Cześć

Aktualnie jestem w 2 rozdziale w Jarkendarze. Właśnie zdobyłem pancerz bandyty i zastanawia mnie kilka rzeczy.
1. Jak to jest z tą reputacja u orków? Trochę już ich zabiłem a podobno po każdym takim zabójstwie spadam nam ona o 1 punkt. Czy na tym etapie mogę ich spokojnie zabijać (Khorinis i Jarkendar) czy lepiej ich zostawiać w spokoju. Poza tym jak mam się zachować po wejściu do górniczej doliny? Zawsze w 2 rozdziale czyściłem te tereny ze wszystkiego oprócz smoków. Nie chciałbym sobie przypadkiem czegoś zablokować. I jak w ogóle sprawdzić tą reputacje?

2. Aktualnie używam 2H magicznego miecza którego wykuwania uczy Benet. Do jego wykucia użyłem sztabki magicznej rudy kupionej od Lehmara. W 2 rozdziale nauczyłem się kucia kolejnego miecza jednak w tym przypadku potrzebuje 2 sztabek magicznej rudy. Da się je na tym etapie jakoś zdobyć czy muszę czekać aż uzyskam dostęp do Górniczej doliny?
3. Zadanie Bezgraniczna potęga... po rozmowie z Horkunem powinienem porozmawiać z Y Nicornem jednak nie mam z nim żadnej opcji dialogowej, nawet gdy zakładam przepaske nowicjusza.
4. Zadanie Przeklęta latarnia po oddaniu pierścienia Hannie również brak możliwości poprowadzenia dialogu z Xardasem (44 retoryki) odblokuje mi się on przy 50 czy jest to jakiś błąd?
5. Podobno pozytywne wyłganie się podczas nieudanej kradzieży kieszonkowej podnosi retorykę o 1 punkt. U mnie to w żaden sposób nie działa. To normalne?