Pytania i problemy techniczne 1018945 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1018945

Odpowiedzi 3676

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Prawdopodobnie nie zaznaczasz "install russian version" które jest domyslnie odznaczone czy cos takiego podczas instalacji, to samo miałem, jak i pewnie sporo osób.

Ehh a prosiłem o coś gdy pierwszy raz zapytałem o pomoc. Nie zaliczam się do grona dziwaków którzy podczas instalacji widząc wage pliku 1.2 GB który w .iso waży 4,5GB twierdzą, że jest wszystko ok. Oczywiście, że to zaznaczyłem naprawdę proszę o jakieś sensowne rady. Napisałem wyżej,m że instalacja została przeprowadzona dobrze nawet gdybym tego nie zaznaczył to coś by się zainstalowało a nie ma nic.

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie zesraj sie młody, własnie tak sie robi jak sie tej opcji nie zaznaczy, a wiem że pare osób tego nie zrobiło, więc pomyslałem że może też tego nie zrobiłeś.
Elita jaka sie znalazła, patrzcie no :D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Potrzebuje pilnie odpowiedzi (Sprawa życia i śmierci) @Simen może będziesz wiedział :F
Jak nazywa się Soundtrack co zawsze gra za miastem? Byłbym wdzięczny za odpowiedź. (Zapewne ze Skyrima, tylko nie grałem w niego i stąd to pytanie)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
https://www.youtube.com/watch?v=pvUOCAhbv9A

O ten?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
To chyba nie ten. Chodzi mi bardziej o ten:
https://www.youtube.com/watch?v=fem3n2Gze-U

36:27

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Udało mi się w końcu opanować problem z instalacją ale mam następny.

"Error-Message
X: XD3D_InitPerDX: Can't create D3DX context ! Error: DDERR_UNSUPPORTED
"

Znalazłem podobne problemy w sieci ale dotyczyły one za każdym razem czystego NK i w moim przypadku nie pomogły. (Zmiana rozdzielczości w gothic.ini itd.).

Błąd pojawia się po uruchomieniu menu nie da się nic zrobić jedynie wyłączyć grę.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
@paulpolska nie pomagasz ludziom pomóc sobie gdy kroki jakie podjąłeś w celu rozwiązania problemu zamykasz w "itd."...

Jakaś rozsądnie niska rozdzielczość i tryb okienkowy nie pomaga? Nie masz przypadkiem SLI/Crossfire które lepiej wyłączyć? Instalowałeś DX11, a jeśli nie, to czy próbowałeś czy przypadkiem by nie pomógł?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Próbowałem tak i tak i już kolejną instalacją tego problemu się pozbyłem. Za to w zamian po ko9lejnej instalacji (bez parametrów shw32.dll i  4gb extension) wyskakuje coś innego.
"Nie znaleziono MSVCP140.DLL ..." po skopiowaniu go z neta VCRUNTIME140.DLL
Odziwo po ntej próbie mimo tego błędu gra odpaliła i co ? Menu działało ale po włączeniu Nowej Gry wywaliło do pulpitu sama gra pozostała aktywna bo było słychać muzykę z menu jednak wyskoczyło Access Violation i musiałem wyłączyć plik gothic2.exe za pomocą menedżera zadań.

Biblioteki powyżej oczywiście wgrałem ale błąd z Access Violation pozostał i wyskakuje okienko Command z napisem AST.DLL not loaded mimo iż plik ten znajduje się w ścieżce z grą. Gra wyrzuca po próbie załadowania Nowej Gry.

Stary Returning na innej ścieżce działa bez zarzutu i R2.0 również działał przed formatem. Nie rozumiem co może być teraz przyczyną takich błędów przez które nie mogę grać.

lightban

lightban

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Yhh... Jestem mega zirytowany, ten mod w moim przypadku okazał się totalną porażką, 60h kombinowania, liczenia na szczęście, nie zliczę ile razy wczytywałem grę po śmierci, mod jest mega trudny ale wciągający, szkoda tylko że mega zbugowany. Nie mogę kontynuować rozgrywki w żaden sposób- jestem w 3 akcie:
- mam młot adnosa, pierścień ze świątyni= nie mogę zabić starożytnego golema, hp spada mu do minimum a później jest nieśmiertelny
- oko innosa jest zniszczone, muszę porozmawiać z xardasem, nie mam żadnej opcji dialogowej

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@lightban Użyj GVE, problem z Xardasem na pewno można rozwiązać grzebiąc w skryptach, co do golema to gve też może pomóc  w tym przypadku.

lightban

lightban

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty Nie potrafię znaleźć linijki z golemem, jedyne które mi się z nim kojarzą to te:
DIA_STONEGUARDIAN_BOSS_EXIT 1
DIA_STONEGUARDIAN_BOSS_HELLO 1

STONEBOSSISAWAKE 1
STONEBOSSISDEAD 0

STONETITANAWAKE 1

Zmieniałem ich wartości, ale golem za każdym razem był żywy.

Najlepiej by było gdyby tryb z kodami działał, wpisałbym w konsoli kill i po golemie, ale golem nie jest jedyny którego nie mogę dobić... Ten sam problem mam z duchami (po angielsku shadow, można zabić je jedynie srebrnym mieczem), hp spada do minimum i nie mogę zadać śmiertelnego ciosu.

Szreder1977

Szreder1977

Użytkownicy
posty56
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mial ktos taki dziwny błąd gry?  żeby paladyni byli bez hełmu  chodzili ?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Podczas wciskania menu statystyk mam wszystko po rosyjsku. Wersja 066R1 z nakładką polską ale próbwałem też angielską i to samo było. Wszystko tłumaczy prócz okna statystyk. Jak to naprawić ?

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

while(false) Do();

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska wgrałeś plik ast?

Ciekawe jak bez tego by mi działał mod nie ? omg xD

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska wgrałeś plik ast?

Ciekawe jak bez tego by mi działał mod nie ? omg xD
Bardziej mu chodziło z polskiego tłumaczenia auto translate

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska Eh chodziło mi o to że bez rozpoczęcia nowej gry nie wczytają ci się nowe pliki ast. Jeżeli swój zapis utworzyłeś na rosyjskiej wersji gry to to jest przyczyną problemu.

marjan99

marjan99

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.Zainstalowalem Ret 2.0 , wszystkie fixy , direxty , system packi ect sa.Wersja rosyjska się włącza natomiast przy angielkiej wyskakuje taki komunikat :
http://www.tinypic.pl/aw6ml9jddu2z
Z góy dziękuje za pomoc  :)

0 użytkowników
Do góry