Pamiętam że było jakieś info z wymaganiem retoryki w niektórych zadaniach ale nie mogę tego namierzyć na forum? Pomoże ktoś?!
Post połączony: 2017-08-30, 16:19
do kopalni orkow trzeba sie dostac?
Musisz zacząć misję z zaginionymi paladynami i następnie mówisz z wodzem orków w ich mieście.
Chodzi o tych 3 straznikow miejskich ktorych musialem zabic i przyniesc glowe do orka? Bo juz wiem gdzie jest kopalnia i jest przycisk zeby otworzyc kraty do kopalni ale nie mam odpowiedniego przedmiotu.
Ogarnalem juz cala doline cienia, zabilem azgalora itp i chcialbym dostac sie do tej kopalni orkow ale za cholere nie wiem jak :p
a co do twojego pytania o retoryke łap tutaj tabelke
https://rpgrussia.com/index.php?topic=9015.0po rosyjsku ale z tlumaczem wszystko zrozumiesz a jak nie to masz tutaj część po polsku

"-Można wziąć tysiąc sztuk złota od Lehmara
-Można dostać za darmo Dziennik Vatrasa
-Można przekonać Onara o większą pensję za dzień
-Można przekonać Wasiliego do zwiększenia ceny sprzedaży starych monet. Z 1 sztuki złota do 2 sztuk złota
-Można zmniejszyć cenę wynajmu Sonji do zadania dla Skipa. Wartość ulegnie zredukowaniu z 2000 sztuk złota do 1000 sztuk złota
-Bengar da nam 100 sztuk złota po wyeliminowaniu milicji
-Bengar da nam 50 sztuk złota za przyprowadzenie Malaka
-Crimson wymieni nam 1 bryłkę złota na 10 sztuk złota
-Dostawa dla magów wody wyniesie nas o połowę mniej. Zamiast 5000 sztuk złota, Greg weźmie 2500 sztuk złota
-Można przekonywać Samuela do oddania za darmo receptury dla Riordiana
-Można zażądać od Ningela więcej złota za pomoc. Zamiast 100 sztuk złotaaż 500 sztuk złota
-Można przekonać Parlana do otrzymania misji "Prośba Parlana" po nielegalnym dostaniu się do klasztoru (Zadanie opisałem w solucji)
-Można przekonać Pyrokara do modlitwy za dusze piratów
-Można dać Pedrowi drugą kiełbasę która nie jest tą z baranka (Tego nie jestem w 100% pewny)
-Isgaroth sprzeda nam papiery za 200 sztuk złota, zamiast 300 sztuk złota
-Wilk chce tylko 300 sztuk złota za pracę na farmie Bengara
-Grimes opowie nam o eliksirze "Płomień Eligora"
-Aby przekonać piratów do przyłączenia się do paladynów potrzebna jest nam znajomość retoryki."