SW: ToR 11395 33

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 17.01.2016 roku

Wyświetleń 11395

Odpowiedzi 33

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1302
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

SW: ToR
2016-01-17, 22:11(Ostatnia zmiana: 2016-01-18, 09:16)
Jakby ktoś chciał wrócić bądź po raz pierwszy zagrać w Star Wars: The Old Republic to może wykorzystać mojego referalla (zakładacie konto przez tego linka, dostajecie wtedy 7 dni suba za darmo):
http://www.swtor.com/r/YDB8Zw

Wróciłem do gry po 3 latach i strasznie mnie zassało :D Bardzo dużo poprawili i dużo nowego contentu na end game + dodatki są całkiem niezłe. TOR zdecydowanie zmierza w stronę single playera więc bez problemu można grać w pojedynkę, ale nie ma też żadnego problemu ze znalezieniem teamu w gildii bądź pugu.

Jakby ktoś miał pytania to piszcie na pw albo tutaj. I niech mocz będzie z Wami :D

BTW dla nowych graczy, najciekawszy fabularnie jest wątek imperialnego agenta i wojownika sithów.

BR,
Sher

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Niech mi ktoś powie, tu jest jakis single czy tylko multik?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To jest MMORPG. Resztę sobie sam dopowiedz ;_;

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Niech mi ktoś powie, tu jest jakis single czy tylko multik?

Revan napisał ci wyżej, a Revan mówi chyba prawdę.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1302
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
To mmo, ale gra się jak w sp.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@shergar  Jak tam wygląda nabijanie lvl? I muszę grindować lvle żeby dać sobie radę w fabule głównej?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1302
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Nie, wystarczy robić main story bo zrobili duży boost na xp, żeby każdy jak najszybciej dobił do 60 i robił nowy dodatek.

Kasa też leci jak szalona, więc nie ma z niczym problemów. Zmienili też mechanikę rozwoju postaci, w necie są gotowe buildy.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#7 2016-01-17, 23:36(Ostatnia zmiana: 2016-01-18, 08:47)
Ok, dzięki za odpowiedź :D  W takim razie może kiedyś sięgnę dla fabuły zagrać :D

Post połączony: 2016-01-18, 08:44
@shergar  jak wyglada sprawa jak masz kilka dodatkow i chcesz wybrac w ktory dodatek chcesz zagrac?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1302
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Można tę grę potraktować jako odskocznię, to nie jest rasowy mmo w którym musisz poświęcić mega dużo czasu, żeby coś osiągnąć. Tu wystarczy spokojnie robić swoje, bez grindu i tłuczenia daily.
Plusem jest model free2play, da się z tym grać, nie macie tylko dostępu do dodatkowego contentu (dodatki), dzięki referalowi dostajecie chyba 7 dni suba czyli pełne konto, więc zobaczycie różnicę.
Jest sporo całkiem klimatycznych przerywników filmowych, czuć ducha kotorów. To tyle na zachętę ;-)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mnie macie tylko dostępu do dodatkowego contentu (dodatki),
No to pozamiatane  :F

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1302
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Na początek nie potrzebujesz dodatkowego contentu bo masz co robić z podstawką. Jak gra się spodoba wtedy można pomyśleć o subie, w którym masz już dodatki za free.

Wg mnie to dobre rozwiązanie, testujesz grę za free, tracisz tylko swój czas, a jak się spodoba kupujesz suba (ok 30zł/msc).

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1302
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jak ktoś lubi klimaty sw i kotory to polecam restored content:
http://www.moddb.com/mods/the-sith-lords-restored-content-mod-tslrcm

Ostatnia wersja sporo poprawiła, jest też chyba wersja steamowa.

Na dobrą sprawę swtor to takie kolejny kotor, szczególnie ostatni dodatek to typowo sp.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Na dobrą sprawę swtor to takie kolejny kotor, szczególnie ostatni dodatek to typowo sp.
Zobaczymy. Ale widząc jaki poziom prezentuje ME i DA jestem sceptyczny :D

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zobaczymy. Ale widząc jaki poziom prezentuje ME i DA jestem sceptyczny :D

Weź nie porównuj tego do ME, bo ME jest o wiele lepsze od tego, a to że grałeś tylko w jedynkę (czyli najchujowszą część) to twoja wina.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ale fabularnie ME 1 jest najlepsze :F Zreszta DA 3 to juz bylo takie mmo single, wiec mysle ze św tor jest na podobnym poziomie.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Jak wygląda sprawa z mikropłatnościami? Są potrzebne do wygodnego i fajnego grania, czy wystarczy po prostu ogarniać? A odnośnie Kotora (skoro był mod do niego) to klasyk i fajny pomysł, ale system walki niemiłosiernie nudny wg mnie

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1302
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

#16 2016-01-23, 15:52(Ostatnia zmiana: 2016-01-23, 18:45)
Mikropłatności nie są potrzebne, bo kupujesz za cartel coinsy tylko jakieś duperele, nie ma sensu, tym bardziej że CC i tak lecą jak kupujesz suba (500/msc). Więc po kilku miesiącach możesz, np. kupić jakieś wypaśnie wyglądające wdzianko.
Sub to 29zł (25zł jak opłacisz od razu pół roku) i dzięki temu nie musisz kupować dodatków bo są wtedy aktywne. Suba możesz odnawiać co miesiąc, ale nie musisz. Wg mnie to bardzo elastyczny model płatności no i nie najdroższy.
Na upartego możesz do 50lvla robić tylko main story, a później kupić suba na miesiąc i spokojnie skończysz wszystkie dodatki. Dzięki referalowi z 1 posta jest chyba 7 dni pełnej gry, ale bez dodatków. Przez ten czas spokojnie jesteś w stanie zdecydować czy chcesz w to grać czy nie.
Jest dużo fajnych instancji grupowych, nie ma żadnych problemów ze znalezieniem teamu do gry.

Co do KOTORa to system walki był ograniczony przez engine, ale na tamte czasy nie było źle, walka jest bardziej taktyczna, jak w Baldurach, gdzie aktywna pauza bardzo się przydawała.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
no system orginalny co ma na plus, ale po prostu od tego gatunku gry bardziej oczekiwałbym bym "akcjowego" spodoby walki, ale nie zmienia to faktu, że to jedna z najlepszych gier w uniwersum

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jedi Shadow na lvl 15, Coruscant. Jak ktoś by chciał razem poekspić to zapraszam.
Rolan_Quarn.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1302
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Ja gram tylko po jedynej słusznej stronie mocy :D Polecam story agenta, albo sith warriora bo jedi są strasznie szablonowi i cukierkowi.
I mogłeś z referalla skorzystać, miałbyś jakieś bonusy na starcie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry