1. Po prostu idziesz kopać żelazo lub rudę, na sztabkę potrzebujesz 50 kawałków. Oba złoża są nieskończone, jedynie złoto się kończy.
1.1 Można 1 sztabka 1 pręt.
1.2 Tak jak pisałem 50kawałków.
2. Idziesz do Lorda Hagena i on daję Ci questa byś odkrył co się dzieje w Jarkendarze, musisz zatem zabić Kruka (czyt. ucieknie) ale i tak zaliczy questa po czym wracasz i mówisz co odkryłeś a Hagen daję Ci klucz do przejścia.
2.1 Musisz zrobić questa z paczką dla Lariusa od Oruna, czekasz do 12/13 i znajdujesz go przy budynku Hagena siedzącego na ławeczce. Musisz być przebrany za nowicjusza (przepaska) bo inaczej zrypiesz zadanie.
Później Orun przyjmuje Ciebie i musisz porobić zadania dla innych Balów.
Cadar - Idziesz do Calama (chyba) ten nowicjusz przed obozem i on daję Ci zadanie byś zaniósł ziele do Cadara. Później musisz iść do innych 3 obozów ale to raczej znajdziesz sam.
Namib - Używasz zwoju snu na nowicjuszu tak jak w G1, do uzyskania jego zgody potrzebujesz 60 many.
Parvez - dostajesz od Oruna skręta, którego mu wręczasz przez co dostajesz zadanie byś przyprowadził do niego nowego nowicjusza którym jest Valentino, po zlaniu jego mordy mówisz mu że i tak mu się miasto nie podoba to może iść przyłączyć się do Bractwa od tego czasu będzie za tobą podążał jak wrzód na dupie, idziesz z nim do Parveza i rozmawiasz a ten daję Ci zgodę.
Kolejny (nie pamiętam jego imienia) - znajduje się na dużej kładce na którą wchodzisz po drabinie, daje Ci zadanie byś przyniósł mu recepturę z klasztoru magów ognia. Musisz więc udać się do ich skarbca by wykraść reckę, ale najpierw klucz, znajduję się on w prawym pomieszczeniu Arcymagów Ognia w skrzyneczce. Jak już ukradniesz to wracasz i dostajesz zgodę.
Na koniec idziesz do strażnika świątynnego który uczy na tym placu, przynosisz mu młot Tarakota który się znajduje w jaskini koło wykopalisk magów wody, dostajesz się tam po przekręceniu kamiennego przełącznika.
Jak mu przyniesiesz owy młot to mówi że potrzebujesz jeszcze zgód od Ballów, jeżeli posiadasz takowe to dostajesz się do Bractwa jako Strażnik świątynny.
Mam nadzieje że pomogłem.