Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8226720 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8226720

Odpowiedzi 37317

Orzel_7

Orzel_7

Użytkownicy
posty30
Propsy2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ktoś się orientuje czy trzeba spełniać jakieś specjalne warunki? Zrobić jakąś misję czy cuś żeby Andre mi dał zadanie "Gildia Zabójców w Khorinis"?
Jestem Strażnikiem miejskim, należę do gildii złodzieji, R2, wykonałem wszystkie questy dla Andre i Wulfgara (te dot strażnika miejskiego) i nie ma żadnej opcji dialogowej nadal. Zadanie z Gerbrandthem skopałem na etapie czekania aż Asmal zabije Wambo, zapomniałem o tym a nie chciało mi się już cofać ileś godzin wstecz, tym bardziej że czytałem że można dołączyć do nich będąc strażnikiem miejskim.

MonCalamari

MonCalamari

Użytkownicy
posty180
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaki jest skrot klawiszosy na health potiona? Probowalem wszystkiegoo...

Orzel_7

Orzel_7

Użytkownicy
posty30
Propsy2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zadanie z Gerbrandthem skopałem na etapie czekania aż Asmal zabije Wambo
Ten etap już blokuje opcję u Andre.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Orzel_7

Orzel_7

Użytkownicy
posty30
Propsy2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ehhh szkoda, no cóż te kilka questów przepadło kiedyś sobie zagram po raz kolejny to już na pewno zrobię to dobrze :)
Dzęki @Jao

eldo

eldo

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Orzel_7 Tracisz kawal historii, lepiej wczytaj starego save, zwłaszcza, że dopiero zaczynasz gre.

Bezixx

Bezixx

Użytkownicy
posty128
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@meserszmit007 Bonusy od NPC, mikstur, tabliczek itp naliczają się do końcowej zręczności, nie bazowej, więc możesz je chapać od razu. Wyjątkiem są tutaj dary od bogów bo one akurat zwiększają bazową zrękę z jakiegoś powodu.
@przemkololo5 Rapier szybszy od duali? To Ty chyba słabo tych duali używałeś, bo na wysokich % mają bardzo szybkie ataki, zwłaszcza te z przodu.

Bartekiju

Bartekiju

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Bartekiju
W pierwszym.

W jaki sposób w takim razie "uaktywnić" opcje zrobienia zbroi pełzacza u Wilka w 1 rozdziale? Mam 7 płytek pancerzy pelzaczy  i niestety w rozmowie z Wilkiem nie ma takiej opcji :-/

Post połączony: 2018-07-16, 00:19
@meserszmit007 Bonusy od NPC, mikstur, tabliczek itp naliczają się do końcowej zręczności, nie bazowej, więc możesz je chapać od razu. Wyjątkiem są tutaj dary od bogów bo one akurat zwiększają bazową zrękę z jakiegoś powodu.

Czyli wszelkie butelki dodające siłę/mane/życie oraz tabliczki zwiększające statystyki można zużywać od razu? Nie będzie to powodowało zwiększenia kosztu PN w przypadku gdy np dodam sobie butelkami 50 many i teotetycznie 1 mana powinna kosztować 3PN?

Bezixx

Bezixx

Użytkownicy
posty128
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Bartekiju Barem daje zadanie z tym po tym jak zrobisz to z jajem topielca.
I nie, można potki pić od razu, ale w przypadku many i hp już akurat liczy do kosztów PN, więc te od many lepiej zostawić na później, bodajże od 200 czy 250 możesz bez problemu używać bonusy, jak grasz na normalu albo łatwym to nawet trochę więcej jak się uprzesz.

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakaś tarcza lepsza od Nordmarskiej ale gorsza od Tarczy Paladyna?

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
*gdzie jest hełm łucznika?
*odbiłem wieżę obok onara, kogo mam poprosić, żeby sprawdził czy da sie w niej wydobycie wznowić?

eldo

eldo

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
80% łuku wystarczy, czy dobić do 100?
I co mi da dokupienie opcji u Raffa za 10k i 25PN?
No i ostatnie, najważniejsze, jak farmić złoto. xD

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
% Łuku zwiększa Ci zasięg z niego - właściwie wystarcza ok. 60-70%, dopóki nie zdobędziesz łuków wymagających więcej. 90-100% uczą w dolinie Cieni dopiero więc oszczędzaj tabliczki.
Umka od Raffa jest podstawą, bo pozwala zadawać obrażenia szkieletom, duchom, czarnym trollom - podstawa
Złota nauczysz się w Jarkendarze, polecam nauczyć się tam od wytapiacza wytapiać złoto od razu - opłacalne to jest. Kopalnie masz oczywiście w jarku, w GD nad tą jaskinią z przełęczą i wypadło mi z głowy czy była 3. I pamiętaj, że do questów wymagane jest później coś koło 100 grudek złota - więc zostaw sobie kilka np. w chacie Gallahada

Post połączony: 2018-07-16, 03:11
@tomu1
Hełm łucznika masz to tak: Jarkendar - Drake, Kamienna Puma(obok), potem na pustyni, a właściwie pod jej koniec(w zestawie ze zbroją)

Post połączony: 2018-07-16, 03:12
@Bartekiju
Ja zazwyczaj wypijam kilka potek pod tą statystykę, którą mam Pref, a resztę tylko z mutagenami, chyba, że już ich więcej zdobędę. A tych pod Pref zostawiam tak z 10

Post połączony: 2018-07-16, 03:15
@tomu1
Masz pełny poradnik w solucji na temat tworzenia obozu, pogadaj z npcetami wymienionymi tam

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś z Was ma pomysł, jak pokonać/zabugować maga w wieży na pustyni, grając łucznikiem? Zadaję mu całkiem przyzwoite obrażenia - około 500-600. Niestety, jego zaklęcie obszarowe - coś w rodzaju deszczu ognia - jest tak potężne, że rozwala mnie na dwa uderzenia. Pomimo tego, że stoję na przykład na krawędzi schodów i ja mogę go bić, a on mnie teoretycznie nie może mnie nacelować. Znacie jakąś taktykę na tego gnojka? Niestety nie mam magicznych strzał, ponieważ nie nauczyłem się ich zawczasu, a Ignaz od dawna nie żyje.

Szybkie regenerowanie zdrowia pomiędzy jego atakami przy użyciu mikstur także odpada, ponieważ gram na hardzie.

Nawet jeśli chciałbym spróbować to zrobić, to po odejściu kawałek/zejściu na niższy poziom wieży, skurczybyk rzuca na siebie spella ochronnego o trwałym efekcie, który powoduje, że moje ciosy powodują potężne obrażenia w kierunku Beziego. W takiej sytuacji zostaje wyłącznie wczytanie gry.

Bezixx

Bezixx

Użytkownicy
posty128
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@MrocznyZły Opisałem dokładnie tę walkę w poradach na stronie 11.

Bezio123

Bezio123

Użytkownicy
posty106
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrocznyZły ja się ustawiłem na schodach tak że mogłem w niego strzelać, i on nie mógł we mnie. I musisz poczekac chwile jak rzuci tego spella :)

Orzel_7

Orzel_7

Użytkownicy
posty30
Propsy2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Orzel_7 Tracisz kawal historii, lepiej wczytaj starego save, zwłaszcza, że dopiero zaczynasz gre.

@eldo
No właśnie o to chodzi że już mam R2, wyczyszczone Khorinis i Jarkendar, wszystkie questy możliwe do wykonania do tego czasu zrobione. Wiem że to może nie dużo w stosunku do całej gry ale jednak ze 30h bym musiał cofać, to już bardziej mi się opłaca od nowa zagrać bo zadanie od Galahada robiłem wcześnie.
Z solucji na rpgrussia wynika że tracę 10 questów. I chyba nie mają one wpływu na główny wątek fabuły ani żaden inny więc jestem w stanie do przeżyć... :)
Tak wiem fajnie to zrobić bo coś nowego ale tyle czasu trochę boli. Tym bardziej że nie mam go dużo na granie, bo 2 miesiące już chyba gram po troszku :)

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Bartekiju
W pierwszym.

W jaki sposób w takim razie "uaktywnić" opcje zrobienia zbroi pełzacza u Wilka w 1 rozdziale? Mam 7 płytek pancerzy pelzaczy  i niestety w rozmowie z Wilkiem nie ma takiej opcji :-/

Post połączony: 2018-07-16, 00:19

Czyli wszelkie butelki dodające siłę/mane/życie oraz tabliczki zwiększające statystyki można zużywać od razu? Nie będzie to powodowało zwiększenia kosztu PN w przypadku gdy np dodam sobie butelkami 50 many i teotetycznie 1 mana powinna kosztować 3PN?

Bonusy i potki na siłę, zręczność możesz używać od razu bo nie wlicza się to do podstawy tj. nie zwiększa to kosztów nauki. Mana, Życie, chyba Wytrzymałość, władanie bronią już wliczają się i powodują zwiększenie kosztów nauki.

Bezixx

Bezixx

Użytkownicy
posty128
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Keldorn I tu Cię zdziwię, bo bonusy od władania bronią się nie liczą do ilości punktów za naukę, ale do limitu już tak.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko - mam 8 lvl, gram na najniższym poziomie trudności, członek bractwa 130+ pkt nauki ii nie mogę ich wykorzystać bo przekroczono wymagany próg. O co z tym chodzi? Kiedy ten próg "zejdzie", bo chyba nie dopiero w 2 akcie.

0 użytkowników
Do góry