Witam. Czy ktoś tutaj grał magiem ognia (badź wie gdzie się one znajdują) i mógłby mi podać lokalizację ksiąg pt. "Opowieści Starożytnych" wymaganych do zadania "Prastare Cymelia Xardasa"? Wiem gdzie znajduje się Tom 2 tj. tam gdzie jest ten ranny ork, niestety nie wiem gdzie są pozostałe oraz ten zwój wymagany do odczytania ich.
Solucja a dobra znaj łaskę:D jest to z russkiej storny i nie chciało mi się poprawiać więc masz takie coś
1. W latarni Jacka.
2. W bagażniku na szczycie zniszczonej wieży na wzgórzu w pobliżu miasta (wzdłuż drogi siedzi Niklas, a obok wieży ranny ork).
3. Jaskinia na nizinach obok Khorinis. Najtrudniejszy z punktu widzenia zdobycia książki, jak to jest w jaskini ogra. Możesz przekształcić się w chwałę, przejść przez całą jaskinię do ogrodu, ugryźć ją i wydobyć, a następnie szybko wrócić, podnieść książkę i wyjść.
4. Test jaskiniowy ognia. Oddział z suwakami. Polzunova można przyprowadzić do Dagoty, jeśli jest to trudne.
5. W skrzyni w małej piramidzie na wykopach magów wodnych.
6. Zwój leży bezpośrednio w krypcie Inubisa za farmą Onar obok tajnego zejścia w dół.