Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8099058 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8099058

Odpowiedzi 37317

bart88

bart88

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Może ktoś dokładnie napisać jak działa inteligencja w returning 2.0? Podobno zwiększa obrażenia od czarów, ale ja tego nie odnotowałem. Na mojej runie wciąż widnieje taka sama ilość obrażeń czyli 98 (czar to odpowiednik strzały ognia dla nekromanty).

2. Jaka jest maksymalna wartość inteligencji? Gdzieś znalazłem info, że w 2.0 to 100. Może ktoś potwierdzić?

iRaven

iRaven

Użytkownicy
posty37
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Do zrobienia łuku potrzebne jest drewno skóra i żywica, wie ktoś skąd wsiąść żywicę na lepiej w ilościach hurtowych?
Żywica to smoła

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko jak ten koleś kopie tak szybko? + ma inne modele pierścieni i dźwięki picia mikstur.
https://www.youtube.com/watch?v=h7dyhTcOt00
2:38:20 - w tym czasie widać jak szybko kopie.

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
ma inne modele pierścieni i dźwięki picia mikstur.

Ma inne modele ze specjalnego pliku opcjonalnego. Powinien gdzieś się walać po rpgrussia.

Bombirek

Bombirek

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy było to pytanie, ale chciałbym spytać odnośnie nauki. Nie mogę nauczyć siły gdy doszedłem do pułapu 45 to samo z bronią jednoręczną, piszę ze przekroczyłem limit treningu ? Mam odczekać kilka dni czy co zrobić

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie wiem czy było to pytanie, ale chciałbym spytać odnośnie nauki. Nie mogę nauczyć siły gdy doszedłem do pułapu 45 to samo z bronią jednoręczną, piszę ze przekroczyłem limit treningu ? Mam odczekać kilka dni czy co zrobić

Musisz co jeden punkt się uczyć do następnego progu, a poza tym, tutaj można zadawać te same pytania miliony razy :)

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
1. Może ktoś dokładnie napisać jak działa inteligencja w returning 2.0? Podobno zwiększa obrażenia od czarów, ale ja tego nie odnotowałem. Na mojej runie wciąż widnieje taka sama ilość obrażeń czyli 98 (czar to odpowiednik strzały ognia dla nekromanty).

2. Jaka jest maksymalna wartość inteligencji? Gdzieś znalazłem info, że w 2.0 to 100. Może ktoś potwierdzić?
Na runie będzie widniała taka sama ilość, ale ogólne obrażenia zadawane czarami się zwiększają. A to 100 maksymalnej inteligencji to bzdura, dopiero co zostałem Magiem Ognia i mam ponad 100.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Mam takie pytanie wczytałem i mi sie zmienił styl walki na ten co ma sie na poczatku jak to naprawić? Miałem 30% jednorecznej

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Majsiczek

Majsiczek

Użytkownicy
posty64
Propsy4
  • Użytkownicy
Mam pytanko.
Zaczynam gra od nowa tera bede magiem ognia , a jakiego elementu sa jeszcze dobre czary? Planuje wiasc z innego w momencie jak dolacze do keeperow ale nie wiem co jset najbardziej oplacalne.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam pytanko.
Zaczynam gra od nowa tera bede magiem ognia , a jakiego elementu sa jeszcze dobre czary? Planuje wiasc z innego w momencie jak dolacze do keeperow ale nie wiem co jset najbardziej oplacalne.

Prawdopodobnie ciemności ;)

Co mam zrobić, żeby popchnąć dalej questa "An old friend Lee"?

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pytanko.

Popchnąć dalej to znaczy? Wiem, że jedną z początkowych rzeczy jest przejście w góry przez wolną kopalnię, dotarcie do takiego małego obozu. Później wymagana jest zbroja orka, dzięki której będziemy mogli porozmawiać z jednym ze Szamanów w górach.

bart88

bart88

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Na runie będzie widniała taka sama ilość, ale ogólne obrażenia zadawane czarami się zwiększają. A to 100 maksymalnej inteligencji to bzdura, dopiero co zostałem Magiem Ognia i mam ponad 100.

1. A ma ktoś wzór jak to dokładnie jest liczone? Szukałem na ruskim forum, ale naprawdę ciężko tam coś znaleźć ;/. Ciekaw jestem czy to jest po prostu wartość sumaryczna int + dmg czaru czy może coś bardziej wyszukanego.

2. Jak udało ci się w 1 rozdziale zdobyć tyle intelektu? Ja czytając książki w khorinis i z nauki skili ledwo 40 zdobyłem ;/.

3. Masz może jakiś tip jak rozwalać co silniejszych przeciwników mając runy 1 poziomu? Np. jak zabić wszystkich w obozie dextera, albo ludków koło latarni? Grając na poziomie średnich starałem się zrobić jak najwięcej zadań w każdym z obozów i powiem szczerze, że naprawdę się z tym męczyłem. Czasami wspomagałem się zwojami przemiany, ale ich ilość u kupców jest mocno ograniczona, a kasy też za dużo nie ma ;/

4. O co chodzi z tym upgradem run? Jak podeszłem do stołu runicznego to miałem możliwość stworzenia runy wyższego poziomu za jakieś kawałki czegoś tam. Co to daje?

5. Jako pierwszy czar jako nekromanta lepiej nauczyć się przyzwania szkieletu czy może magicznego pocisku?

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytania,a mianowicie: gdzie jest Ortega(ten bandyta,który,przynajmniej w rebalance 2.1,zabijał Ignaza na zlecenie Karrasa)? W Rebalance 2.1 był w tej jaskini koło wschodniej bramy. Gadałem z Pablo,on mi powiedział,że właśnie tam go widziano. Czy mam coś jeszcze zrobić ?

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam pytanko.

Popchnąć dalej to znaczy? Wiem, że jedną z początkowych rzeczy jest przejście w góry przez wolną kopalnię, dotarcie do takiego małego obozu. Później wymagana jest zbroja orka, dzięki której będziemy mogli porozmawiać z jednym ze Szamanów w górach.

Ehh... Czyli będę musiał wczytać poprzedni zapis, ponieważ wykonując questa z artefaktem Hadesa (quest od opiekuna) przywołałem szamana i zacząłem go bić podczas gdy miałem na sobie orkową zbroję, czyli tak jakby, orkowie przestali ją respektować ;/

Post połączony: 2017-04-21, 17:11
Mam pytania,a mianowicie: gdzie jest Ortega(ten bandyta,który,przynajmniej w rebalance 2.1,zabijał Ignaza na zlecenie Karrasa)? W Rebalance 2.1 był w tej jaskini koło wschodniej bramy. Gadałem z Pablo,on mi powiedział,że właśnie tam go widziano. Czy mam coś jeszcze zrobić ?

Powinien się znajdywać w tej samej grocie :)

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No cóż u mnie go niema...Popróbuję jeszcze,a jeśli się nie uda może ma ktoś kod na niego(o ile da się wpisywać kody na postacie) ?

Post połączony: 2017-04-21, 18:03
Może ktoś na coś wpadnie jeśli napiszę jak zrobiłem zadanie:Rozmawiałem z Constantino,Zurisem,Coragonem i Kardifem. Pokazałem znalezioną butelkę Constantino.On zgodził się mi pomóc i powiedział o dziwnym typie,który chciał kupić od niego truciznę.Pablo powiedział,że widziano go niedaleko wschodniej bramy. Poszedłem to jaskini nieopodal,ale nic nie znalazłem. Może teraz ktoś napisze,czy czegoś nie przegapiłem ?

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam dwa pytania gram na legendarnym i chcę być nekromantą więc:
1.U jakiego mistrza zostać czeladnikiem Harada (na hajs za miecze) czy Constantina (mana itp.)
2.Zostawać od razu nekromantą czy polatać jeszcze i questy powykonywać bez gildii np z zabójcami, u najemników itd.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
1. Constantino, kasa u Nekro to tylko problem na początku, ale da rade, potem leci :D.
2. Załatw sobie tylko DOŁĄCZENIE do gildii złodziei i zabójców (to jest ważne, wszystkie questy po dołączeniu będą już odblokowane) i zrób questy u najemników, potem zostań nowicjuszem.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

1. A ma ktoś wzór jak to dokładnie jest liczone? Szukałem na ruskim forum, ale naprawdę ciężko tam coś znaleźć ;/. Ciekaw jestem czy to jest po prostu wartość sumaryczna int + dmg czaru czy może coś bardziej wyszukanego.

2. Jak udało ci się w 1 rozdziale zdobyć tyle intelektu? Ja czytając książki w khorinis i z nauki skili ledwo 40 zdobyłem ;/.

3. Masz może jakiś tip jak rozwalać co silniejszych przeciwników mając runy 1 poziomu? Np. jak zabić wszystkich w obozie dextera, albo ludków koło latarni? Grając na poziomie średnich starałem się zrobić jak najwięcej zadań w każdym z obozów i powiem szczerze, że naprawdę się z tym męczyłem. Czasami wspomagałem się zwojami przemiany, ale ich ilość u kupców jest mocno ograniczona, a kasy też za dużo nie ma ;/

4. O co chodzi z tym upgradem run? Jak podeszłem do stołu runicznego to miałem możliwość stworzenia runy wyższego poziomu za jakieś kawałki czegoś tam. Co to daje?

5. Jako pierwszy czar jako nekromanta lepiej nauczyć się przyzwania szkieletu czy może magicznego pocisku?
Nie wiem, jak te obrażenia są liczone. Co do intelektu, to dużo dostałem z alchemii, różnych przepisów, a oprócz tego bardzo dużo daje kostur maga, poza tym przeczytaj jeszcze raz WSZYSTKIE książki i pulpity, bo dopiero od nowicjusza nalicza inteligencję. Dostajesz ją też z uczenia się nowych umiejętności. Returning to taki mod, gdzie musisz robić zadania. Jeśli chodzi o silniejsze grupy przeciwników, to polecam zaopatrzyć się jakoś w zwoje z deszczem ognia albo podobnymi czarami. Na cieniostwory dobre są golemy albo jedne z większych kul ognia.

Podłączam się do pytania 4, na 5 Ci nie odpowiem, bo gram magiem ognia, ale szkielet wydawał się naprawdę w porządku (robił 1 v 1 warga, kiedy nie mogłem jeszcze założyć kostura).

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

4. Potrzebne do run wyższego kręgu, to nie jest "upgrade" posiadanych run, tylko stworzenie lepszej bazy :) ( niezbędne)

5. Pocisku,a w 2 kręgu - Zombie, który jest milion razy lepszy niż szkielet, a pocisk jest pożyteczny (zmniejsza pancerz).

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No cóż u mnie go niema...Popróbuję jeszcze,a jeśli się nie uda może ma ktoś kod na niego(o ile da się wpisywać kody na postacie) ?

Post połączony: 2017-04-21, 18:03
Może ktoś na coś wpadnie jeśli napiszę jak zrobiłem zadanie:Rozmawiałem z Constantino,Zurisem,Coragonem i Kardifem. Pokazałem znalezioną butelkę Constantino.On zgodził się mi pomóc i powiedział o dziwnym typie,który chciał kupić od niego truciznę.Pablo powiedział,że widziano go niedaleko wschodniej bramy. Poszedłem to jaskini nieopodal,ale nic nie znalazłem. Może teraz ktoś napisze,czy czegoś nie przegapiłem ?
Jak dalej nie wiesz czemu Ci się nie pojawia Ortega to zapytaj się jednego strażnika przy bramie.

0 użytkowników
Do góry