Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8851446 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8851446

Odpowiedzi 37317

lukipukix2002

lukipukix2002

Użytkownicy
posty84
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siema. problem mam, nie moge zaczac 2 rozdzialu. kiedy poszedlem do saturasa po ten pierscien to musialem isc do vatrasa po list zaufania, ale z vatrasem nie mam zadnych opcji dialogowych zwiazanych z tym. tak samo hagen. nic nie ma, jakies propozycje?

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@lukipukix2002

Rozwiązałeś zagadkę zaginionych ludzi i handlarza bronią?

SzymcioZabijaka

SzymcioZabijaka

Użytkownicy
posty35
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak nabijać sobie inteligencje? Czytanie książek jak w przypadku pierwszego returninga nic nie daje, czarami się bawiłem, ale też nie nabijają inta

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@SzymcioZabijaka
Nauka alchemii, czytanie książek itp., nauka run, pierścienie, itd.

Z tym, że aby rosła inteligencja, wpierw musisz należeć do jednej z magicznych gildii.

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W zadaniu "Ręka Ferda", Ferd w kopalni orków prosi nas o 3 eliksiry. I czy to są jakieś specjalne eliksiry? Bo mam po w eq po 30 tych esencji, eliksirów, ekstraktów i nie mam z nim opcji dialogowej by mu te eliksiry oddać.

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ezry

Chodzi o te napoje które regenerują 75% hp.

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to coś mi się popsuło bo nie mogę mu ich dać.

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mój problem jest taki ze jak klikne num+1 to pije miksture i dookoła się pojawia paskudna trawa,
num+2 i +3 wywala z gry
jest jakis pomysł jak to naprawic?

Przemo1337

Przemo1337

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, ktoś może wie gdzie w khorinis znajdę kwiat kaktusa który jest potrzebny do mikstury?

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Salandril -> Constantin -> Saggita -> Zuris -> Neoras.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mój problem jest taki ze jak klikne num+1 to pije miksture i dookoła się pojawia paskudna trawa,
num+2 i +3 wywala z gry
jest jakis pomysł jak to naprawic?

Wcisnij num locka

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć mam kolejną porcje pytań :)

1.Czy jeśli zabija Canthara w 1 rozdziale to nie stracę możliwości późniejszego zakupu jakiś przydatnych przedmiotów jak np mleka? Niby pierdoła a jednak bardzo przydatna do wypiekania ciast (+1 siła)

2.Jak dokładnie działa kradzież kieszonkowa? Pojawia mi się możliwość okradania niektórych (bardzo mała ilość) NPC a w dodatku do udanej kradzieży potrzebuję punktowej wartości. Rozumiem że aby w ogóle móc spróbować okraść NPC (tzn aby pojawiła się taka opcja dialogowa) muszę dosiadać określoną wartość zręczności a aby mi się ta kradzież udała muszę mieć wyuczoną odpowiednio dużą wartość punktową?

3. Podobno jest jakiś bonus co rozdział za okradzenie odpowiedniej ilości NPC co rozdział?

4. W jaki sposób mogę nieco podbić zręczność bez wydawania punktów umiejętności? Gram wojownikiem pod siłę i nie jest mi ona do niczego potrzebna poza możliwością wykonania zadań dla gildi złodziei oraz kradzieży kieszonkowej z której jest masa expa. Zauważyłem ze zbroje z ów gildi dają takowy bonus jednak aby móc je założyć potrzeba posiadać już trochę zręczności.

5. Gdzie mogę znaleźć fajny oręż 2H w I rozdziale? Niby wszystko po kolei dokładnie zwiedzam jednak gdybym wiedział gdzie najpierw iść oszczędził bym sobie trochę zgonów. Puki co mam długi topór 110 dmg. :)

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Hmm, chyba nie. Ja Canthara zawsze zabijam w 1 rozdziale i później nawet nie ma problemu, żeby do 5 rozdziału sprzedawać Busterowi rogi cieniostwora, a to chyba najważniejsze :P

2. Włącz kradzież AST. Musisz być w trakcie skradania i znajdować się za NPC. Klikając O pokaże Ci się szansa na kradzież, a PPM okrada. Niestety wartość punktowa się buguje. Mi chyba 4 razy w trakcie gry nagle zmieniła się na 0 >.< Na szczęście okradanie nie jest takie must have. + Okradanie i tak zależy głównie od zręczności. Mi wystarczyło 80 punktów, żeby najważniejsze misje porobić.

3. Bodajże 10 zręki na rozdział.

4. Ciasta, tabliczki, posąg Beliara (jeśli Ci nie szkoda punktów na siłę), bonusy z okradania no i eliksiry. Da się to uzbierać, trochę cierpliwości :P

5. Ehh, nie pamiętam xD

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1 Canthar jest do odstrzału po misji wsadzenia sary do więzienia.

2 Są  2 rodzaje.Pierwsza to taka skyrimowska to ta trudniejsza bo trzeba sie skradać itp.Numer 2 to standardowa z % szansy podczas okna dialogowego.Oczywiście obie zależą od zręczności.

3 Co rozdział chyba nie (moge sie mylić) ale raczej dostajesz + 1 za każde ileś osób 10? 20? Nie pamiętam.Możliwe że myli sie mi z retoryką za wymówki.

4 Ciasta, dary od bogów,mikstury.Możesz jeszcze kupić zbroje złodzieja i chyba pas ktory daja 20 pkt ale noszony z pancerzem podwaja ilość do 40 ,amulety,pierścienie.

5 Leże czarnego trola.Tam jest spoko toporek dobry na początek ale pewnie są lepsze.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
1. Jak wyżej. Do odstrzału
2. Osobiście powiem że ta trudniejsza bardziej się opłaca :)
3. Co 10 udanych kradzieży +1 zręki (bonus się 0 po złapaniu więc zalecam zapisywać po każdej udanej)
4. Jak wyżej
5. Nie ma chyba lepszego. Jedyne co jest lepsze to magiczne bronie od benneta (najemnik) ale nie dam se ręki uciąć :D.

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

ShoferoV

ShoferoV

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gdzie można kupić albo zdobyć kilka kawałków czarnej rudy? niestety 5 bryłek oddałem dla tego orkowego kowala i teraz potrzebuję kolejnych 4 aby w quescie z tą orkową kuszą wytworzyć jej jak najlepszy egzemplarz.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam to na pewno 2 są w mieście orków. 2-3 w lesie assasynów.
Hmmm... Kojarze że było też 1-2 na pustyni addanosa (komnata łzy) Jak mi się przypomni jeszcze do dopisze

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

0 użytkowników
Do góry