Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8858955 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8858955

Odpowiedzi 37317

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak jest prychający zębacz obok obozu bractwa i idzie się dalej przez jaskinię i dochodzi się do małej dolinki to tam coś jest czy jest tylko aby była ?

Las asasynow

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Matrixen wejscie do lasu asasynow

@Adasm12 bardzo malo ja na 34 mam 2,3 k a jeszcze kompotow nie robilem co do wydawania PN to moze nie koniecznie ale kompoty w gd oraz eliksiry zycia+tabliczki na zycie daja ogromne ilosci HP

Mam pytanko gram sobie na normalu pod zreke statystyki(pisze z glowy wiec w 100% poprawne nie sa):
34 lvl
2,3 k hp(jeszcze nie robilem kompotow)
270 zreki(z itemami)
75 w 2reke
100 w luk
60 w 1 reke

skonczylem jarkendar i wlasnie wchodze do GD jako, ze chce isc pod duale to rozmyslalem czy nie zrobic na sybko 3 rozdzialu i od razu leciec do lasu asasynow tylko pytanie czy dam tam sobie rade? Ma to sens czy moze na spokojnie wyczyscic GD a potem isc na pustynie?

Co do itemow to posiadam pancerz nocy wlocznie silvermoon rapier cicha smierc oraz luk cienia/yakulus

pytanie nr 2. Czy ramirez uczy nas robic lepsze bronie niz cicha smierc? Obecnie nie chce mnie juz niczego nauczyc ale moze to kwestia rozdzialu?

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Matrixen wejscie do lasu asasynow

@Adasm12 bardzo malo ja na 34 mam 2,3 k a jeszcze kompotow nie robilem co do wydawania PN to moze nie koniecznie ale kompoty w gd oraz eliksiry zycia+tabliczki na zycie daja ogromne ilosci HP

Mam pytanko gram sobie na normalu pod zreke statystyki(pisze z glowy wiec w 100% poprawne nie sa):
34 lvl
2,3 k hp(jeszcze nie robilem kompotow)
270 zreki(z itemami)
75 w 2reke
100 w luk
60 w 1 reke

skonczylem jarkendar i wlasnie wchodze do GD jako, ze chce isc pod duale to rozmyslalem czy nie zrobic na sybko 3 rozdzialu i od razu leciec do lasu asasynow tylko pytanie czy dam tam sobie rade? Ma to sens czy moze na spokojnie wyczyscic GD a potem isc na pustynie?

Co do itemow to posiadam pancerz nocy wlocznie silvermoon rapier cicha smierc oraz luk cienia/yakulus

pytanie nr 2. Czy ramirez uczy nas robic lepsze bronie niz cicha smierc? Obecnie nie chce mnie juz niczego nauczyc ale moze to kwestia rozdzialu?

Zależy głównie od reputacji u złodziei.

Zrób całą GD i mozesz iść potem do assasynów

Post połączony: 2018-12-10, 16:21
@adasm12

Słabe miałeś eq i statystyki. Spróbuj iść tam raz jeszcze jak się wzmocnisz. Ja przeszedłem na hardzie, całą grę używając tylko łuków, potem tak się "sieka" że przeciwnicy nawet nie wiedzą co ich trafia 😜

Hamerajt

Hamerajt

Użytkownicy
posty92
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego atakują mnie asasyni masyafa? Mimo ze za pierwszym razem jak prowadzilem niewolnika wszystko bylo okej, nikt nie atakował, nie mam ani hełmu ani tarczy, pancerz nowicjusza masyafa zalozony, a chce zaniesc ziolka nrozasowi i sie wszyscy na mnie rzucaja nagle jak tylko jestem w zasiegu wzroku...

Miałem ten sam problem.  Pamiętasz tą ścieżkę na której zabiłeś nowicjusza masjafu? No to teraz ci na nią nie wolna wchodzić. Musisz ją omijać. Jest to irytujące ale da się przyzwyczaić

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jako mag ognia, kiedy i gdzie dostanę lepszy kostur i szatę od tych co dostaje od pyrokara w 4 rozdziale?

Ponawiam powyższe pytanie. I dodatkowo jeszcze jedno: które wątki warto żebym ukończył przed zakończeniem 4 rozdziału? Zrobiłem las asasynow, pustynię adanosa, kopalnie orków i zadania dla opiekunów. Zastanawiam się nad świątynia Śniącego, żeby zrobić rune z uriziela u Xardasa, ale on chyba znika w 5 rozdziale? Kiedy znowu można z nim gadać?

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jako mag ognia, kiedy i gdzie dostanę lepszy kostur i szatę od tych co dostaje od pyrokara w 4 rozdziale?

Ponawiam powyższe pytanie. I dodatkowo jeszcze jedno: które wątki warto żebym ukończył przed zakończeniem 4 rozdziału? Zrobiłem las asasynow, pustynię adanosa, kopalnie orków i zadania dla opiekunów. Zastanawiam się nad świątynia Śniącego, żeby zrobić rune z uriziela u Xardasa, ale on chyba znika w 5 rozdziale? Kiedy znowu można z nim gadać?

No po 5 rozdziale to chyba najszybciej w Gothicu 3 😝

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

No po 5 rozdziale to chyba najszybciej w Gothicu 3 😝

Jeszcze nie jestem w 5 rozdziale. Właśnie pytam czy mogę już iść :D

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hatton

Zrób świętynie i zapraszamy do rozdziału 5 😃

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Hatton Zachęcam, żebyś w 4 rozdziale zamknął wszystkie wątki poboczne poza zaginionym przyjacielem Lee (to 7 rozdział) oraz może zaginionym bratem (tu rekomendowany rozdział 5). Świątynię Śniącego koniecznie zrób w 4, bo z Xardasem już później nie pogadasz.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hatton Zachęcam, żebyś w 4 rozdziale zamknął wszystkie wątki poboczne poza zaginionym przyjacielem Lee (to 7 rozdział) oraz może zaginionym bratem (tu rekomendowany rozdział 5). Świątynię Śniącego koniecznie zrób w 4, bo z Xardasem już później nie pogadasz.

Okej, zrobię jeszcze świątynię i wątek z Senyakiem? Nieskończoną moc dociągnąłem do momentu kiedy pogadałem z kapłanką beliara. Coś mi jeszcze zostało?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jeszcze po świątyni Śniącego wróć do Ur-Thralla, on wpuści cię do Doliny Cieni - zrób ją - i da orkową zbroję - spróbuj pociągnąć wątek górskich orków w lokacji za Wolną Kopalnią do momentu, kiedy będziesz musiał znaleźć Dariusowi przewodnika oraz pogadać tam z Janusem, o którym mówiła kapłanka (zwłaszcza to drugie - niektórym się ponoć bugował, gdy pierwsza rozmowa z nim była w 7 rozdziale).

You didn't grow.
You didn't improve.

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze po świątyni Śniącego wróć do Ur-Thralla, on wpuści cię do Doliny Cieni - zrób ją - i da orkową zbroję - spróbuj pociągnąć wątek górskich orków w lokacji za Wolną Kopalnią do momentu, kiedy będziesz musiał znaleźć Dariusowi przewodnika oraz pogadać tam z Janusem, o którym mówiła kapłanka (zwłaszcza to drugie - niektórym się ponoć bugował, gdy pierwsza rozmowa z nim była w 7 rozdziale).

Dzięki, tak zrobię.
Jeszcze jedno szybkie pytanie. Czy mnie jako magowi przyda sie na cokolwiek szpon beliara czy mogę oddać złotemu smokowi? Gdzieś czytałem że jest on konieczny żeby wejść do lokacji z zaginionym bratem. Prawda to?
Gram w returninga 2.0. Tam pancerz orków dostaję już po światyni śniącego. Czy zatem mogę dolinę cieni zostawić do 5 rozdziału?

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Z tym szponem że żeby wejść do lochu to bujda. Szpon (o ile pamiętam) można zrobić na runę.
Co do doliny. Jak dasz sobie rade teraz to rób teraz (ja robiłem w 5 bo mój bezi za słaby był no ale ja na AB :)).

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tym szponem że żeby wejść do lochu to bujda. Szpon (o ile pamiętam) można zrobić na runę.
Co do doliny. Jak dasz sobie rade teraz to rób teraz (ja robiłem w 5 bo mój bezi za słaby był no ale ja na AB :)).

Myślałem, że tylko uriziela mozna przerobic na runę. Jak przerobić szpon?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ale Ab ułatwia grę wiec jak coś w AB jest za trudne w to w podstawce jest niemożliwe chyba xd

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Z tym szponem że żeby wejść do lochu to bujda.
Ile razy trzeba pisać, że Szpon JEST potrzebny na grze bez AB, zanim ludzie przestaną siać dezinformację?
@Hatton Jeżeli jesteś magiem, to Szpon sam zrobi ci się runą, gdy go ulepszysz. Było tak jeszcze w normalnym NK.
(ech, ZROBI CI SIĘ RUNĄ... mój mózg nie pracuje jak należy, ale zostawiam dla potomnych)

You didn't grow.
You didn't improve.

Flintstone

Flintstone

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mając 43lvl mogę już normalnie przechodzić do 4 rozdziału, czy lepiej jeszcze trochę expić postać?

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tym szponem że żeby wejść do lochu to bujda.
Ile razy trzeba pisać, że Szpon JEST potrzebny na grze bez AB, zanim ludzie przestaną siać dezinformację?
@Hatton Jeżeli jesteś magiem, to Szpon sam zrobi ci się runą, gdy go ulepszysz. Było tak jeszcze w normalnym NK.
(ech, ZROBI CI SIĘ RUNĄ... mój mózg nie pracuje jak należy, ale zostawiam dla potomnych)

Ulepszę w sensie duszą Senyaka? Czy jako MO nie mam 1% szans na zdobycie mora ulartu? :D

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Co do nekro/guru kim poleciacie grac? Kto jest ciekawszy? Ogolnie sklanialbym sie do guru ale nie wiem czy bedzie priokineza czy inne fajne zaklecia dla niego a nekromanta to tez sie zastanawiam czy jego watek jest ciekawy bo ja bym zrobil taki ze jako nekro potem zdradzasz xardasa jako ze on sam korzysta na smierci smoka to bezi moglby tez cos haniebnego zrobi jak na nekro przystalo ktory chce byc to coraz potezniejszy..

Szanuj mnie.. a być może i ja będę szanował ciebie..

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem Talizman Glanca. Niby znalazłem sakwę w środku której było 50 złota oraz jakiś pierścień ale nie ma z Glancem rzadnej kwestii dialogowej.

0 użytkowników
Do góry