzymałość oraz życie.

Existence

Existence

Użytkownicy
skorumpowany gliniasz komisasz
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • skorumpowany gliniasz komisasz
1. Gdy używam duali postać czasem wyciąga tylko jedną, gdy chce założyć je na nowo nie da się założyć 2 broni.
2. Npc bite dualami do questów(np. Salandril) nie padają przy stracie hp tylko trzeba ich uderzyć jeszcze raz co powoduje bugi w questach itd.
Wie ktoś jak można to naprawić?

wielka jest moja ambicja nie wyprzedzi mnie policja

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Jak tylko użyję runy od Pyrokara w Kopalni Orków, niezależnie czy przy górce rudy przy platformie czy na końcu w wielkiej kamiennej sali, wtedy przy tej drugiej ciągle wyskakuje mi opcja "Brak źródła energii" coś w tym rodzaju.

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

DVCI

DVCI

Użytkownicy
posty9
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam.Mam pytanko takie,mianowicie od jakiegoś czasu mam problem w returnignu 2.0066.2.Włączam normalnie gre,wczytuje,przez 10 sekund mam kontrole nad postacią,po tym czasie postać cały czas robi czynność na której kończyła się moja kontrola,i tak bez końca.Wciskając ctrl+alt+delete wywala mi błąd 'mem bad pointer' oraz 'microsoft  visual C++...'.Co mam zrobić :/

Bansu

Bansu

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, czy ta wytrzymałość ma tak szybko spadać? Kiedy wyciągam broń i podchodzi stwór to dosłownie każda akcja zabiera 7wytrzymałosci, unik, odskok, atak, cokolwiek, nie ma różnicy jaki to potwór. Poziom normalny.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, czy ta wytrzymałość ma tak szybko spadać? Kiedy wyciągam broń i podchodzi stwór to dosłownie każda akcja zabiera 7wytrzymałosci, unik, odskok, atak, cokolwiek, nie ma różnicy jaki to potwór. Poziom normalny.
Tak ma być.

Post połączony: 2018-06-05, 02:04
Czy jest tutaj jakiś spec od GVE? Zepsułem quest ze skarbami Grega i teraz zastanawiam się, które wartości zmienić, żeby pojawiło się okienko dialogowe na temat oddania reszty skarbów. Ktoś mógłby pomóc? Dodam, że próbowałem zrobić to samemu, ale zmiennych na temat Grega jest naprawdę całkiem dużo.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Ktoś pomoże? Jeśli mam 2GB ram i procek 2.0 (karta grafiki 1GB RAM) mam niskie fps i spadki czy w opcjach w instalacji powinienem zaznaczyć 4GB ram? czy w moim przypadku by to pomogło? albo coś zmienić w gothic.ini żeby lepiej gra chodziła bo to dziwne żeby ta stara gierka tak działała chyba że optymalizacja moda jest tak zwalona że trzeba mieć kompa dość mocnego na te czasy żeby grać.. :/

Szanuj mnie.. a być może i ja będę szanował ciebie..

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod jest słabo zoptymalizowany i tyle, dlatego na słabszych komputerach może być ciężko z graniem. Jak masz 2 gb ram to opcja 4gb nie jest dla Ciebie, wątpię by to coś zmieniło w Twoim przypadku :P Jedyne co mi przychodzi do głowy to zabawa z ustawieniami graficznymi.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Ok bo aż przykro że z gry która wymagała troszkę ponad 500ramu teraz potrzebuje nawet 8GB na 50/60fps! Powinni zmienić silnik gry na jakiś lepszy w sensie przerzucić grę na niego żeby optymalizacja była lepsza bo z gierki starej zrobili potwora która potrzebuje jakiegoś predatora żeby to utrzymał .. Szkoda żeby pograć moda trzeba mieć takiego kompa .. w nowe gry nie mogę grać  za słaby komp w stara z modyfikacją też nie jprdl..

Niech już zrobią jakiś poradnik żeby fps zwiększyć i stabilność a nie wszędzie czytam o DX11 czy naprawdę czasy kiedy biedniejsi ludzie nie grają na wszystkich bajerach minęły? chyba zostałem jedynym biedakiem ze złomem nawet w moda nie pogram..

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok bo aż przykro że z gry która wymagała troszkę ponad 500ramu teraz potrzebuje nawet 8GB na 50/60fps! Powinni zmienić silnik gry na jakiś lepszy w sensie przerzucić grę na niego żeby optymalizacja była lepsza bo z gierki starej zrobili potwora która potrzebuje jakiegoś predatora żeby to utrzymał .. Szkoda żeby pograć moda trzeba mieć takiego kompa .. w nowe gry nie mogę grać  za słaby komp w stara z modyfikacją też nie jprdl..

Niech już zrobią jakiś poradnik żeby fps zwiększyć i stabilność a nie wszędzie czytam o DX11 czy naprawdę czasy kiedy biedniejsi ludzie nie grają na wszystkich bajerach minęły? chyba zostałem jedynym biedakiem ze złomem nawet w moda nie pogram..

1. Graj bez DX11
2. Musisz mieć zainstalowany patch 4GB
3. Zmniejsz rozdzielczość gry oraz ustaw niski zasięg widzenia
4. Pobierz skompresowane textury: https://rpgrussia.com/index.php?topic=13071.0 (różnica jest znikoma, a dostajesz jakieś 20 klatek na plus).

Ja mam stałe 60fps, mimo braku mocnego kompa (laptop).

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@MrocznyZły Ale co da patch 4GB jeśli na kompie jest 2GB? Patch sprawia, że Gothic korzysta z 4GB RAMu zamiast 2 (jako 32-bitowy), ale te 4GB trzeba jednak mieć. Niestety komputer kolegi, jak się obawiam (choć nie wiem, co to za karta graficzna, ilość pamięci to mało) to nie jest po prostu "słaby sprzęt", a jakiś dinozaur nieprzeznaczony do grania.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
@Jao  zgadzam się z tym ale mój komp jako tako z gothiczkiem powinien sobie poradzić niemniej jednak zrobiłem tak że pozmieniałem kilka opcji i da się grać lecz rewelacji nie ma ścinki i spadki fps są jak jest duża armia orków to dopiero będzie źle..   Mam windows 7 x64bit to może problem bo ten system prosperuje na 4GB ram dokupić ram trzeba innej opcji nie widzę.. mody jednak widać wymagają kompa szkoda.. dinozaur to mój komp jest ale można to samo powiedzieć o gothic'u
@MrocznyZły A jakie tekstury pobrać? jest to ruska strona nic nie rozumiem.Pobrałem paczki na broń/zbroje/jakieś drogi grunty chyba to jest to.. ale to mi nic nie dało fps jak są tak są niskie żadnej zmiany nie widzę

[Zainstalowałem Returna chociaż odpalam go z pulpitu bo w gothic.stater go nie widze :)
Ahh i jeszcze w mieście mam 20-25fps ze spadkami do 10-19 i 5  na targu... co zrobić? może ktoś poda link na podmianę tych tekstur bo one są za mocne dla mnie.. jak widać

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W mieście zawsze będą spadki, na każdym sprzęcie. Takie uroki tekstur Returninga lub L'Hivera. MOŻE Textures Replacer (link w temacie ze spolszczeniem) coś pomoże.

You didn't grow.
You didn't improve.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
@Jao Ok tak zrobię może coś pomoże bo gdy bym jednak miał te 4GB ram to zapewne miałbym 30/20 fps w mieście i więcej na zewnątrz 40-60 na 2GB ram spróbuje wyciągnąć 15-20 w mieście i będzie dało się grać do póki nie dokupię ramu..bo jak widać optymalizacja kwiczy... nie znam się na tym ale masakra!

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wiesz, 2GB RAMu na dzisiejsze czasy to nie jest tylko "mało" xD

You didn't grow.
You didn't improve.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
e tam grałem w skyrim na modach i dało się grać bez modów to już w ogóle dobrze chodziło.. a 2GB ram na czasy gothic'a i innych gier tamtych lat to wystarczająco żeby zagrać.. A ten texture pack gdzie to dać? dałem to do folderu data ale nic płynnośc jak jest tak jest słaba a nawet gorsza

0 użytkowników
Do góry