@modzel1998 osobiście nie polecam grać wojem 2h, gdyż jest to najsłabszy wojownik(słabe bronie, mały dmg, brak broni na nieumarłych) ale jeśli chcesz to łap kilka porad:alchemii naucz wszystkich potek leczenia i siły, wytrzymałości też, wszystkie miecze u Harada jak najszybciej się naucz i wykuj ich tyle żeby mieć z 10k hajsu na Jarkendar, wydobycie rudy u Snipesa do 50 bo tylko do tylu uczy(do 100 uczy Grimes ale dopiero w GD), wytrzymałość do 300 się przyda, akrobatyki nie ucz się u Casii bo trzeba mieć zręczności ileś(nwm ile dokładnie ale ponad 80 na pewno), w mieście orków cie jeden typek nauczy bez wymogu zręczności(naucz się bo akrobatyka w walce się bardzo przydaje), kuszy się naucz do 30 przed Jarkiem przynajmniej, jak grałem strażnikiem to nic nie dawałem w magie i dawało rade, siła to podstawa oczywiście, 2h dobij do 90% przed Jarkiem(no chyba że grasz na trudnym to nie wiem jak ci starczy z punktami nauki).
Jeśli chcesz żeby gierka była potem przyjemna to radzę ci zacząć od nowa i pograć pod 1h z tarczą albo duale, mag ognia też jest spoko słyszałem ale jeśli lubisz wyzwania(np. mieć problem z 2 demonicznymi szkieletami na raz ;) ) to graj śmiało 2h