Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8860607 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8860607

Odpowiedzi 37317

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@quentin123 zaraz na początku zasadniczo. Przechodzisz przez mostek z orkowym strażnikiem i idziesz odnogą nie do miasta (jak wejdziesz do głównego open-space, znaczy że nie tędy)

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
To chyba będzie pytanie odnośnie rozgrywki.

Powoli, wielkimi krokami zbliżam się do bezwzględnego już przymusu wybrania mistrza, za którego pomocą dostanę się do górnego miasta. Pytanie moje jest więc takie - którego mistrza najlepiej wybrać. Zaznaczam - będę grał albo nekromantą, który u opiekunów wybierze ścieżkę ognia, albo magiem ognia, który u opiekunów wybierze ścieżkę mroku. Mag wody jak i guru odpadają bo to pizdy jednostrzałowce bez konkretnych czarów ofensywnych, jednak tak czy siak interesuje mnie tylko klasa magiczna. Zaznaczam - wybierając mistrza nie kieruję się pieniędzmi, tylko wygodą i ewentualnymi profitami płynącymi z pozyskiwanej od mistrza wiedzy. Czytaj - który mistrz uczy najbardziej przydatnych magowi rzeczy, bo złota mam aż za dużo xD.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Zależy to od poziomu i od gry. R2 łatwy/normalny: wszyscy mistrzowie
Trudny/Legenda Bosper (obowiązkowo)
W AB nie zależnie od poziomu wszyscy mistrzowie (ponieważ na AB nie ma limitów zręki na gildie złodzieji)

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Myślę, że podejście, że nie kierujesz się kasą jest bardzo mylne, w zwykłym G2NK mając 70k wykupujesz wszystko co się da w grze, a tu nawet na 1/3 JEDNEGO ROZDZIAŁU może nie starczyć.
A więc na normalnym i łatwym koniecznie harad - nieograniczona kasa, tylko trzeba kopać
Na Trudnym/Legendarnym - jak wyżej, Bosper

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Technicznie rzecz ujmujac, nieograniczoną kasę z kopania można też mieć będąc czeladnikiem u innego mistrza niż Harad, tyle że idzie to trochę (może sporo) wolniej.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie koniecznie. Możesz zostać jak w moim wypadku fabryką strzał i bełtów. Jak brakuje mnie kasy (przypomne dostaje tylko 25% kasy z  itemów więc) to ide do kopalni , robie strzały i tak z 20 prętów mam 1k golda.
(1 pręt = 50 strzał) (przypominam gram na AB)

Ukończone modyfikacje:
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jao słuszna uwaga, no ale o czas i nerwy chodzi, zwłaszcza pierwszym rozdziale :D
MrTLord001PL (strasznie skomplikowany masz ten nick btw :D) no właśnie, za 20 prętów u kowala masz 2k golda w AB i chyba 2,4k golda w normalnym R2. Pamiętaj, że w normalnym R2 nie ma ograniczeń w kopaniu na dzień na niższych poziomach tak jak w AB, przynajmniej ja mam a też sobie w AB teraz pykam.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Tak wg jak coś to piszcie w skrócie czyli MrT albo TLord to bd wiedział że o mnie chodzi :). Może i na AB jest limit kopania (bodajże do 1000 bryłek) no ale dla chcącego nic trudnego :). Pozatym przedstawiłem sposób dla tych co olali bycie kowalem i zostali myśliwym lub alchemikiem :). Co prawda myśliwy ma jeszcze robienie łuków no ale mnie się nie chciało ich robić :D.

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@quentin123 zaraz na początku zasadniczo. Przechodzisz przez mostek z orkowym strażnikiem i idziesz odnogą nie do miasta (jak wejdziesz do głównego open-space, znaczy że nie tędy)
Mówisz tutaj o TOG NARZE ? Nie o kowalu? szukam teraz tego kowala w miescie orków :)

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mrt robienie łuków jest podobno bardzo dobre ale ale jest ograniczone ilością smoły, której jest w ciul ale jednak nie nieskończoność

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam to u galahada można ją skupować. Bardziej to futra są ograniczone wszak moby w nieskończoność się nie respią , a smoła u galahada tak (chyba że to dotyczy tylko AB ale wątpie)
@quentin123 jeżeli szukasz orkowego kowala to. Jak masz ten most co strzeże go ork to skręcasz w prawo. Kowal znajduje się tam głębiej bodajże na 2 rondzie :). (Czyli drugie pomieszczenie od prawej)
A pytanie. Zaczynam las assasynów i zastanawiam się czy iść tą samą drogą co wcześniej czy wybrać 2 drogę (zabicie Neorasa). Która obcja jest bardziej opłacalna?

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

bestia2

bestia2

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Wykonałem wszystkie zadania u piratów oprócz Angus i Hank (nie mam go w wykonanych questach),a Francisa przekupiłem aby dał mi klucz. Możliwe ze ukończe tego moda jak nie ukończyłem jednego questa?
2.Jest w drugim rozdziale lepszy miecz niz rozjemca?

Quentin93

Quentin93

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem z zadaniem "Handlarz bronią dla bandytów". Mianowicie posiadam wszystkie przedmioty dowodzące, że to Fernando sprzedaje ów broń bandytom. Przeczytałem list i rozmawiałem z kupcem. Nie poszedłem mu na rękę i oznajmiłem, że pójdzie siedzieć. Poszedłem więc do Martina, jednak nie mam wariantu, w którym wsypuje go kwatermistrzowi. Ktoś spotkał się z podobnym problemem? Dziękuję za odp.

P.S. Nie szukałem wątku w tej sprawie, gdyż musiałbym przewertować 1661 stron xD

Post połączony: 2018-11-20, 18:58
Dodam, że ów misja nie widnieje na liście zleceń do wykonania.

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu nie moge wykonac bizuterii? Nauczyłem się za 5pn umiejetnosci od Matteo, mam pręty i rozgrzane i zimne, kamienie szlachetne wszystkie rodzaje, siarke, smołe, matryce, zuchwe, a podchodze i mam tylko opcje Koniec

xKondziox

xKondziox

Użytkownicy
posty358
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie w drugim rozdziale znajdę lepszy 1H od "Rozjemcy"
Ponawiam :D dodam że gram Strażnikiem Miejskim

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Czemu nie moge wykonac bizuterii? Nauczyłem się za 5pn umiejetnosci od Matteo, mam pręty i rozgrzane i zimne, kamienie szlachetne wszystkie rodzaje, siarke, smołe, matryce, zuchwe, a podchodze i mam tylko opcje Koniec
Załatw jeszcze sztaby bryłki i srebrne pierścienie. Z tego co pamiętam to brakuje cb jeszcze 1 sztaby żelaza (AB) lub 100 bryłek żelaza (R2 ale z ilością nie jestem pewien)

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@xKondziox Raczej dopiero w GD. Polecam ogarnąć zatopioną wieżę i wieżę mgieł.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bestia2 @xKondziox co do miecza to jest 180 dmg 'przy okazji jest na nieumarłych' w zawalonej wieży Xardasa (klucz do skrzyni w której jest dostaniesz od Xardasa przy robieniu misji "wyprawa magów ognia" czyt. solucje, jest go ciężko zdobyć więc ja użyłem czarnej mgły | kolejny 215 dmg chyba "srebrny miecz' {napewno ponad 200} jest w skrzyni u Kreola za ścianą {przycisk otwierający na piecu} ale radze uważać bo po drodze są tam szkielety z czego 1 jest dość mocy ma około 4k hp i jest włucznikiem, i nastęny też około 4k hp broni skrzyni.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty668
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaobserwował ktoś co ile Azgalor wzywa swoje duchy? Odniosłem wrażenie, że castuje się różnie, choć mogę się mylić.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Winiu

Winiu

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, co należy zrobić aby grimes dołączył do mojego obozu, mam 85retoryki i 3 rozdział. Jedyna opcja dialogowa to jak się masz

0 użytkowników
Do góry