Pytania i problemy techniczne 1064612 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1064612

Odpowiedzi 3676

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Witam :) mam pytanie jak mogę dostać się do kopalni orków :) ? Pokonałem smoka Azoga w dolinie cieni oraz mam misje od Garonda dotyczącą odnalezienia jego paladynów ?

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam, mam pytanie :) Da się w returningu 2.0 przywrócić zwykłe tekstury terenów? A zostawić wszystko inne... Bo mój starszy już komputer nie daje rady przy graniu w returninga. Mam chore spadki fpsów jak tylko wyjdę z wieży Xardasa :/

GornWojownik

GornWojownik

Użytkownicy
posty22
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Na początku udostępnili takiego patcha. Nie mam linka ale powinien być gdzieś u nich na stronie.

Aceaelus

Aceaelus

Użytkownicy
posty36
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam pytanie :) Da się w returningu 2.0 przywrócić zwykłe tekstury terenów? A zostawić wszystko inne... Bo mój starszy już komputer nie daje rady przy graniu w returninga. Mam chore spadki fpsów jak tylko wyjdę z wieży Xardasa :/

@s3bek

https://vk.com/wall-63780102_19893

Proszę tu masz link do oryginalnych tekstur z G2. Plik rozpakowujesz i wrzucasz do folderu Data w folderze G2 :)

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Dzięki :)

A grając na nich nie ma żadnych bugów czy coś ?:)

Aceaelus

Aceaelus

Użytkownicy
posty36
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki :)

A grając na nich nie ma żadnych bugów czy coś ?:)

Nie powinno być żadnych. Jest to zwykła podmiana tekstur. Przykładowo Simon na swoim LP częściowo gra na nich i nie ma problemów. Pomijając to zostało to utworzone przez twórców i nie powinno to powodować żadnych problemów :) A wydajność powinna się trochę poprawić.

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
A one nie zmieniają nowych animacja bohatera itp.? Tylko tekstury otoczenia?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak, nie może być bugów, skoro twórcy dostosowali tekstury do ich moda.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A instalujesz zangielszczenie jakie? Może ono jest z 0060?

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siema ktoś ma rozwiązane mojego problemu,chodzi o to że nie działa mi klawisz ctrl i nie mogę walczyć, po przeinstalowaniu gry wszystko chodzi dobrze do pierwszego crasha, a potem włączam grę to  walczyć i podnosić rzeczy mogę myszką , ma ktoś rozwiązane tego problemu był bym wdzięczny za pomoc.

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Moglby mi ktos powiedziec jak zainstalowac angielskie tlumaczenie? lub gdzie mozna je ewentualnie sciagnac? z gory dziekuje

@Edit, ok juz mam i jak narazie chyba wszystko dziala, tylk jak moglbym zapytac , czy wie ktos jak zmienic zulosc myszki w grze? bo aktualnie to jest masakra

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W ustawieniach przyjacielu.

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
nie mialem w ustawieniach :/ ale w gothic.ini znalalzme jest wiec git i se narazie gram :P mam nadzieje ze dobrze zainstalowane jest, tylko ciekawi mnie tera jak patrzy sie na własne staty? zazwyczaj to bylo B a tera nie wiem jak zbaczyc ile mam lp itd :|

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siema ma ktoś rozwiązanie problemu walki na klawiaturze ,bo nie wiem co jest kilka razy jest dobrze a potem lipa, a ja nie lubię sterowania myszką i wkurzam mnie to nie będę reinstalował  co raz gry, jak ktoś wie niech odpowie co może być przyczyno tego.

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Arik:

1. Ja bym sprawdził przypadkiem czy nie masz ctrl w klawiszach trwałych zablokowanego.
Zerknij w panelu sterowania (coś jak opcje ułatwienia dostępu, zależy na jakim win siedzisz, następnie klawiatura i sprawdzasz czy masz zaznaczone klawisze trwałe. jak tak to odznaczasz). To chyba najbardziej prawdopodobna opcja.

2. jak nie 1., to sprawdziłbym co się dzieje jak przełączysz ctrl na jakikolwiek inny przycisk w grze. Przycisk, który nie jest do niczego wykorzystywany zarówno w returningu, jak i w klawiszach specjalnych/trwałych - czy problem występuje nadal. Będzie to info dla Ciebie czy szukać winy w grze czy w sprzęcie.

Jak będzie błąd w grze - nic nie pomogę, jedynie co to trzeba mieć nadzieję że w gothic.ini coś się znajdzie, ja wiele problemów tak z dupy sobie naprawiłem.

Jeśli wina będzie sprzętowa - no to problemu nie ma, bo są 2 opcje : ustawić zamiast ctrl jakiś inny klawisz na stałe już do gry, lub wbić nazwę klawiatury w googlach i popatrzeć w notę katalogową, co producenci na niej wymodzili i to deaktywować :)

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam pobrałem returninga 061 (ważyło 4 gb i trochu) zaistalowałem wszystko jak leci z menu potem returninga na czystą wersja gothica no i jak przedtem zawsze mialem ikonke returninga tak teraz nie mam zadnej tylko zwykła ikonke gothica jak przez nia odpalam to sie zwykły gothic załącza przeinstalowalem juz pare razy i cały czas zwykły sie włącza jakies sugestie?

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam pobrałem returninga 061 (ważyło 4 gb i trochu) zaistalowałem wszystko jak leci z menu potem returninga na czystą wersja gothica no i jak przedtem zawsze mialem ikonke returninga tak teraz nie mam zadnej tylko zwykła ikonke gothica jak przez nia odpalam to sie zwykły gothic załącza przeinstalowalem juz pare razy i cały czas zwykły sie włącza jakies sugestie?
Miałem podobnie, musisz zaznaczyć jedną i drugą opcji przy instalacji (przynajmniej to było moim błędem jak instalowałem 1 raz)
Odinstaluj i upewnij się

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Arik:

1. Ja bym sprawdził przypadkiem czy nie masz ctrl w klawiszach trwałych zablokowanego.
Zerknij w panelu sterowania (coś jak opcje ułatwienia dostępu, zależy na jakim win siedzisz, następnie klawiatura i sprawdzasz czy masz zaznaczone klawisze trwałe. jak tak to odznaczasz). To chyba najbardziej prawdopodobna opcja.

2. jak nie 1., to sprawdziłbym co się dzieje jak przełączysz ctrl na jakikolwiek inny przycisk w grze. Przycisk, który nie jest do niczego wykorzystywany zarówno w returningu, jak i w klawiszach specjalnych/trwałych - czy problem występuje nadal. Będzie to info dla Ciebie czy szukać winy w grze czy w sprzęcie.

Jak będzie błąd w grze - nic nie pomogę, jedynie co to trzeba mieć nadzieję że w gothic.ini coś się znajdzie, ja wiele problemów tak z dupy sobie naprawiłem.

Jeśli wina będzie sprzętowa - no to problemu nie ma, bo są 2 opcje : ustawić zamiast ctrl jakiś inny klawisz na stałe już do gry, lub wbić nazwę klawiatury w googlach i popatrzeć w notę katalogową, co producenci na niej wymodzili i to deaktywować :)
Witam Nic nie pomogło wyłączenie klawiszy stałych teraz to i obraz mi się strasznie powiększył i dalej ctr nie działa a gdzie jest plik gothic ini ??, jak możesz to odpowiedź dziękuje .

Zaicev

Zaicev

Użytkownicy
posty54
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Arik.
Znasz podstawowe funkcje systemu Windows ?
Jeżeli nie wiesz, to możesz przeszukać twardy dysk w poszukiwaniu konkretnego pliku.
Od dobrych lat istnieje internet i w google możesz napisać "gothic.ini" na pierwszej stronie znajdziesz odpowiedź.

ElNino

ElNino

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Arik:

folder z grą ->system, tam plik o nazwie gothic lub gothic.ini . U mnie to 5 plik od góry, otwiera się normalnie notatnikiem.

Czy próbowałeś wcześniej zmienić ctrl na inny klawisz w ustawieniach gry?

0 użytkowników
Do góry