Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8831833 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8831833

Odpowiedzi 37317

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@adasm12 musisz mieć 10 kwarcytów na 1 kucie

Głupi Jasiu F

Głupi Jasiu F

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie składniki muszę mieć do sporządzenia zwoju deszcz ognia i bryła lodu ?

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie składniki muszę mieć do sporządzenia zwoju deszcz ognia i bryła lodu ?

Z głowy nie pamiętam, ale zajrzyj do biblioteki magów ognia. W ksiegach są zapisane skladniki na runy

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pióro, ten papier i atrament. więcej nic nie trzeba

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siarke jeszcze chyba trzeba

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
Mag Ognia uczy się na trzech kręgach tylko trzech run - Ognista Strzała(K1), Ognista Kula(K2) i Ognista Burza(K3). I to wszystko, tak? Mag wody, z tego co sprawdziłem też - tylko oczywiście są to czary magii wody (lodowa lanca i tak dalej). To tylko u mnie taki osobliwy błąd, czy ktoś może potwierdzić, że tak faktycznie jest "fabrycznie"?

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Corypheus na kazdym kręgu masz minimum 2 czary chociazby z podstawki + dodatkowe z moda jesli jakis dali\

Takie pytanie, jako mag gdy wbiłem pref na mane to mialem zawsze 5pkt za 5many
teraz gram wojem mam sile pref ale juz mi zaczyna liczyc 10pkt za 5 sily

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Corypheus na kazdym kręgu masz minimum 2 czary chociazby z podstawki + dodatkowe z moda jesli jakis dali\

Takie pytanie, jako mag gdy wbiłem pref na mane to mialem zawsze 5pkt za 5many
teraz gram wojem mam sile pref ale juz mi zaczyna liczyc 10pkt za 5 sily

To normalne. Mana wolniej zdobywa progi. 1000many mozesz mieć, 1000 siły, zręki juz nie. Bo progi są wysokk i mniej sie jej zdobywa

1marcin1

1marcin1

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę jeszcze zdobyc tą formę do odlewania biżuterii? Wiem, że dostałem taką od matteo, ale w jakiś sposób musiałem ją "zgubić " bo nie mam jej w ekwipunku.

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę jeszcze zdobyc tą formę do odlewania biżuterii? Wiem, że dostałem taką od matteo, ale w jakiś sposób musiałem ją "zgubić " bo nie mam jej w ekwipunku.

Innej nie ma.

Znalazłeś ją w kryjowce zlodzei,  ododałeś mu. Nauczyłes się jubilerstwa, on daje Ci matryce i wio. Musiałeś ją gdzies wywalic lub sprzedać. Popatrz po kupcach

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć :)

W jaki sposób najlepiej uzupełniać zapasy wody oraz żywności? Nigdzie nie mogę się doszukać beczek z wodą a butelki powoli mi się kończą. :)

Jeśli chodzi o żywność to puki co latam po gulasz od Hildy i mam trochę mięsa z upolowanej zwierzyny jednak podobno w modyfikacji występuje wędka w którą chętnie bym się zaopatrzył. :)

Poziom trudności legendarny (o ile to ma jakieś znaczenie.)

Jest to mój pierwszy kontakt z modyfikacja i aby mi się nie znudziła po kilku dniach postanowiłem wskoczyć na głęboką wodę. Jakoś doczłapałem się do miasta jednak zdaje sobie sprawę że prawdziwe wyzwanie dopiero przedemna. Byłbym wdzięczny za każdą rade. :)

-Chciałbym grać 2H wojownikiem i zastanawiam się która gildia jest do tego najlepsza.(tzn dostęp do najsilniejszych broni).
-Poza tym jest sens ładować PN w życie i wytrzymałość czy to tylko strata punków.? 
-Kiedy dostaje się prf i z których bonusów mogę miało po jego otrzymaniu korzystać?
-I w sumie naskrobie tu pewnie jeszcze ze 100 postów więc proszę o cierpliwość i dziękuje za wyrozumiałość :]

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. NIE zużywasz butelek na zwykłą wodę. Na pustyni Adanosa zamieniasz je w jedne z najprzydatniejszych mikstur dla wojowników.

2. Tak jak zauważyłeś, gulasz dostajesz od Hildy. Później w zupełności powinno Ci wystarczyć pożywienie u handlarzy. Ewentualnie możesz nauczyć się zup od Hildy, ale wymagają one mięsa, ryb i grzybów, które można wykorzystać do ciast. A one podnoszą statystyki.

3. Zanim zrobisz zadania dla Coragona, możesz nazbierać piwa na placu wisielców. Piwo odnawia 60% pragnienia.

4. Beczkę z wodą masz przy kuźni Harada, przy karczmie Coragona, przy kuźni Benneta, no i dwie sikawki w klasztorze.

5. Jako wojownik NIE zużywasz mięsa na nic innego niż na ciasta. Jeśli potrzebujesz odnowienia wytrzymałości to możesz ewentualnie korzystać ze smażonego mięsa, które kupisz u handlarzy. Jest go sporo. Ale już Ci zdradzę, że do zakończenia jednej z misji będziesz potrzebował 50 sztuk.

6. HP i wytrzymałości powinno Ci wystarczyć z mikstur. Ewentualnie wytrzymałość możesz podebrać z kapliczki Beliara (Innos daje 10 siły za 100 karmy, a Beliar tylko 5, więc zamiast tych 5 punktów możesz wziąć 100 wytrzymałości jak Ci brakuje). Bonusy z kapliczek dostajesz raz na 10 poziomów, więc warto pamiętać/zapisywać sobie kiedy ponownie będziesz mógł je zebrać.

7. Prf dostajesz po wpakowaniu w daną statystykę odpowiedniej ilości punktów. Nie pamiętam dokładnie ile.

8. Możesz korzystać ze wszystkich bonusów już od początku gry, nie licząc bonusów z kapliczek. One liczą się do progu. Dlatego lepiej powstrzymać się do prf.

9. Mając prf przy danej statystyce, mikstury ją podnoszące są efektywniejsze. Dlatego z miksturami czekaj, aż do zdobycia prf.

10. Rosjanie niezwykle lubią najemnika, więc najlepiej byłoby chyba grać właśnie nim. Ja jestem na chwilę przed ukończeniem gry jako Strażnik Świątynny i jak widać, dałem radę. Choć momentami nie było najprościej. Najemnik ma broń z rudy i najsilniejszy gildyjny pancerz możliwy do zdobycia w 3 rozdziale. Jeśli chodzi o 2H to można grać również i moim strażnikiem świątynnym. Wtedy masz do dyspozycji zaklęcia ofensywne, albo leczenia.

11. W każdym rozdziale możesz dostać bonus + 10 do siły z kucia (10 wykutej broni, lub przekutych pancerzy to 1 do siły). Wydaje mi się, że jeśli "przegapisz" bonus na dany rozdział to nie ma problemu, żeby zdobyć go w następnym, ale nie jestem pewny i nie chcę wprowadzać w błąd.

12. Ja wędkę kupiłem od Halvora.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Głupi Jasiu F

Głupi Jasiu F

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę powiedzcie mi :
- jak się nauczyć inteligencji ?
- Gdzie mamy wpisane ile pkt. retoryki posiadam ?
-Czy mogę być we wszystkich nowo powstałych gildiach jednocześnie ?

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Gildie magiczne dostają inteligencję za czytanie książek (jeśli grasz magiem to nie czytasz żadnych zanim nie zostaniesz nowicjuszem). Inny sposób to eliksir z głów pełzaczy.

2. W jednym z okienek w menu statystyk. Bodajże środkowe.

3. Jeśli chodzi o poboczne to tak. Najlepiej do nich dołączyć w 1 rozdziale. Później mogą być problemy. Aha. Po pewnym zleceniu w gildii zabójców Halvor się obrazi, ale po zakończeniu całego wątku gildii będzie już wszystko git. To jedyne konflikty między gildiami.

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuje Cruc za tyle porad na pewno każda się przyda. :)

Kilka butelek zużyłem... no nic trudno. Rozumiem że mam kupować oraz kraść/zbierać każdą możliwą sztukę. To samo z mięsem. :)

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jedna butelka kosztuje bodajże 5 złota. Potem zamieniasz ją w eliksir, który na legendarnym przywraca natychmiastowo 50% hp i 50% wytrzymałości. Moim zdaniem warto. Szczególnie przydaje się do walk z bossami.

Edit. Pisałeś, że to Twój pierwszy kontakt z modyfikacją. No powiem Ci, że ja pierwszy raz grałem w Rebalance i pierwszy kontakt skończył się marnie, dlatego już teraz wiedz, że musisz się przede wszystkim skupić na sile, jeśli grasz wojem 2H. Nie brać jakiś tam dodatkowych umiejętności i dupereli. Na legendarnym masz mało punktów i kwestia, żeby nie zmarnować żadnego punktu - nie znaczy to, że tych dodatkowych umiejętności wcale masz się nie uczyć. Po prostu na niektóre przyjdzie czas później.

Moja recepta w pigułce: Pakuj w siłę. Wyszkolenie w broni do poziomu około 25%. Pierścień Roda (cholera wie skąd go wziąłem) daje dodatkowe 5%. Na więcej raczej nie warto w 1 rozdziale. Ważniejszym jest, żeby w ogóle zadawać przeciwnikowi obrażenia. Na animację i pierdolnięcie przyjdzie czas.

Aha. Z ważniejszych umiejętności poza combatowych to oczywiście wydobywanie żelaza i wykuwanie broni - pamiętaj, żeby codziennie chociaż trochę powydobywać (np. zbliża się noc, nie lubisz grać po ciemku, więc zamiast iść się przespać, to najpierw idziesz powydobywać, a rano produkujesz broń) - masz teleport, a żyłę znajdziesz w jaskini przy wschodniej bramie Khorinis. Łowiectwo teoretycznie nie jest potrzebne (wydobywanie żelaza i produkcja broni dla Harada to potencjalnie nieskończoność złota), ale przyznam, że się go wyuczyłem i dałem radę, choć nie wiem czy to była dobra decyzja. Tu lepiej, aby ktoś inny się wypowiedział. A. Serca mogą się przydać na poszukiwaczy i paru bossów, bo serce kamiennego golema chroni przed odrzuceniem.

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jedno szybkie pytanie. Jako mag ognia nauczyłem się konsekracji szat ognia: jak mogę ulepszyć swoją szatę arcymaga? Talomon mówił o modlitwie i wodzie swieconej, która mam, ale nie mam żadnego dialogu przy posągu innosa....? Dzięki z góry, Hatton

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
... bo serce kamiennego golema chroni przed odrzuceniem.
bagiennego golema, a nie kamiennego

Post połączony: 2018-11-29, 21:48
@Hatton 2000 złota, 5 PN i 35 butelek wody święconej

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
^ kurła, znowu się pomyliłem xD

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zawsze grając w Gothica szedłem na maxa w siłę. Rozwój pobocznych umiejętności ograniczałem do tych które są niezbędne aby wykonać zadania poboczne. Np rogi cieniestworów lub pazury. Jeśli są jakieś zadania które ich wymagają to raczej bym się ich nauczył. Nie będzie mi robić różnicy to czy przez to zamiast zabić orka na 2 uderzenia zrobię to na 3. Grunt aby dało się jako tako przejść przez całą modyfikacje.  Poza tym chciałbym aby było trudno do samego końca. :)

A co z wyrabianiem biżuterii u Matheo? Warto ja wykupić czy jednak pierścienie i amulety znalezione w terenie w zupełności wystarcza? :)

Poza tym kolejny raz dziękuje za multum przydanej wiedzy. Bardzo mi to rozjaśnia wizję tego co robić aby wyjść z tego wyzwania zwycięskim. Dziękuje! :)

0 użytkowników
Do góry