Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8851012 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8851012

Odpowiedzi 37317

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@JustNatex
Nie wiem jak w pierwszym, ale do 100 na pewno uczy Grimes w GD. Co do questa - nie warto, lepiej samemu spożytkować tą stal na kucie broni.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Strzałkami :D

Post połączony: 2018-05-07, 13:56
I tak samo w dół się rozwija, bo dalej są też umiejętności :)
Dzęki!

Jeszcze garść szybkich pytań:
- maksowanie siły/zręki czy hp jest nieobjętne w returnie 2.0 karami tzn przy progach zwiększają się koszty i nie trzeba cyrklowac z dodawaniem np do 49 żeby nabić 54 taniej itp? +z bonusami warto czekać do konkretnych wartości(czyt gromadzić jedzenie, czy się nie przejmować i jeść na bierząco)?
-1h+tarcza warto w stosunku do 2h?
-strażnik św+harad ma sens w przypadku 1h+tarczy, a może autorzy zaskoczyli i warto najbardziej polecieć na czeladnika np do constantina?
-retoryka leci z konkretnych książek czy po przeczytaniu każdej?

@edit:
jak radzić sobie z większymi grupami bandytów na początku gry? Odciągnąć pojedynczo nie idzie a jakieś porządniejsze czary kosztują majątek.

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sensoy
paladyn też spoko, też ma runki spoko, pewnie takie same ;]

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@komandos59

Z bandytami to najlepiej biegnąć do jakiegoś npcta w zasięgu który zbije hp a ty tylko dobijasz na expa.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@komandos59
1. Tak się nawet nie da, trzeba się uczyć do pełnego progu np. 50 i dopiero kolejne 5. Bonusy zużywaj od razu - masz pokazane w statystykach siła z bonusami/siła z nauki.
2. Nie wiem jak tarcza, w 2h plusem jest duży zasięg - przeciwnik nie może wyprowadzić ciosu, ale znowu ostro zżera staminę.
3. Harad niezależnie od gildii.
4. Z niektórych, przeważnie z tych droższych i oczywiście z dobrze poprowadzonych dialogów.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Progi  istnieją gra nie pozwoli ci zrobić tego co w nk
Bonusy można od razu po za potkami warto mieć parę w zapasie na mutageny ( ofc pierw prew zanim ktoś pota użyje )
Pod 2h najlepsza opcja to najemnik tarcza ma zbugowane animacje nie warte to zachodu ogólnie.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maximedon

Maximedon

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dołączyłem do ciemności, jestem nowicjuszem, zrobiłem to po dołączeniu do złodziei oraz zdobyciu możliwości rozmawiania z mistrzami, i teraz pytanie: czy to że wstąpiłem do ciemności tak szybko blokuje mi zrobienie zadań np dla bractwa? proszę o szybką odpowiedź bo nie wiem czy grać dalej czy wczytać zapis przed dołączeniem do ciemności.

Mądry ty jesteś? Co ty sobie wyobrażasz? Idź do kąta i przemyśl to co powiedziałeś.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
blokuje tylko ten  pierwszy quest wymagany na dołączenie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki Panowie, to odpuszczam tarczę i będzie klasyczny woj. Nie chciałem lecieć w łowcę smoków to bo oklepane, a zwykłego returna wydaje mi się, że nie skończyłem stażnikiem bo gdzieś utknąłem w end gamie, więc chciałem spróbować jeszcze raz. Jak już jesteście tak mili to jeszcze kilka laickich pytań ode mnie, na pewno jakiemuś młokosowi się to jeszcze przyda w przyszłości:
- bonusy/czeladnik nie wliczają się do głownej puli punktów czyli np +10 od harada warto wbić jak najszybciej?
- te kręgi teleportacji, jak one działają?
-gildia zabójców jak w zwykłym returnie? Rushować ją jak najszybciej?
-Orkowie na początku, broń dla Harada, wydaje mi się, że można było ją zdobyć(chyba pałkę) jakoś inaczej niż ubijając orka, ale nie mogę za cholerę pałki znaleźć(szukałem przy khornis pod murem)

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę się nauczyć się akrobatyki :/ mam 120/90 zreki i jestem w gildii złodziei. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego ?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@komandos59
2. Solucja.
3. Tak, tylko że Halvor się na ciebie obrazi jak zabijesz Canthara i dopóki nie zabijesz Asmala ma cię w tyłku.
4. Lurnij orka do miasta.
@Connor
Uczy jeszcze Hart w mieście orków.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Wonsz No tak ale ja jestem w pierwszym rozdziale XD i chciałbym się nauczyć bo podobno od 60 można

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

dave36

dave36

Użytkownicy
posty48
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jakie są wymogi by Thorben nauczał nas otwierania zamków ? Z tego co wyczytałem są to :
-Pomoc Gricie, danie pieniędzy Thorbenowi
- Podobno +25 u Innosa

I Tyle wystarczy bo nwm czy mam zacząć modlić się w kapliczkach ? :/ (I jakie są też inne sposoby by zwiększyć karmę u Innosa?)

Kyp

Kyp

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aktywowałem 3 kamienie teleportacyjne, u Xardasa, koło Martwej Harpii oraz koło wschodniej bramy Khorinis i nie mogę aktywować żadnego innego. Do tej pory znalazłem kamień u Magów Ognia oraz ten koło Sagitty. Z żadnej strony jak wciskam przycisk akcji nie pojawia się animacja.

I jeszcze pytanie dot. wyrabiania magicznych strzał. Wiem, że potrzebuję kwarcu, mam go, ale w dzienniku jest napisane o jakimś innym składniku, problem w tym, że nie rozumiem o jaki chodzi. Gram ze spolszczeniem, a wiadomo, że jest ono średniawe.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@dave36
Zabijaj bandytów.

@Kyp
A masz tabliczki?

Kyp

Kyp

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Te stare kamienne, które skupuje Vatras?

Odnośnie magicznych strzał, nieważne. Miałem po prostu za mało kwarcu.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak sobie poradzić z bandytami w jaskini, za farmą Akila? Każdy z nich ma jakieś horrendalne ilości punktów życia, a ich szef to już w ogóle szkoda gadać (około 800). Jestem w pierwszym rozdziale i chciałbym dołączyć do gildii złodziei, ale nie wyobrażam sobie ich rozwalić na tę chwilę.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jak sobie poradzić z bandytami w jaskini, za farmą Akila? Każdy z nich ma jakieś horrendalne ilości punktów życia, a ich szef to już w ogóle szkoda gadać (około 800). Jestem w pierwszym rozdziale i chciałbym dołączyć do gildii złodziei, ale nie wyobrażam sobie ich rozwalić na tę chwilę.
przyzwanie warga,kiedy oni sie rzucą na niego,podbiegasz do skrzynki,zabierasz list i uciekasz,mi sie udalo za 1szym razem :)

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

logow1

logow1

Użytkownicy
posty133
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę bron dla harada bo bartok mi ucieka a tam gdzie sa bandyci nie ma żadnego

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Musi zabić orka  od tak nie znajdziesz warto zmienic questa na bandytów tych związanych z halvorem i tych samych co są do questa od hakona sprawa z orkiem tak czy siak nie przepadnie a szybciej będzie można zostać czeladnikiem.

0 użytkowników
Do góry