Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8877632 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8877632

Odpowiedzi 37317

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Darant Dlaczego w płomieniach? Już druga osoba próbuje poświęcić jajo w płomieniach jakichś. Chodzi o ołtarzyk niedaleko drzewa i demonicznego trolla, zaznaczony na mapie.
@retkry Ale miecz jest (przynajmniej powinien być) w skrzyni w dużej piramidzie, nie w jaskini.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

UmeczekPL

UmeczekPL

Użytkownicy
posty439
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Palovnik300 Zanim zaczniemy rekrutację musimy najpierw udać się do naszego obozu i zagadać ze strażnikiem , pokazać mu akt własności a także ustalić hasło. Teraz musimy znaleźć zarządcę, mogą to być Valeran albo Erol. Polecam Erola gdyż Valeran przyda wam się do zadania dla kupców. Pytamy się Erola czy zostanie zarządcą obozu, czekamy dzień po czym wracamy , Erol się zgodzi. Kiedy Erol będzie już w obozie prosi on nas o początkowe zasoby do obozu czyli 5 000 złota, 50 sztuk pieczonego mięsa, 25 ryb i 10 bochenków chleba.
Teraz mamy zorganizować dostawców żywności i górników do wydobywania rudy.
Dostawcy żywności :
- Farim i Niclas dołączą od razu
- Talbin dołączy w 4 rozdziale po tym jak wyprowadzimy go z Górniczej doliny (Jak weźmiemy go do obozu przepadnie zadanie Nowi myśliwi ale i tak lepiej mieć go w obozie)
Górnicy:
- Wąż (50 retoryki) zgodzi się tylko jak jeszcze nie oddaliśmy mu rudy w zadaniu Torba pełna rudy.
- Snipes zgodzi się jak mamy 60 retoryki
- Grimes i jego kumpel - tutaj gadamy Grimesem , mamy przyjść następnego dnia, okazuje się że Paladyni poszli się modlić, odprowadzamy dwóch górników na przełęcz , potem przenosimy się do Khorinis i zabieramy ich z bramy do GD do naszego obozu.

Kiedy mamy już górników i dostawców żywności , gadamy z Erolem i teraz mamy sprowadzić kucharza i kowala. Edda i Carl zgodzą się od razu , teraz Erol pyta czy zacząć produkcję stalowych prętów (polecam gdyż ładne złoto z tego jest). Teraz mamy sprowadzić Uzdrowiciela chodzi o Sagittę ona tez się zgodzi bez problemu.

Post połączony: 2019-02-08, 16:53
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1497870430 Polecam ctrl+f i wpisujesz nazwę zadania, staraj się tak robić z każdym zadaniem aby mieć najlepszy rezultat.

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chodzi o to, że mam wszystkich których mogłem mieć oprócz kopaczy i wąż sam zapierdala. Czytałem solucje, także! Luz... Ogólnie to co się stanie jak obóz ma większe straty niż zyski? :P no i jak dostać questa na zbroje z tych zapisków?

UmeczekPL

UmeczekPL

Użytkownicy
posty439
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest tutaj ktoś chętny na zabicie Lodowego Smoka? Niestety jak już zostaje mu strasznie mało hp, gra mi crashuje. Chętnych zapraszam na PW.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Palovnik300 Jak nie dałeś Snipesowi rudy i nie dostałeś klucza do skrzyni od Grimesa przez retorykę, to... Wąż dalej będzie sam zapierdalał. Jak obóz będzie miał deficyt, to po paru dniach ludzie sobie pójdą. A questa na zbroję nigdy nie uświadczyłem.

You didn't grow.
You didn't improve.

UmeczekPL

UmeczekPL

Użytkownicy
posty439
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Może, ale nie mam spolszczenia, a nie chce mi się go ściągać xD
Ale jeśli nie będzie ci przeszkadzał zalegający do 6 rozdziału wpis w dzienniku, to okej.

You didn't grow.
You didn't improve.

UmeczekPL

UmeczekPL

Użytkownicy
posty439
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbuje go ciągle bić aż dopóki gad nie umrze. :D Może się uda.

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A będą chociaż później że mną normalnie gadać jak sobie pójdą? :P akurat ten obóz to mi nie jest jakoś bardzo potrzebny, ale ta zbroje chciałem oblukac

retkry

retkry

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Darant Dlaczego w płomieniach? Już druga osoba próbuje poświęcić jajo w płomieniach jakichś. Chodzi o ołtarzyk niedaleko drzewa i demonicznego trolla, zaznaczony na mapie.
@retkry Ale miecz jest (przynajmniej powinien być) w skrzyni w dużej piramidzie, nie w jaskini.

Już sprawdziłem tę skrzynie, nic w niej nie było :/ chodzi o tą którą bronią 2 szkielety?

Wjaki sposób można pokonać strażników kamiennych w kanionie po aktywacji portalu? Boję się że rusze fabułe k znikną

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Palovnik300 Będą gadać normalnie - chyba.
@retkry 1. No, to nie będzie. Lepszy będzie miecz od Andre/miecz z rudy, po następne odsyłam do GD.
2. Będą do pokonania młotem Adanosa, o ile będziesz miał założoną lodową koronę (zdobywasz ją pod koniec wątku pustyni, możesz się wtedy wrócić, strażnicy znikną dopiero po zabiciu na pustyni końcowego bossa).

You didn't grow.
You didn't improve.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
I znowu ktoś przeczytał jakies farmazony i powtarza w kolko totalna nieprawda próbując wmówić innym ze to prawda, uwaga brać długopis w łapę i zapisać sobie na czole: Wykonanie zadania z ruda nie ma żadnego znaczenia dla sytuacji czy wąż zgodzi się dla nas pracować czy nie, znaczenia ma retoryka powtarzam retoryka dzięki niej przekonamy węża ze ruda którą od nas otrzymał na poczet zadania i tak się skończy wiec lepiej aby dla nas pracował i ten się zgodzi.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zaraz, tym razem nikt tego nie napisał przecież xD

You didn't grow.
You didn't improve.

Vego1213

Vego1213

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
4 próba od opiekunów jestem juz po 4 walkach z duchem ognia ale ten prawdziwy sie nie respi? Są tylko 4 podesty czy cos skopalem?
3 rozdzial jakaś bron 1h po za krzyzem przeznaczenia?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jest 5 podestów, rozejrzyj się dobrze.
W 3 rozdziale powinieneś mieć już: młot nordmarski (150, obok krypty z amuletem Angara), niszczyciela nieumarłych (180, zatopiona wieża), srebrny miecz nordmarski (215, wieża mgieł) i w sumie to też młot z bossa w lesie asasynów (220) i mistrza dusz (240, z S'enyaka). A, no i z zabójcy Lothara dropi przepis na srebrny sihill (250).
Po zastanowieniu, Dolinę Cieni też można zrobić w 3 rozdziale. Jest tam miecz śmierci (275).

You didn't grow.
You didn't improve.

Vego1213

Vego1213

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W ktorym miejscu w wieży mgieł? Bo w sumie bylem tam niedaleko ale nic nie znalazlem takiego

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Naciśnij przełącznik w pomieszczeniu z kominkiem, otworzy się komnata ze skrzynią.

You didn't grow.
You didn't improve.

Palovnik300

Palovnik300

Użytkownicy
posty101
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pilnuje jej dość skoksowany szkielet.. W sumie zależy jak stoisz że statami (mówię o wiezy kreola) ma chyba z 8k hp, ale mi się zbugowal, bo nie mógł podbiec pod górkę.. W ogóle chyba tylko trolle buguja się łatwiej niż suchary :D

Post połączony: 2019-02-09, 08:03
@Vego1213 a z tą proba też miałem problem, ale dzisiaj do niej podejdę znów. Gdzieś czytałem, że warto mieć w tej lokacji kilka zwojów z przemiana w krwiopijce. Podobno znacznie łatwiej szuka się tych odnog w których są duchy. Podobno...

UmeczekPL

UmeczekPL

Użytkownicy
posty439
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Muszę zagadać do orków i dać wsparcie dla tego orka lidera w obozie bractwa? Nie chce nic zepsuć więc pytam.

Post połączony: 2019-02-09, 12:01
Nieważne, pójdę już do tych orków xD, jestem aż takim wielkim leniem niestety. xD

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Najbardziej opłaca się wybić wszystko poza demonem-bossem, wtedy pójść do Ur-Thralla, wtedy zabić demona z pomocą orków pamiętając, by zadać ostatni cios, na koniec zabić wszystkich orków.

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników
Do góry