Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8831844 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8831844

Odpowiedzi 37317

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
GVE to jakis pogram? Gdzie dokladnie to zmienic,dzieki z gory odrazu
Tak, to jest program.
Link: https://themodders.org/index.php?topic=26533.0
Musisz go odpalić, zaznaczyć twój save i wyszukać i zmienić odpowiednią zmienną. Ja muszę mieć odpalone gve podczas start gry, nie wiem jak inni (jak zmienię zmienną, to nie zamykam gve, tylko z włączonym gve włączam gothica. Jak zadziała, to zamykam).

while(false) Do();

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
edit : znalazłem sejwy,były pozakrywane i w ogóle w całkiem innym miejscu niż w folderach returna oO spróbuje teraz z wyłączoną gra bo z włączoną nie działa ten sposób
edit 2 : z wyłączoną grą jest to samo,zapewne robię coś źle,więc będę wdzięczny za wytłumaczenie całego przebiegu zmieniania questa ręcznie,wrzucam screena z tego jak to zrobiłem,być może robię coś źle
https://gyazo.com/2ce84b5a99befecc62dbb8b353a0c00d
edit 3 : w sensie dopiero mogę zrobić tego questa po jarkendarze i quescie z hanną,wtedy idę po ten klucz i narzędzia,pytanie czy musze mieć to zadanie w notatniku bo nigdzie go nie widzę?

Post połączony: 2018-02-04, 20:04
po zabiciu asmala gdzie mam szukać kryjówki dla gildii?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś protipa na pokonanie nergala bo jednak 3 rozdział mam 1k hp i 190 many i jest problem z nim bo zabija mnie na hita XD

Post połączony: 2018-02-05, 13:00
Wie ktoś może jeszcze gdzie moge zdobyć składnik potrzebny do zrobienia runy demona o nazwie ''Resin''?

Post połączony: 2018-02-05, 13:06
I kolejne pytanko mam 4 rozdział 1k hp 240 many i 33 lvl, czy dam rade na 4 rozdziale czy cofnać sejwa + czy jako nekromanta z takimi statystykami dałbym rade pustynii adanosa mam 100 lp jakby coś i runki na 3 kręgu

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1 Sprawdz jak reaguje na przemiane w ognistego jaszczura i ciagłe go atakowanie
2 Resin to smoła.
3 Nie ma sensu nic cofać,czyść mapę w łatwiejszych obszarach.Jak coś za silne to poprostu omijaj.Troche mało many masz  ale jeśli już masz Sekta Omen wyuczone to raczej poczyścisz runą zniszczenie nieumarłych ale z bossami bedzie trudno.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
szpada abigail jest przy tym bosie ogarze przy moscie czy w ktoryms innym miejscu?
+ po zabiciu asmala gdzie szukac kryjowki dla gildii zabojcow?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1 Sprawdz jak reaguje na przemiane w ognistego jaszczura i ciagłe go atakowanie
2 Resin to smoła.
3 Nie ma sensu nic cofać,czyść mapę w łatwiejszych obszarach.Jak coś za silne to poprostu omijaj.Troche mało many masz  ale jeśli już masz Sekta Omen wyuczone to raczej poczyścisz runą zniszczenie nieumarłych ale z bossami bedzie trudno.
Mam Sakta Nomen, tylko z mana mam problem bo jednak strój nekromanty ten od 4 kręgu jest od 500 many i tu mam ten problem, że jedynie na czym zwiększam mane to książki, które juz mi sie skonczyły i dary a problem mam jeszcze z tym, że wykupiłem u tekli przepis na ciasto grzybowe i pomimo, że mam grzyby to nie wyświetla mi sie opcja w tym piekarniku, orientuje sie ktoś jakie trzeba składniki + co z ta mana moge zrobić (sakta nomen działa tylko na spelle od nekromanty, nie moge kosztem życia uzyć healingu albo destroy undead)

Post połączony: 2018-02-05, 14:53
Jeszcze nie wiem gdzie moge kupić tą smołe bo wszystkich handlarzy obskoczyłem w mieście i ten sam problem z runestonami mam, nie wiem gdzie runki moge kupić

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Zatsuu Grasz na  legendarnym lub alternatywnym balansie? Bo nie wiem w jaki sposób wbiłeś jak mało many, na pustynie Adanosa potrzebujesz przynajmniej 2k hp,300+ many, wymaksowaną broń 2ręczną, i przydadzą się złote pierścienie z diamentem. Robiłeś jakiekolwiek mikstury ducha lub życia ? Podpowiem że w 066.1 i 066.2 mikstury hp nie wymagają szczawiu.

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty Gram na Normalnym 33 lvl, Nekromanta, 4 rozdział, ja sam nie wiem, receptura ze skrzyni w klastorze daje mi 20 hp, balsam, którego sie nauczyłem z receptury 2 chyba kosztuje mnie 1 czarna perłe i dodaje 3 many, zupa od snaffa z grzybów dodaje mi tylko 1 mane, wszystkie książki dałem już do gallahada, nie wiem kto uczy mikstury ducha, z mana mam bardzo ciezki problem, że nie wiem czy nie bede musiał New Game teraz zrobić eh.
Z tekila mam problem bo ten najemnik broni tego pieca a nie mam i nie znam ich bo coś w tym piecu nie moge go wykonać.

Post połączony: 2018-02-05, 15:52
Dodam, że nie gram na alternatywnym balansie + jesli chodzi o itemki to mam pierścień 10 many, drugi 10 many i 20 hp i amulet 10 many i mam wersje 066.2

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Zatsuu Pisałem ci wcześniej (nawet podałem mapkę) zdobądź set kapłana to +40 do many już w 2akcie, misktury ducha uczysz się tak samo jak eliksiru życia (u Saggity), najpierwsz uczysz się wszystkich mikstur odnawiających dopiero potem masz eliksir ducha. "Łopatkę" do pieca możesz kupić od Eleny (na farmie onara)

@arminvanbuuren Szpadę znajdziesz  w pobliżu miejsca gdzie polowałeś na błotne węże. Kryjówka dla gildii zabójców znajduje się w gorzelnia Wina.

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty, te pierścienie jakoś sie łączy/scala, bo mam niby 2 ringi +5 do many priesta, bo nie do konca zrozumiałem o co z nimi chodzi.
A co do łopatki, tu nie chodzi o łopatke, tylko jak już używam pieca i zaznaczam grzybowe ciasto, to nie bezi nie chce wykonać

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Zatsuu Ja jebie :facepalm: , oczywiście że się łączą tylko musisz mieć założone 2 pierścienie(kapłana) i amulet(kapłana). Co do ciasto to nie masz potrzebnych składników, pod 'C' masz wszystkie wyuczone przepisy.

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty Sorki, że jestem nieogarem, ale poszedłem tera za twoja radą i robie Eliksiry ducha, tylko nie wiem czy tak jest na 0066.r2, ale czuje jakby był dzienny limit na stół alchemiczny, niby mam wszystkie składniki, ale po zrobeniu jakos 5-10 mikstur stół mi sie blokuje na jakiś czas, nawet jak mam all składniki.

dominikbbn

dominikbbn

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest jakiś patent na szybkie zwiększenie wytrzymałości do 200 bo nie mogę ubrać ciężkiego pancerza straży miejskiej. Gram na trudnym, ale z tym 200 wytrzymałości to przesadzili tym bardziej że 1 wytrzymałości kosztuje 1PN WTF!?
Mikstury z trollich jagód ile dają wytrzymałości i ile znajde w okolicach khorinis.
I czy są inne mikstury/żywność na zwiększanie wytrzymałości?
Pomóżcie proszę, bo z tym pancerzem bu się przyjemniej grało, szczególnie jak go ulepszę ;DD

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@dominikbbn 200 wytrzymałości  "na pasku" to tak naprawdę 20 wytrzymałości w statystykach. Więc jeżeli zainwestujesz w PN w 1 pkt wytrzymałości to tak naprawdę dostaniesz 10.

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty idąc twoja rada (eliksir ducha, ciastka grzybowe) mam już 320 i teraz pytanie co do twojej mapki, nie wiem jak dostać sie do numer 1 niebieskiego, orientujesz sie może jak znaleźć ten ring, mam wejsc po tych skałach przez pustynie czy jak?
I drugie pytanie po zebraniu all ringow i zrobieniu all ciastek bede miałjakos 340 many, próbować pustynie czy skupić sie na 4 akcie?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Zatsuu Musisz wejść do jaskini, która znajduje się w tamtej części kanionu. Jak stoisz z innymi zdaniami? Miasto orków, opiekunowie, górnicza dolina, zaginieni nowicjusze? Ile % masz w borni 2 ręcznej?

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty Chodzi ci o te przejście z pająkami?
Miasto orków jeszcze nie byłem, jestem zielony i nie wiem jak tam dojść nawet.
Jesli chodzi o opiekunów to musze odpowiedzieć na pytania 3 chyba opiekuna (język juz umiem od kreola)
Zaginionych nowicjuszów też nie zacząłem ( nie wiem o co chodzi z tym questem)
jesli chodzi o 2th to 10% ( nie wiem czemu te kostury sa tak ważne, ja wszystko ze spellow maszynowo zabijam)

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Zatsuu Jaskinia za krwawymi ogarami w okolicy dużego nieaktywnego (jeszcze) teleportu. Miasto orków jest pomiędzy starą kopalni starego obozu a  miejscem z rudą Węża.
Jeżeli chodzi o zaginionych nowicjuszy to musisz  iść do obozu sekt, chociaż nie wiem czy uda ci się w 4 rozdziale otworzyć przejście do lasu asasynów(a zrobienie tego wątku to sporo expa i możliwość nauki regeneracji HP)
70% bossów w Ret2.0 nakłada na ciebie 'klątwę' która powoli zżera ci manę, klątwa ta działa przez jakiś czas i uniemożliwia ci sprawne rzucanie zaklęć.
Grając magiem ognia i mając ponad 500 many nie miałem szans ze smokami rzucając  w nie dużą kulą ognistą (ponad 1000 obrażeń na pełnym naładowaniu). Więc duża porcja gry sprowadzała się do czyszczenia wszystkiego kosturem.

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do miasta orków rozumiem ulu mulu potrzebne, a co do klątwy to chyba chodzi ci oto, że po uderzeniu spellem pojawia sie taka mgła czerwona, która zabiera hp jak i mane?
Spróbuje zagadać do sekty o tym questcie, 30% 2th styknie na pustynie? czy odpuścić ją sobie?

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
miecz na duchy jest w kopalni miedzy przejsciem khorinis a gd ta? bo wiem ze jeden jest u kreola + pytanie do Ciebie @Morty ogarnij tego screena co Ci wyslalem,czy powinienem miec tego questa z matheo w dzienniku czy poprostu jest w trakcie i wykonam go jak mu przyniose te narzedzia bo dialogu zadnego nie ma,chyba ze cos zle zrobilem?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

0 użytkowników
Do góry