Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8849363 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8849363

Odpowiedzi 37317

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co do karmy to można jakoś ją podbić, ale to zależy, u kogo byś chciał. Jeżeli chodzi o pieniądze, to polecam zacząć wykonywać zadania od gildii zabójców i nauczyć się umiejętności złodziejskich, lub jeżeli jesteś bardzo zdesperowany, to możesz zostać czeladnikiem u Bospera, bo dużo pieniędzy jest za łuki (do jednego z nich trzeba skóry cieniostwora, ale to jest opłacalne). Spróbuj pokombinować z tym pierścieniem od opiekunów, kiedy rozmawiasz z tym strażnikiem. A teleport odblokowywało się w 3, ale nie wiem czy wciąż tak jest.

WojownikAdanosa

WojownikAdanosa

Użytkownicy
posty77
Propsy17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Jakiś sposób na podbicie karmy poza modleniem się +1 codziennie i płacenie za nią?
2. 1 rozdział sposób na hajs, czułem się bogaty ale 4k wydałem na nauke tabliczek.
3. Jak zdobyć więcej stalowych prętów?
4. Dostałem zadanie żeby zabić demona Luciana przychodzę do kotliny obok Xardasa, nie mam żadnej kwesti dialogowej z keeperem, a demona za cholerę nie zabije.
5. Od ogrodnika w górnym mieście dostajemy za przyniesienie "towaru" klucz, dokąd ten klucz?
6. W którym rozdziale odblokuje ten teleport obok obozu bractwa w kotlince, słyszałem że jest związany z assasynami?

1. Zależy u kogo , Innos zabijanie "żywych trupów, poszukiwaczy innego plugastwa, Beliar na odwrót zabijanie żywych paladynów itp Kradzieże dają - karmy Innosa, ale nie dają + do Beliara
2. Zostań czeladnikiem (polecam Harad albo Bosper) i rób miecze/łuki , w jardendarze za wytapianie złota 60k można zgarnąć
3.Nauczyć się wydobywania złóż i przetapiania w 2 rozdziale chyba Grimes uczył...a do tego czasu u handlarzy jest tego pełno
4. A złożyłeś  pierścień "mroku" od opiekuna...?
5-6 nie wiem 

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o Bogów to u obydwu są chyba te "prezenty" więc u obydwu, ale uznajmy że u Beliara, aa właśnie pierścień już wiem dlaczego nie chce mówić, warto uczyć się kradzieży kieszonkowej gram raczej wojownikiem? Miałem się zabrać  niedługo za zabójstwo Canthara... Chciałem jeszcze skończyć zadania u myśliwych ale za późno nauczyłem się wyjmowania pazurów i nie mogę wykonać questa z 5 pazurami topielców bo już wszystkie chyba wybiłem w khorinis.

WojownikAdanosa

WojownikAdanosa

Użytkownicy
posty77
Propsy17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o Bogów to u obydwu są chyba te "prezenty" więc u obydwu, ale uznajmy że u Beliara, aa właśnie pierścień już wiem dlaczego nie chce mówić, warto uczyć się kradzieży kieszonkowej gram raczej wojownikiem? Miałem się zabrać  niedługo za zabójstwo Canthara... Chciałem jeszcze skończyć zadania u myśliwych ale za późno nauczyłem się wyjmowania pazurów i nie mogę wykonać questa z 5 pazurami topielców bo już wszystkie chyba wybiłem w khorinis.
Powiem ci że gram Magiem ognia i tak można u obydwu ciężko, ale da się... polecam iść najpierw ścieżka Innosa i pobrać z 5-6 bonusów od niego (1 bonus na 10lev chyba jest...), a potem wymordować np paladynów na Etlu :)
Kradzieży się ucz potrzebna w niektórych zadaniach nawet jak nie idziesz pod zręke to wymagane "100" dobijesz z podstawowej zręki powiedzmy do 50+ a potem miksturami do 100 min.Za 120 jest akrobatyka całkiem przydatna też :) Co do pazurów masz jeszcze inne lokacje nie pali się ;)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
W dodatku o północy jest już po fakcie, idź tam o 22.

Pytanie (0066): czy trzeba było coś zrobić żeby dostać zadanie z dziadkiem Falka?  Któreś zadanie zakończyć czy coś? Bo w rozmowie z nim nie mam tej opcji, zrobiłem dla nich już sporo zadań, a nie pamiętam jak to wyglądało gdy grałem na 0065.
Trzeba było znaleźć bodajże sakiewkę, która leżała gdzieś na wykopaliskach w Khorinis, tam gdzie są magowie wody. Jakim cudem ludzie wbijają do Jarkendaru mając tylko 17 level? Sam trafiłem tam mając 30 któryś, z początku drugiego rozdziału.
Sakiewka jest koło cieniostowora obok małej piramidy. 30 lvl dostając się pierwszy raz do jarka? Byłeś wcześniej w jakimś nowym świecie?
Wydaje mi się, że poza Khorinis to raczej nic, chyba nawet nie miałem możliwości znaleźć się w innym. Khorinis tym magiem też całego nie wybiłem, mając około 100 zręczności takim orkom mogłem... nic w sumie nie mogłem. Za to porobiłem chyba wszystko, co mogłem, jeżeli chodzi o zadania, do niektórych musiałem użyć np. deszczu ognia. Level w jarku to był około 33-34. W trakcie Jarkendaru mam ponad 70 pkt retoryki i chyba 41 level (wciąż nie wyczyściłem całego i nie byłem u Kruka).

Post połączony: 2017-04-26, 22:47
1 Gdzie sprawdzić lvl?
2 O co chodzi z tym że mam 70/50 siły? Czy to po prawo obowiązuje się do tego ile kosztuje kolejne 5 pnów siły a to po lewo pokazuje ile mam ogółem?
3 Warto zaoszczędzić trochę pieniędzy mam 3 tysiące i nie mam co z nimi zrobić?
4 Mam mistrza w 1h, teraz lepiej dawać w 2h?
Sorry za tyle pytań ale nie chce zepsuć sobie gry, chce spokojnie fajnie grać, już teraz dostaje kurwicy jak zabijałem sobie bandytów w latarni a tu nagle ork z lasu i się biłem z 3 osobami
1. Bodajże C, domyślnie powinno być ustawione.
2. To jest według wzoru siła ze wszystkimi bonusami/siła "na czysto", czyli taka ulepszana tylko poprzez naukę za punkty. I tak też masz to liczone, jeżeli chcesz się jej uczyć dalej.
3. Nie wiem, na jakiej fazie gry jesteś i co masz wyuczone.
4. Skoro masz tylko tyle siły, to raczej nie bardzo, bo prawdopodobnie jesteś w pierwszym rozdziale. Na 2h przyjdzie czas.
To coś tu jest nie tak bo ja wjechałem do jarka również na 17 lvl. Nawidoczniej na różnych poziomach trudności dostaje się różne ilości expa.
Na jakim grasz? Ja na hardzie.
Legenda. Jeżeli nie da się wejść do nowych światów w 1 rozdziale to jest to TOTALNIE niemożliwe abyś osiągnął 30 lvl. Screen or didint happend.
Nie za bardzo możliwe, bo jestem już po Jarkendarze i większości zadań z Khorinis, więc zostaje mi już tylko praktycznie Górnicza Dolina. Obecnie mam 42 level, ale mogę Ci z tego dać screena.

Btw. kiedy używasz "didn't", to czasownik jest w formie podstawowej, nie dodajesz żadnych końcówek.
Czekam na tego screena (z 30 lvl przed jarkiem ofc).

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest nauczyciel który nauczy mnie ponad 100 siły w 1 rozdziale?

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Harad, jeśli jesteś u niego czeladnikiem, z tego co wiem, to Lares uczy idealnie do 100, poszukaj u najemników kogoś ;/

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jest nauczyciel który nauczy mnie ponad 100 siły w 1 rozdziale?
Spróbuj u Carla.

@Maciuś Nie ma sprawy, tylko musisz poczekać, aż zacznę przechodzić grę od początku, bo teraz - tak jak pisałem - nie ma na to szans. Mogę Ci jedynie dać screena z chwili obecnej, bo nie dysponuję takim przed Jarkendarem. A to, czy według Ciebie faktycznie miałem ten level, czy też nie - mało mnie obchodzi, więc jeżeli aż tak Ci na tym zależy, to musisz niestety poczekać.

WojownikAdanosa

WojownikAdanosa

Użytkownicy
posty77
Propsy17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chce uwolnić Grimesa z kopalni, ale on che zwoje snu gdzie mogę je znaleźć ?

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kupić xd, co prawda on i tak Ci powie, że zwoje nie są potrzebne, więc możesz spróbować po prostu nie przynosić (spróbować, więc zapisz grę) a tak to poszukaj gdzieś w Khorinis, jeśli Ignaz u Ciebie żyje to może u niego znajdziesz

Harrley

Harrley

Użytkownicy
posty72
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś wie jak zabić te 3 imienne trolle obok słonecznego kręgu? Jakiś specjalny warunek musi być spełniony żeby się nie regenerowały tuż przed śmiercią?

edit dla potomnych (korzystających z szukajki): Rozwiązane. Na pewno trzeba je zabić blisko miejsca, w którym początkowo stoją (krąg wokół cherry trolls), możliwe też, że muszą ginąć w krótkich odstępach czasu (między śmiercią pierwszego, a trzeciego upłynęła jakaś sekunda).

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Muszą być chyba blisko siebie (chociaż nie jestem pewien)

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gildia Zabójców, dostaje zlecenie na Nigela...
Uznałem że spróbuje mu pomoc, lecz tu jest problem, bandytów w jaskini obok miasta już dawno zabiłem, a jeśli były tam jakieś mieszki albo "złoto" to pewnie wydałem... Jest jakiś sposób żeby mu dać złoto? Jak dużo? Czy jestem zmuszony go zabić?

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Z tego co wiem, to bandyci spawnują się TYLKO na potrzeby questa, są w jaskini przy mieście, z teleporterem do karczmy :) (ps są dosyć twardzi, więc polecam ich zabrać do strażników przy bramie jeśli nie dasz rady)

Post połączony: 2017-04-28, 23:35
Gdzie jest Lester w 5. rozdziale?

Senaroth

Senaroth

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko, a mianowicie  gdzie w pierwszym rozdziale można nauczyć się robić bar of magic ore ?

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam pytanko, a mianowicie  gdzie w pierwszym rozdziale można nauczyć się robić bar of magic ore ?

Nigdzie, nauczy Cię tego Wąż w 2 rozdziale, po zrobieniu zadania "Ore Cargo"

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bandytów od questy z Nigela rozwaliłem, ale teraz problem, quest z bandą Hansa, sprawdziłem, sprawa wygląda tak...
- Bandyci rzucili się na reszte towarzyszy skończyło się śmiercią moich ludzi
- Podszedłem pod bandytów i to za mną biegali i tamci spokojnie po jednym ich zabijali...
Nie miałbym problemu ale dostałem opierdziel że nie zabiłem ani jednego i małą zapłatę...
Jest jakiś sposób? Nie chce zabijać sam całego obozu a dopiero potem rozpocząć atak w grupie gdy już wcześniej wszystkich wybije, zajmie mi to wieki... A z drugiej strony tam jest od cholery expa i złoto za quest...
Co robić? Jak zrobić?

sfn

sfn

Użytkownicy
posty36
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie:

Czy uczenie sie jezyka wiesniakow/budowniczych/kaplanow/wojownikow dodaje cos do inteligencji?

Chodzi o to czy trzeba byc adeptem magii, bo obecnie jestem bezpartyjny^^ i mi nic nie dodalo a chce wiedziec czy doda jak bede jakims magiem, zeby czasem nie tracic na inteligencji wiec wczesniej dolacze do nekromantow jezeli umiejetnosci owe dodaja do int

Dzieki z gory za odpowiedz

EDIT:
2gie pytanie:

Skad wziac miecz mistrzowski/inny dobry pod zrecznosc, no i luk jakis pod zrecznosc dobry, gdzie szukac?

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Bandytów od questy z Nigela rozwaliłem, ale teraz problem, quest z bandą Hansa, sprawdziłem, sprawa wygląda tak...
- Bandyci rzucili się na reszte towarzyszy skończyło się śmiercią moich ludzi
- Podszedłem pod bandytów i to za mną biegali i tamci spokojnie po jednym ich zabijali...
Nie miałbym problemu ale dostałem opierdziel że nie zabiłem ani jednego i małą zapłatę...
Jest jakiś sposób? Nie chce zabijać sam całego obozu a dopiero potem rozpocząć atak w grupie gdy już wcześniej wszystkich wybije, zajmie mi to wieki... A z drugiej strony tam jest od cholery expa i złoto za quest...
Co robić? Jak zrobić?

Nie wiesz jak wykonać questa, zabić większą grupę przeciwników? Je*nij deszcz ognia i po sprawie :)

Post połączony: 2017-04-29, 00:41
Mam pytanie:

Czy uczenie sie jezyka wiesniakow/budowniczych/kaplanow/wojownikow dodaje cos do inteligencji?

Chodzi o to czy trzeba byc adeptem magii, bo obecnie jestem bezpartyjny^^ i mi nic nie dodalo a chce wiedziec czy doda jak bede jakims magiem, zeby czasem nie tracic na inteligencji wiec wczesniej dolacze do nekromantow jezeli umiejetnosci owe dodaja do int

Dzieki z gory za odpowiedz

EDIT:
2gie pytanie:

Skad wziac miecz mistrzowski/inny dobry pod zrecznosc, no i luk jakis pod zrecznosc dobry, gdzie szukac?

2. kucia mieczy pod zręczność uczy Ramirez, bardzo fajne miecze, no ale mają swoją cenę (w materiałach, no i PN oraz kasa)

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wymordowałem wszystkich deszczem, wydałem 2k na amulet z maną ale warto było bo dostałem +5 k i 2 levele, zabiłem mistrza gildi, nowy pancerz, wreszcie 125 siły...
- Gdzie jest nowa kryjówka dla gildii zabójców?
- Jak sprawdzić lvl? Na C ani B nie ma nic o levelu.
- Gdzie jest kolejny quest od opiekunków po queście z demonem w kotlinie obok Xardasa?
- Co mi da zostanie mistrzem myśliwych?

0 użytkowników
Do góry