Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8861056 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8861056

Odpowiedzi 37317

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hatton Czy na pewno pokonanie przeciwnika kosturem zabije go? Nie jestem co do tego taki przekonany.

Jeśli ma obrażenia od magii, jak np kostur ognia to zabije, przez co wszyscy się na Ciebie rzucą.

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Hatton Sprawdzałeś to? Gdyby działało to na tej samej zasadzie co w G1, to również Uriziel czy Szpon czy miecz z zaginionego brata zabijałyby wrogów, których zwykłe bronie tylko by powaliły, a chyba tak nie robią.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Kwarc sprzedają alchemicy (najszybciej u Galahada znajdziesz)

Co do tych składników to spr na pewno czy masz wszystko. Zazwyczaj problem jest z rzadszymi składnikami (zwój zniszczenia ożyw. , kawałki runy [chyba tak się to zwało])

@dede
Dary bierzesz się od razu jak ma się tylko lvl lub karme wtedy najbardziej się opłaca. Tak beliar dawał zręke

Jak ma sie tylko lvl o co ci chodzi?
Co 10 leveli jest 1 dar o to mnie chodziło.

A co do kosturów wyżej:
To tak tak to działa. Jak wziołem kostur np. smoczy kostur to te obrażenia dobijały. Wiec potwierdzam kostury są zbyt niebezpieczne aby kogoś powalić :)

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Kwarc sprzedają alchemicy (najszybciej u Galahada znajdziesz)

Co do tych składników to spr na pewno czy masz wszystko. Zazwyczaj problem jest z rzadszymi składnikami (zwój zniszczenia ożyw. , kawałki runy [chyba tak się to zwało])

@dede
Dary bierzesz się od razu jak ma się tylko lvl lub karme wtedy najbardziej się opłaca. Tak beliar dawał zręke

Jak ma sie tylko lvl o co ci chodzi?
Co 10 leveli jest 1 dar o to mnie chodziło.

A co do kosturów wyżej:
To tak tak to działa. Jak wziołem kostur np. smoczy kostur to te obrażenia dobijały. Wiec potwierdzam kostury są zbyt niebezpieczne aby kogoś powalić :)

Co 10 lvl dar? Na legendzie tez? Bo mi sie wydaje ze moge tylko za karme albo o czyms nie wiem..

Szanuj mnie.. a być może i ja będę szanował ciebie..

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty668
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za karmę co 10 leveli.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrTLord001PL
Nie. Darów nie bierzemy od razu, bo tę zwiększają nam progi. Dar najlepiej wziąć, gdy nauka kosztuje nas dużo PN. Ja pierwsze dary brałem gdy 1pkt zręczności, kosztował mnie 6PN wtedy się opłaca. Inaczej sztucznie podnosimy sobie próg i przez to mamy mniej atrybutu.

@Andargon
Dar możesz wziąć RAZ na 10lvl, musisz też mieć odpowiednią ilość karmy, niezależnie od poziomu.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrTLord001PL
Nie. Darów nie bierzemy od razu, bo tę zwiększają nam progi. Dar najlepiej wziąć, gdy nauka kosztuje nas dużo PN. Ja pierwsze dary brałem gdy 1pkt zręczności, kosztował mnie 6PN wtedy się opłaca. Inaczej sztucznie podnosimy sobie próg i przez to mamy mniej atrybutu.

@Andargon
Dar możesz wziąć RAZ na 10lvl, musisz też mieć odpowiednią ilość karmy, niezależnie od poziomu.

Skoro dary można brać raz na 10lv, a chyba one przepadają jak sie ich wcześniej nie weźmie, to jaki sens brać dopiero od progu pkt? Chyba, że mając 50lv można wziąć na raz 5 darow, przy czym nie zwróciłem podczas gry uwagi, to wtedy sie opłaca.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty668
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Komachi Oczywiście, że nie można. Ale mając powiedzmy 20PN, 1 punkt siły za 2PN, możliwy bonus z kapliczki oraz wzrost progu za 10 siły, rozsądniejszym wydaje się być najpierw podbić 10 punktów siły z PN, a następnie z kapliczki, zamiast najpierw z kapliczki, aby później za 20 punktów wyuczyć się jedynie 8 siły.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Komachi, @Cruc
Nic nie przepada. Jak masz 80lvl i nie brałeś w ogóle darów to tej pory, to możesz sobie w tym momencie wziąć osiem razy dar. O ile oczywiście masz odpowiednią ilość karmy.

burzaa

burzaa

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w 4 rozdziale gram nekromantą. Rozwijać demonologie ? Stworzyłem runę i nie wiem gdzie znajdę esencje demona żeby ją ulepszyć o ile warto ?

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego atakują mnie asasyni masyafa? Mimo ze za pierwszym razem jak prowadzilem niewolnika wszystko bylo okej, nikt nie atakował, nie mam ani hełmu ani tarczy, pancerz nowicjusza masyafa zalozony, a chce zaniesc ziolka nrozasowi i sie wszyscy na mnie rzucaja nagle jak tylko jestem w zasiegu wzroku...

adasm12

adasm12

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szybkie pytanie: jaki mozna miec najlepszy miecz w 1 rozdziale i jak go zdobyc.Gram od nowa i mam rozkmine czy tym razem znowu oplaca sie grac pod zrecznosc bo man wrazenie ze glowna bron łuk to byl hardcore

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@adasm12 Jeśli ci chodzi pod siłę to Rozjemca ( dostaje się od Lorda Andre za zabicie hersztów bandytów.) Chyba że jesteś najemnikiem to możesz mieć broń z rudy ale nie wiem jaka jest bo nie grałem nim.

adasm12

adasm12

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w sumie kusi grac znowu łucznikiem tylko czy warto. bo własnie gram od nowa ponieważ utknąłem przy cor kalomie bo był wchuj za silny z tymi demonami. a Miałem łuk kerenowy 180dmg i kama masjafu 180dmg i 40 lvl 1600hp.I wydaje mi się ze strzelanie z łuku to nie jest najlepszy pomysł jak są w grze takie pojedynki na krótkim dystansie.Wgl byłem jakiś słaby.Co robić? lepiej siła czy zrecznosc i łuk tez da rade?

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@adasm12 A na jakim grałeś poziomie trudności ?

adasm12

adasm12

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
na normalnym.O ile z początku jest fajnie bo kosisz all na odległosć to pozniej walka to gra o to kiedy sie gdzies przeciwnik o coś zatnie =D. Miecz rozjemca jest 1h czy 2h?

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jednoręczny. Ale jakoś jak na ten poziom to mało hp (ja miałem ok 2500)

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jako mag ognia, kiedy i gdzie dostanę lepszy kostur i szatę od tych co dostaje od pyrokara w 4 rozdziale?

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak jest prychający zębacz obok obozu bractwa i idzie się dalej przez jaskinię i dochodzi się do małej dolinki to tam coś jest czy jest tylko aby była ?

adasm12

adasm12

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Malo hp mialem na40 lvl czyli warto wydawac pn nanauke hp?

0 użytkowników
Do góry