Pytania i problemy techniczne 1146436 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1146436

Odpowiedzi 3676

R0ckwe11

R0ckwe11

Użytkownicy
posty17
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Istnieją normalmapy do alternatywnych tekstur od ExCluD3D? Korzystam z DX11 i zauważyłem, że sporo mebli, które są edytowane przez tą paczkę nie reaguje na źródła światła (zostają czarne). Wrzucam parę screenów poglądowych, żeby było widać, o co chodzi:
Album
Szukałem już trochę po necie (głównie na RPG Russia), ale bezskutecznie :/

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam kolejny problem. Podczas kiedy do wyboru jest 5 kwestii dialogowych do wyboru to mi ostatnią ucina (nie mieści się w ramce [widać tylko jej górną część]). Da się to jakoś naprawić ?

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

Poszukuje odpowiedzi na pytanie gdzie jest esencja skały potrzebna do krzyża żywiołów??

Pozdrawiam
Dzieki 

jononion

jononion

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witajcie, mam taki problem, chcąc zostać magiem ognia wykonuje zadania magów, przy zadaniu z komnatami nowicjuszy mam problem, zwerbowałem 4 nowicjuszy do pomocy, lecz Parlan wciąż nie chce zaliczyć zadania, czy jeszcze muszę coś zrobić czy to jakiś bug? (w G2 chyba wystarczyło 4 nowicjuszy i po zadaniu). Z góry dzięki za pomoc.

R0ckwe11

R0ckwe11

Użytkownicy
posty17
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podczas kiedy do wyboru jest 5 kwestii dialogowych do wyboru to mi ostatnią ucina (nie mieści się w ramce [widać tylko jej górną część]).
Brzmi tak, jakbyś miał za małą rozdzielczość ekranu. Podbij ją w opcjach gry i powinno być po problemie.

Septon

Septon

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@UP Musisz jeszcze wyczyścić jeden pokój, to pokój maga znajdujący się po lewej stronie (przedostatni), po użyciu miotły dostaniesz odpowiedni komunikat i wtedy idziesz do ojca Parlana.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zastanawiam się nad wyborem gildii mianowicie między Magiem Ognia, a Nekromantą. Co polecacie wybrać?
Słyszałem, że nekromanta ma fajne bufy do przyzywania szkieletów orkowych, można również go zdobyć jeśli wybiorę opiekuna z magią mroku?
Z góry dziękuję za opinie ;)

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Septon nie ten dział.
Spoiler
MO nie grałem, ale Nekromanta faktycznie ponoć ma taką możliwość. Ogólnie demonologia sama w sobie jest OP. idzie z łatwoscia przejsc gre z sama demonogia :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wiem, że to pierdoła, ale może jednak? :F
W Returnie normalnym przy wyłączonej opcji usuwania ciał martwych NPC po przeszukaniu podpisy nad nimi znikały, podobnie jak w systempacku do G1, w spolszczeniu zaś podpisy normalnie zostają. Na pewno coś w AST za to odpowiada, tylko no właśnie co? I co się zmieniło w spolszczeniu, że te podpisy nie znikają? Wie ktoś? xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podczas kiedy do wyboru jest 5 kwestii dialogowych do wyboru to mi ostatnią ucina (nie mieści się w ramce [widać tylko jej górną część]).
Brzmi tak, jakbyś miał za małą rozdzielczość ekranu. Podbij ją w opcjach gry i powinno być po problemie.

Tyle tylko że jest największa (1920x1080x32)

Winne temu może być że nie zaznaczałen ramki Gothica 3 w instalatorze spolszczenia ?

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam ponownie

poproszę o kod na książki

boska moc gwiazd , retoryke i o poezji.

Niestety nie ma ich więcej a wszystkie są u gallahada z którym nie mam opcji handlu.

Szukam podpowiedzi kiedy lutero da mi quest z pomaganiem Sarze , u mnie caly czas siedzi w wiezieniu .
4 rozdział i wszystkie poprzednie questy u Lutero zrobione. Wsypałem ja dając list od Canthara na początku gry . Canthar nie żyje .

Ponawiam jeszcze pytanie czy można w jakiś sposób zmienic Gallahada na takiego który ma opcje handlu/nauki run i pisania zwojów zamiast tylko skupowania książek .

Pozdrawiam i dziękuje

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Kiedy ładuje grę tak około 7-8 razy to gra się crashuje przy końcówce ładowania. Ktoś może wie jak to naprawić?

R0ckwe11

R0ckwe11

Użytkownicy
posty17
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Winne temu może być że nie zaznaczałen ramki Gothica 3 w instalatorze spolszczenia ?
To raczej nie to - ja ich nie instalowałem i wszystko jest w porządku. Już przy rozmowie z Xardasem ci się coś takiego pojawia?

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zna ktoś, ma spis utworów, albo po prostu wie z jakich gier pochodzą soundtracki do walki z bossami?
Bardzo chciałbym poznać ten genialny utwór który leci podczas walki ze żniwiarzem w jaskini bólu :P

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Odkryłem dość wkurzający bug, jeśli mamy stopień mistrza w kradzieży kieszonkowej wtedy nie możemy używać zwojów przemiany, bo po przemianie 100punktów zmienia się w 0 :/

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Też mam problem z klatkami. Ustawiłem wszystko na low a nie widze róznicy, w zakładce gdzie jest karta graficzna nie wiem czemu nie pokazuje mi mojej ( u Was też tak jest ?) a przechodząc do optymalizacji to choćbym nie wiem ile razy ustawiał ten suwak na lewą stronę po restarcie wraca to prawej. Jest na to jakaś rada ?

ja mam problem z klatkowaniem, co bym nie zrobił jest tyle samo klatek, to nie jest normalne, return nie może mieć aż takich wymagań skoro ustawiłem to na takie opcje że wygląda to gorzej niż jak zagrałem w gothica pierwszy raz, 13 lat temu i nawet wtedy mi to dobrze działało. nie używam dx 11, fix na usunięcie trawy wrzuciłem a w zaludnionych miejscach mam 8-15 fps, niezależnie od ustawień. ba, czasem nawet poza miastem niby mi pokazuje ponad 30 klatek a tak na prawdę tnie i jak wczytam ponownie to jest ok. Nie chciałbym porzucać gry, ale aż boje się pomyśleć co będzie w dalszych etapach. chyba pobawię się z reinstalem i trochę inaczej pozaznaczam te opcje przy instalce.. jak nie zadziała to trudno.

ehh nic mi to nie pomogło, jedynie mam crash przy wyłączaniu gry. dałem nawet tak minimalne ustawienia że nie dało się niżej i raz sobie chodziłem na farmie onara i wszystko chodziło płynnie a przy następnym wczytaniu już tylko 15 fps. to nie jest  normalne.

odświeżam.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zna ktoś, ma spis utworów, albo po prostu wie z jakich gier pochodzą soundtracki do walki z bossami?
Bardzo chciałbym poznać ten genialny utwór który leci podczas walki ze żniwiarzem w jaskini bólu :P
Nazw nie znam, ale nawet GoManem możesz je wyciągnąć z RET2_Sounds_01.vdf
PS @Refresh
W Returnie normalnym przy wyłączonej opcji usuwania ciał martwych NPC po przeszukaniu podpisy nad nimi znikały, podobnie jak w systempacku do G1, w spolszczeniu zaś podpisy normalnie zostają. Na pewno coś w AST za to odpowiada, tylko no właśnie co? I co się zmieniło w spolszczeniu, że te podpisy nie znikają? Wie ktoś? xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Spiro

Spiro

Użytkownicy
posty21
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie są sposoby na zwiększenie ilości wytrzymałości? Początkowo jest 100 a niedługo po juz miałem 110 i tu nie wiem nawet za sprawą czego. Chodzi mi o oszczędzanie pn bo to słaby biznes ( gram na trudnym ).

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jakie są sposoby na zwiększenie ilości wytrzymałości? Początkowo jest 100 a niedługo po juz miałem 110 i tu nie wiem nawet za sprawą czego. Chodzi mi o oszczędzanie pn bo to słaby biznes ( gram na trudnym ).
mikstury/tabliczki

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Spiro

Spiro

Użytkownicy
posty21
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zauważyłem, że nie ma tych fajnych szybkich cieć z lewej na prawo pod q i e. Zawsze było dostępne od 30% jednoręcznej a teraz posiadam 60+ i nadal to samo. Skasowane czy jakoś inaczej sie używa/zdobywa ?

0 użytkowników
Do góry