Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8851146 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8851146

Odpowiedzi 37317

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzieś wyczytałem, że w r1 można dostać zadanie syn marnotrawny. Oczywiście nie mam tego zadania a mam r4. Da się jakoś jeszcze to wywołać?
Chodzi o Holgera? U mnie on stoi obok chaty alwina i sprzedaje różne fanty ale questa żadnego nie ma.

chaffe45

chaffe45

Użytkownicy
posty57
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę chromaniny

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak wykonać zadanie "Próba Rangara" prosi o przyniesienie runy ognistej strzały, ale ja gram wojem i nie umiem tworzyć takich run. Jest gdzieś do zdobycia?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@chaffe45 solucja strona 2
@tomasz13 musisz okraść Darona w mieście, a Holger jak sprzedaje fanty to znaczy, że masz zrobionego questa
@dawidos tak możesz oddać Xardasowi, bardzo będzie ucieszony

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dziękuję, udało się.

Mam za to drugie pytanie odnośnie misji "Przeklęta Latarnia" jestem na etapie po rozmowie z gregiem, że zna pirata Kevlar ale nie widział go 10 lat. Co dalej mam zrobić aby pociągnać questa dalej?

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
chciałbym się spytać, ponieważ gdy spytałem grega gdzie sprzedaje swoje towary(czy coś w tym stylu) to on między innymi mówi nam o jakiejś wyspie i moje pytanie jest takie czy jest jakaś możliwość dotarcia tam jak tak to jak ???

I jeszcze jedno jest jakiś dobry mieczyk 1h na zręczność w 2 rozdziale nie mówie tu o broniach z gd czy coś po prostu czy są jakieś dobre z jarkendaru albo coś ???

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@tomasz13 Weź od Jacka zadanie z fajką, następnie zagadaj do Grega, kiedy tę fajkę pali. Potem powinien cię znowu zagadać.
@Bartczenkooo Kolejne pytanie, które przewija się co drga stronę. Nie da się tam dostać, jest to nieukończony watek. Co do broni - oprócz tych, które w miarę robienia zadań u Cassii uczy Ramirez, masz jeszcze jedną w skrzyni Rączki (potrzebujesz chyba 250 zręczności, by mieć możliwość okradzenia go z klucza; jest to chyba fragment zadania uzyskiwanego również po przekroczeniu dużego progu zręczności) oraz z Azgalora, o ile zręczność jest twoim preferowanym atrybutem.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zadanie z fajką już zrobiłem. Zagadałem grega jak palił fajkę to własnie powiedział mi że nie widział go od 10 lat.

@Jao masz jeszcze jedną w skrzyni Rączki (potrzebujesz chyba 250 zręczności, by mieć możliwość okradzenia go z klucza

Ale rączki nie da się okraść....
Ani Lorda Varusa żeby dostać się do magazynu, czy to też niedokończone zadanie?

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Potrzebuje znalezc czarna rude do misji z zaginionywami nowicjuszami, coś ktoś ??
I trudniejsza sprawa, wie ktoś czemu po wczytaniu save`a kradziez kieszonkowa spadła mi do 0?
Wczesniej mialem co najmniej 20
A jak juz przy tym to ile zreki trzeba by okrasc Parcivala z klucza

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Udało się. Greg zagadał. I zaliczyłem zadanie bez śmierci Jacka. Dziękuję serdecznie za wskazówki

Ale nadal mam pytanie co z tym Rączką i jego skrzynią. Nie mogę okraść rączki mam ponad 100 zręczności. Od tego to zależy? Ale on ciągle siedzi przy ognisku także nie wiem czy w takiej pozycji można kraść.
Lord Varus siedzi i jest pilnowany także jak tylko się skradam nie ma szans na kradzież kieszonkową.
Czyli jak to zrobić żeby dostać się do magazynu paladynów w forcie?

Czarnej rudy miałem sporo z orkowych skrzyń, bodajże ponad 5 bryłek w ich mieście.
W kanionie w Jarku jest jedna sztuka po lewej stronie na samym końcu takie dziury w skałach.
Jedną bryłkę dostajesz w kopalni orków od kopacza.
I w samej dolnej kopalni też jest chyba kilka sztuk.
Chyba jedna sztuka jest w jaskini za obozem gdzie koczował Diego w GD.
Jest też w lochach magnatów w zamku GD.
Tyle wiem

Tym spadkiem się nie przejmuj. Nie ma on żadnego znaczenia.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@tomasz13 To musisz zagadać Grega jeszcze raz. Ewentualnie zaczekaj, aż zagada sam. Pochodź gdzieś itd. Żeby okraść Varusa musisz zrobić zadanie związane z Rączką w forcie (zleca je chyba Rayne), a potem zapytać go, gdzie jest klucz. Z kolei żeby u Rączki pojawiła się opcja kradzieży, trzeba wziąć (chyba od Cassii) odpowiednie zadanie. BTW czego nie zrozumiałeś w "potrzeba 250 zręczności"?
@Darant 1. Dolina Cieni, stara wieża Xardasa, kanały. Trzy pierwsze lokacje, które przyszły mi do głowy, jest tego oczywiście więcej. 2. Zmieniałeś się w jakieś zwierzę? Tak czy inaczej, zdolność w kradzieży kieszonkowej wpływa tylko na procentowe szanse u zwykłych NPC, nie tam, gdzie jest próg zręczności. Parcival wymaga ~90.

You didn't grow.
You didn't improve.

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok już rozumiem. Ale i tak Cassia nie ma dla mnie żadnego zadania ani Ramirez.
A z Raynem nie mam żadnych kwestii.

Zagadałem do Varusa i dał quest na Magazyn. Poprosiłem Rączkę o pomoc. Wszystko super. Kupiłem od niego klucz.
Ale teraz za cholerę nie mogę tam wejść. Nie da się uśpić strażników. A jak przekroczę próg to mnie atakują.

A kiedy pojawia się to zadanie od Cassii na kradzież Rączki. Jestem w r4 i nic nie mam.

Miecz Wielkiego Mistrza
3 rozdział. No i rozwiązanie mam. Poszedłem do Ramireza a on uczy mnie dopiero żądła skorpiona i skowytu nocy. Został już tylko ostatni miecz. Ale widocznie nie mam wymaganej reputacji.
Jak sprawdzić ile ma się tej reputacji? Ewentualnie chyba chodzi o te skarby smoków, na razie przyniosłem tylko koronę magnatów. Może jak przyniosę więcej to uaktywni mi się quest na ostatni miecz. Tak sądzę, jak przejdę to dam znać :)

ModziarzPL

ModziarzPL

Użytkownicy
posty44
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jest jakiś sposób na walkę z Nrozas'em? Ogólnie cały ten las wydaje się być zabugowany, ale ta walką mnie dobija. Za każdym cholernym razem po walce się na mnie rzucają. Czekałem aż mnie raz trafi (bez blokowania) po czym go ubijałem

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@tomasz13 Żeby sprawdzić reputację u złodziei, wystarczy zagadać do Cassii.
@ModziarzPL Mnie się to udawało poprzez zakończenie walki na końcu areny najbardziej oddalonym od świątyni. Wtedy Haniar i reszta są za daleko, a ci, którzy stoją obok, na pewno nie przegapią pierwszego ciosu Nrozasa.

You didn't grow.
You didn't improve.

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@ModziarzPL  Ja próbowałem aż do skutku, w momencie w którym rzuciło się na mnie tylko z czterech/pięciu wyprowadziłem ich poza obóz i zaszlachtowałem. Żadna strata i tak później czeka ich ten sam los.

Przeczytałem w solucji, że mapa do questa zaginiona wyspa z rozdziału 6 znajduje się na piętrze kamiennego budynku z bagiennymi golemami. Czy na pewno? Przeszukałem ją raz, nie przypominam sobie żebym ją znalazł. Przeszukałem ekwipunek, bo może podniosłem przypadkiem - nie ma. Przeszukałem budynek drugi raz - nie ma. To gdzie ona się znajduje?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Mapa jest w skrzyni w ukrytym pomieszczeniu na parterze wspomnianego budynku.

You didn't grow.
You didn't improve.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Kto jest potrzebny w zadaniu ,,Nowi Myśliwi" dla Obozu Myśliwych? Zgarnąłem Gestatha i Bartoka. Czytam gdzieniegdzie, że jeszcze Talbin, ale on jest u mnie we ,,własnym obozie", a Falk nie ma nic więcej do powiedzenia, zadanie wciąż wisi.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
I będzie wisiało bo mówiąc krotko zjebałeś :P
Trzeci jest talbin i należy go oddać falkowi nie bierzemy go do siebie do obozu.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Na pocieszenie powiem, że zadanie zniknie z dziennika na początku 6 rozdziału xD
@Tizgar Jeśli jednak weźmie się wcześniej do obozu więcej ludzi, niż trzeba, Talbin może być potrzebny, bo wtedy zapotrzebowanie na jedzenie jest takie, że dopiero po jego zwerbowaniu można je zaspokoić.

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników
Do góry