Pytania i problemy techniczne 1142479 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1142479

Odpowiedzi 3676

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najprawdopodobniej odpierdoliłeś sztukę i zainstalowałeś Returninga mając kilka/naście innych modyfikacji. Ewentualnie masz Dx11. Obydwie wyżej przedstawione sytuacje doprowadzają do różnych błędów w animacjach.

Nie, czysta kopia bez wcześniejszych modów.

MAM POWAŻNY PROBLEM

Mam wyuczona broń dwuręczną na 100% ale bezi używa jej jakby była na 30%. Wcześniej miałem tak samo ale podczas potyczki w piramidzie na pustyni dostał kilka razu i mu pamięć wróciła. Zauważyłem, że zmienia się to podczas zmiany lokacji np. z GD do Khorinis. Pomoże ktoś?

Post połączony: 2016-03-20, 13:06
Na razie problem rozwiązany. Jakby ktoś miał podobnie jak ja, że spadała mu  umiejętność broni dwuręcznej podczas przechodzenia między lokacjami to rozwiązanie jest proste. Musi się dać pobić aż do momentu kiedy bezi będzie miał poniżej 20% czy 10% życia (w zależności od trudności rozgrywki).
Nie wiem od czego to zależy. Gram w wersję 0050.

Asgard

Asgard

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Cześć, ma dwa pytania:
1. Przy stole alchemicznym nie mogę przygotować zielonego nowicjusza dla Fortuno. Czy jest to bug, czy podane są nieprawidłowe zioła w dzienniku (gram na w wersji angielskiej)?
2. Nie mogę znaleźć Slockersa. Jego wygląd uległ jakimś zmianom względem zwykłej wersji Returninga lub powinienem szukać go w innym miejscu?
Spoiler
1.Obok Fortuna jest taki duży garnek. W tym teraz się to przyrządza.
2.Ja go znalazłem na starym obozowisku Dragomira ale może jeszcze być obok Erola

Spoiler
2. Chodzi i obóz za farmą Onara? Obok ławki przy której siedział Erol, czy jego chaty?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, ma dwa pytania:
1. Przy stole alchemicznym nie mogę przygotować zielonego nowicjusza dla Fortuno. Czy jest to bug, czy podane są nieprawidłowe zioła w dzienniku (gram na w wersji angielskiej)?
2. Nie mogę znaleźć Slockersa. Jego wygląd uległ jakimś zmianom względem zwykłej wersji Returninga lub powinienem szukać go w innym miejscu?
Spoiler
Podobno, że Slokers pojawia się w siedmiu różnych lokacjach o różnych porach dnia. Tak więc idąc tym tokiem myślenia, można by siedzieć np. w starym obozie Dragomira obok Martwej Harpii i powinien się pojawić ale ręki bym uciąć za to nie dał.
Wiem, że można go spotkać:
1.Stary obóz Dragomira obok Martwej Harpii
2.Obok domku Erola przy jeziorze tam gdzie się respią gobliny obok dwóch najemników.
3.W lesie obok jeziora przy Czarnym Trollu.

Asgard

Asgard

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Cześć, ma dwa pytania:
Spoiler
Podobno, że Slokers pojawia się w siedmiu różnych lokacjach o różnych porach dnia. Tak więc idąc tym tokiem myślenia, można by siedzieć np. w starym obozie Dragomira obok Martwej Harpii i powinien się pojawić ale ręki bym uciąć za to nie dał.
Wiem, że można go spotkać:
1.Stary obóz Dragomira obok Martwej Harpii
2.Obok domku Erola przy jeziorze tam gdzie się respią gobliny obok dwóch najemników.
3.W lesie obok jeziora przy Czarnym Trollu.

Przeszukałem chyba wszystkich handlarzy w Jarkendarze i Khorinis i nie mogę znaleźć narzędzia by użyć tego garnka. Jakiś pomyśł gdzie go szukać?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeszukałem chyba wszystkich handlarzy w Jarkendarze i Khorinis i nie mogę znaleźć narzędzia by użyć tego garnka. Jakiś pomyśł gdzie go szukać?
Hmm. Nie sądziłem, że jest potrzebne jakieś narzędzie. Widocznie go posiadałem.
Jedynie miałem problem by usiąść na krześle obok tego gara. Musiałem się dobrze ustawić.

Asgard

Asgard

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Hmm. Nie sądziłem, że jest potrzebne jakieś narzędzie. Widocznie go posiadałem.
Jedynie miałem problem by usiąść na krześle obok tego gara. Musiałem się dobrze ustawić.

Może faktycznie tylko o to chodzi, dzięki.

RefinIMT

RefinIMT

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miga mi ekran tylko i wyłącznie kiedy używam dużej kuli ognia, da się to jakoś naprawić?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam maly problem, otóz należe do gildii złodziej ale Ramirez nie chce ode mnie skupować mieczy bandytów..wie ktoś o co chodzi?  gram na normalu.

= D

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miga mi ekran tylko i wyłącznie kiedy używam dużej kuli ognia, da się to jakoś naprawić?
A mi jak używam kuszy. Podobno, że w wersji 0051 mieli to poprawić.

Post połączony: 2016-03-22, 21:10
Mam maly problem, otóz należe do gildii złodziej ale Ramirez nie chce ode mnie skupować mieczy bandytów..wie ktoś o co chodzi?  gram na normalu.
Nie miałem tego problemu. Może bug albo spróbuj o innej porze dnia. A oferował ci w ogóle coś takiego?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak, powiedział że będzie skupował miecze  :wstyd:
nie mam żadnej opcji  :ayfkm: + do tego hanna nie chce ode mnie skupować biżuterii. jak wcześniej grałem na łatwym to wszystko normalnie działało  :|

= D

CCichociemny

CCichociemny

Użytkownicy
posty8
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam, chciałem pograć sobie Returninga z dx11. Problem polega na tym, że mam dwie karty połączone w SLI, a Gothic i tak wykorzystuje jedną 970-tkę, na której mam spadki do 25-30 klatek w Khorinis. Da rade jakoś tę obsługę SLI włączyć?  Bo z tego co sprawdzałem to nad zwykłym g2 z dx11 pracowały 2 karty.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czy tylko mi zniknął Saturas gdy wracam z rozmowy z Ashtarem?

= D

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy tylko mi zniknął Saturas gdy wracam z rozmowy z Ashtarem?
U mnie po jakimś czasie poszedł do Ashtara. Może u ciebie też tam jest.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Da rade jakoś tę obsługę SLI włączyć?  Bo z tego co sprawdzałem to nad zwykłym g2 z dx11 pracowały 2 karty.
Połączenie kart w trybie SLI było możliwe dopiero w DirectX 9, a Gothic korzysta z bibliotek DirectX 7, więc nie. Poza tym, mod DirectX 11 nie jest zoptymalizowany pod kątem SLI, więc połączenie kart dało ci wtedy najwyżej 10 kl./s.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czy jest jakieś rozwiązanie problemu z znikającym paskiem wytrzymalości i paskiem życia potworów?

= D

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam  mam taki problem moze nie jest to ściśle techniczna sprawa ale wcieło mi gdzieś śpiwór od myśliwych czy ktoś zna /wie może jaki jest kod w konsoli na ten item gdyz bez niego jak bez ręki

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli w Returingu 2.0 nie zmieniło to  kod:

Śpiwór  ITMI_SLEEPSACK

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Mam pewien palący problem z Returningiem 2.0

Mianowicie po zaskarbieniu sobie przychylności Nagura, Halvora i Rengaru i otrzymaniu klucza od Atili nie mogę nadal wejść do kanałów, w których ukrywa się Gildia Złodziei. Bezi woła o klucz do kanałów mając go w ekwipunku. :( Ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

Przy okazji - jest też problem, pojawiający się już wcześniej, z tego co widzę, u innych osób. A mianowicie brak nowej muzyki... :( Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty32
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
Mam dość duży problem, nagle zniknęła mi opcja QuickSave. Jakoś bym to przeżył gdyby nie fakt, że wraz z brakiem możliwości szybkiego zapisu dochodzi niemożność wczytania wczesniej zapisanej gry :P. Miał ktoś podobny problem?

El Psy Congroo.

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko, nwm czy się pojawiło ale gdy podchodzę do nauczyciela np: siły-Harada mam 100pn bo gram na łatwym mówi mi że mam przyjść kiedy zdobędę więcej doświadczenia -.- . Harad z tego co wiem uczy siły do 100 lub 200 a ja sam mam 64pkt.

0 użytkowników
Do góry