Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8855947 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8855947

Odpowiedzi 37317

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na pewno? Ja dostałem od Ur-Thralla zbroję już za wyczyszczenie ŚŚ.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
W AB z tego co wiem to dostaje się jeszcze przed ŚŚ (z tego co pamiętam)

Pytanie. Jaka zmienna odpowiada za zadanie Szpon Beliara? (GVE)

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@milygosc Po pierwsze potrzebujesz tej zbroi, po drugie większość i tak będzie wrogo nastawiona. Musisz znaleźć samotnego szamana w okolicy słupa teleportacyjnego, dopiero po rozmowie z nim możesz iść do obozu orków i o ile będziesz miał przy sobie 100 bryłek rudy, to cię nie zaatakują. Tym niemniej małe grupy orków, jak również nieśmiertelni orkowie, będą zawsze wrogami - tych drugich będziesz mógł zabić dopiero w 7 rozdziale.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest Akroh od najemnikow orkow? Potrzebuje go do Ulu Mulu

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Powiedzcie mi, bardzo proszę, czy na normalnym jest trucizna, czy mogę walczyć z krwiopijcami, ognikami, polnymi pełzaczami itd. bez szczególnej ostrożności?

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
Po 1 - jebane zjawy. Gardzę. 5k, kurwa, hp. Hity jebitniejsze od czarnego trolla. Przy trafieniu nakłada miliard efektów i klątw. Łatwiej mi było zabić dzikowego bossa otoczonego lochami, czy czarnego trolla, niż choćby jednego tego skurwysyna. Ale poczekajcie - jeszcze wam pokażę, jak zostanę nekromantą. Wezwę sobie armię demonów i wezmę szturmem tę kapliczkę, kurwy! I nie pomoże wam nawet fakt, że jest was tam trzech.
Po 2 - gdzie znajdę dodatkowy "ancient rune tiles" ten, no, obeliskowo-teleportowy aktywator? Bo przecież pojawił się dodatkowy teleport do Fregyala, to i dodatkowy aktywator musi być, nie?
Po 3 - to jeszcze dopytam. Co jest takiego ciekawego w tym "druidzkim lesie", że zajmuje on prawie jedną trzecią mapy Khorinis? Poza bossami, oczywiście. No i poza Fredziem. Jest może mapa tego terenu?

@MrTLord001PL

Wiesz, nikt nie wie, jak prowadzisz postać, to też najlepiej zrób sobie save na spokojnie. Wejdź testowo do dolinki, spróbuj się potłuc z okoliczną fauną. Jak łatwo ci będzie szło - rób DC. Jak okaże się, że nie wyjdziesz nawet z cmentarza do kryjówki ludzi - rób rozdział 4.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Po masyafie robić doline cieni czy rozdział 4?

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej, czy znajdę gdzieś jeszcze księżycowe kamienie prócz tych dwóch na pustyni adanosa? Nie gram na AB, gram na tej przetłumaczonej wersji

Dzięki

Hatton

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Corypheus tabliczki druidow sprzedaje luther w gornym miescie,ja tam na duchy nie narzekam,5/6 hitow ze zniszczenia nieumarlych i nie ma zmiluj ;D

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Corypheus Mam dwie opcje: jest jeden teleport mniej ze starych (co by mnie nie zdziwiło, niektóre były śmiesznie blisko innych) albo trzeba dokupić od Lutera.
@Hatton Nie. Masz wybór - księżycowe ostrza albo sihill. Jeśli grasz wojownikiem pod siłę - obowiązkowo ten drugi.
@MrTLord001PL Szczerze, to jest akurat pełna swoboda wyboru. Myślę jednak, że dasz już sobie radę z Doliną Cieni, a wpada tam dobry ekwipunek dla każdej klasy.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanka
Gdzie w AB wcielo górski klan orkow? Tu odrazu, gdzie znajde teraz czwarty posag do pomodlenia sie do orkowego zadania? I gdzie wcieło posąg do modlenia sie w drodze do cmentarzyska orkow

Panker

Panker

Użytkownicy
posty166
Propsy68
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś wie jak się dostać na tę dużą górę? Jest na niej smoczy korzeń. Zdjęcie z widoku schodzenia z przełęczy.

https://zapodaj.net/95cf8c36afa4a.png.html

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Pawlak673 Wszystko jest w solucji i poradach.
Spoiler
@NobleOne:
1Kierownik (może być tylko jeden):
-Erol - nie trzeba nic robić
-Valeran (Jeśli nie wsadziliśmy w pierwszym rozdziale Fernando do paki, to znajdzie u niego pracę i nie będzie można go wziąć na kierownika, również nie ma żadnych wymagań, przy czym można targować się o jego płacę)

2.Kopacze rudy - kopaczy jak i wszystkich innych pracowników można zapraszać po przyprowadzeniu Węża do kopalni w obozie
- Wąż (siedzi u Cardiffa, wystarczy, że zrobimy to, co napisałem wyżej)
- Snipes (Trzeba mieć 50 albo 60 retoryki, żeby go przekonać do pracy dla nas)
- Grimes (trzeba go wyprowadzić z GD, a jeśli nie mamy opcji dialogowej, taki właśnie miałem problem, to trza podziałać GVE)
- Hanti (idzie razem z Grimesem)

3. Dostawcy prowiantu:
- Niklas (myśliwy siedzący na górze z latarnią Jacka itp. zgadza się od razu)
- Farim (rybak w Khorinis zgadza się od razu)
- Talbin (myśliwy w GD, można zaprosić w 4 rozdziale, po wyprowadzeniu go z GD)

4. Strażnicy:
- Wilk (trzeba zapłacić mu 2k golda, to dosyć dużo, patrząc na to, że Wilka można "użyć" do innego questa a mianowicie do ochrony farmy Bengara, opcje wykluczają się wzajemnie)
- Geyvern (siedzi w karczmie Cardiffa, brak wymagań)
- Alrik (można go zaprosić pod warunkiem spędzenia z nim walki i oddania mu miecza)
Najprawdopodobniej na wszytskich wersjach OPRÓCZ 0065 można go zaprosić dopiero w 5 rozdziale ;/

5. Zielarka - 1 dzień po zaproszeniu dowolnego strażnika nasz kierownik zaczepia nas, i mówi, że strażnik został ranny, i potrzebny jest lekarz, idziemy do Sagitty, można ją zaprosić pod warunkiem, że załatwiliśmy ochronę jej jaskini

6.Kilka dni później kierownik informuje nas, że potrzebny jest nam kowal i kucharka
- Kowal - Carl (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy mu węgiel na początku gry,
- Kucharka - Edda (dzielnica portowa Khorinis, zgadza się pod warunkiem, że daliśmy jej statuetkę Innosa na początku gry,

Nie mam opcji dialogowej z grimesem ? co teraz ? jak zrobic tym programem GVE ?

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy te bossy w snieznych gorach orkowa dajacych mutageny wytrzymalosci sa z zadan? bo poszedlem tam po nie specjalnie by moc ta zbroje lowcy orkow zalozyc

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@quentin123 użyj GVE+

11. Impossible to invite Grimes to the Camp. The problem arises if you buy the place of Yora, instead of the Flame Eligor chain:
grimescanescape = 1

Musisz zmienić ta zmienna powyżej

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanko. Ur-Shak musi mi pomóc z zadaniem duch wody dla opiekunów. Jednakże udobruchałem orków i przyjeli go spowrotem w swe szeregi i co się z tym wiąże nie ma go obok wieży xardasa. Czy znajdę go teraz w mieście orków? a jeśli tak to wie może ktoś w którym miejscu?

Dameczek

Dameczek

Użytkownicy
posty56
Propsy5
  • Użytkownicy
@xardars
Zabiłeś Hosh-Packa i powiedziałeś o tym Ur-Shakowi? Jak tak, to szukaj go przy namiocie Hosh-Packa.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem wszystkie misje u gildii kupców. Mam 3 rozdział. Kiedy dowiem sie kto należy do tej gildii? Obliczylem pkt reputacji z misji, mam ponad 10 pkt.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Komachi w rozdziale 4 masz 5 zadań jeszcze dopiero po tych zrobisz wszystkie zajrzyj do solucji btw

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Komachi w rozdziale 4 masz 5 zadań jeszcze dopiero po tych zrobisz wszystkie zajrzyj do solucji btw

Wlasnie czytalem jakąś solucje i więcej zadań nie bylo xD

Dzieki w każdym razie

0 użytkowników
Do góry