Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8896850 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8896850

Odpowiedzi 37317

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wracając do zadania z nawiedzoną latarnią morską, co trzeba zrobić dalej, kiedy już zapytaliśmy Jacka o tego pirata? Nic konkretnego nie powiedział, a w dzienniku jest chyba, że warto zapytać piratów, ale z żadnym z nich nie mam opcji dialogowej. Pierwszy rozdział, wykopałem już jego skarby, ale nie byłem jeszcze u Dextera i wyczerpałem z nim wszystkie dostępne (przynajmniej na teraz) opcje dialogowe.

EDIT: ostatnie zdanie dotyczy Grega

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Niemy, rozmawialem z xardasem o tej latarani i co teraz powinienem zrobic?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wracając do zadania z nawiedzoną latarnią morską, co trzeba zrobić dalej, kiedy już zapytaliśmy Jacka o tego pirata? Nic konkretnego nie powiedział, a w dzienniku jest chyba, że warto zapytać piratów, ale z żadnym z nich nie mam opcji dialogowej. Pierwszy rozdział, wykopałem już jego skarby, ale nie byłem jeszcze u Dextera i wyczerpałem z nim wszystkie dostępne (przynajmniej na teraz) opcje dialogowe.

EDIT: ostatnie zdanie dotyczy Grega

napisałem Ci kilka strone wcześniej  :facepalm:

Post połączony: 2017-04-08, 11:37
Niemy, rozmawialem z xardasem o tej latarani i co teraz powinienem zrobic?

wrócić do tej latarni i jak się wchodzi na 1 stopień po drabinie, to tam jest pierścień potem do harada->hakona->hanny->xardasa

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Takie małe pytanko: Jak można podskillować retorykę?

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto mnie nauczy wydobywanie żelaza?

@NobleOne

Kiedy nie udaje ci się kradzież kieszonkowa, spróbuj wyjść z niekomfortowej sytuacji. Głównie tym sposobem zdobywasz punkty do retoryki.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Właśnie też szukałem na rpgrussia kto uczy wydobywania i nie było, możliwe, że Dobar bodajże - kowal w zamku w górniczej dolinie, wiem, że przetapiania uczy Wąż.

EDIT: Wydobycia żelaza uczy Grimes, Drogi Fayorsie :)

BAc

BAc

Użytkownicy
posty94
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogarnia ktoś jak mam przekonać THorbena żeby nauczył mnie otwierania zamków? Ramirez tego nie zrobi, bo zabiłem jego ziomala Atille. Z tego co się orientuję to ponoć trzeba księgę rachunkową Lehmara mu przynieść i jak do cholery można to zrobić, skoro żeby dostać tę księgę trzeba otworzyć kufer... Albo coś ominąłem, albo to jest kompletnie bez sensu.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Musisz mieć 10 karmy u Innosa

A księgę można mu ukraść kradzieżą kieszonkową z tego co czaję.

Szpyciu

Szpyciu

Użytkownicy
posty50
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rzuć na ramireza zapomnienie to odblokuja ci się opcje dialogowe

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ogarnia ktoś jak mam przekonać THorbena żeby nauczył mnie otwierania zamków? Ramirez tego nie zrobi, bo zabiłem jego ziomala Atille. Z tego co się orientuję to ponoć trzeba księgę rachunkową Lehmara mu przynieść i jak do cholery można to zrobić, skoro żeby dostać tę księgę trzeba otworzyć kufer... Albo coś ominąłem, albo to jest kompletnie bez sensu.
Księgę zdobywasz kradzieżą kieszonkową, wtedy powinien nauczyć Cię otwierania zamków. Z tego co pamiętam była jeszcze inna opcja, ale to chyba w późniejszej fazie gry.

@K0nopa nie pamiętam, w jakiej to wszystko było kolejności, ale wszystko kręci się wokół Xardasa, latarni, Hanny i Jacka.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Niemy

U mnie zadziałało 10 karmy u Innosa, zapłaciłem za Grittę, sprawiłem, że Elvrich wrócił, ale i tak nie chciał mnie nauczyć, poszukałem na rpgrussia i pisało o karmie, dobiłem 10 karmy i powiedział, że jestem prawym człowiekiem i mnie nauczył :)

Romino

Romino

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebujesz kilka kawałków "kamieni ze strażników starożytnych" i chyba sztabę rudy magicznej.
Gdzie znaleźć/wytworzyć tę sztabę?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W lochach zamku w GD są dwie sztabki, strzegą szkielety, wejście na przeciwko siedziby kowala Brutusa

Bury Zenek

Bury Zenek

Użytkownicy
posty49
Propsy6
  • Użytkownicy
Kojarzy ktoś miejsce z dobrym łukiem do 90 zręki albo 100 siły w 1 rozdziale i nie u bospera? :D

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Gdzie dokładnie jest ten płaskowyż z 3 jaszczurkami i Ragnarem, któremu można pomóc dołączyć do gildii?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Nie umiem otworzyć sarkofagów pisze mi, że nie ta strona mimo że obchodzę go dookoła, też tak macie? Jakieś sugestie na miecz dwuręczny na około 115 siły? Ciągle chodzę z mieczem wymagającym 70 i zadającym 90 obrażeń
Z wambo dostajemy klucz do wierzy w której jest mieczyk wymagający 80 siły i zadający 100 obrażeń.
Ponawiam pytanie - mieczyk jednoręczny wymagający od 60 - 70 punktów siły znajdę gdzieś?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Spalone domki za tawerną Orlana?

Post połączony: 2017-04-08, 14:28
Gdzie dokładnie jest ten płaskowyż z 3 jaszczurkami i Ragnarem, któremu można pomóc dołączyć do gildii?

Serio nie potrafisz 5 lp przeznaczyć na rubinowe ostrze?

Bury Zenek

Bury Zenek

Użytkownicy
posty49
Propsy6
  • Użytkownicy
Jak wsadziłem Canthara do ciupy to już nie wykonam questa od zabójców? Bo w pierdlu go nie ma.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak wsadziłem Canthara do ciupy to już nie wykonam questa od zabójców? Bo w pierdlu go nie ma.

Wykonasz, "magicznie" pojawi się gdy będziesz miał questa :)

EDIT: Będzie za straganem Sary siedział na ławce ( tak mi się wydaje)

Bury Zenek

Bury Zenek

Użytkownicy
posty49
Propsy6
  • Użytkownicy

Wykonasz, "magicznie" pojawi się gdy będziesz miał questa :)

EDIT: Będzie za straganem Sary siedział na ławce ( tak mi się wydaje)

Dzięki za odpowiedź, jednocześnie ponawiam pytanie czy ktoś wie gdzie znaleźć dobry łuk do 100 zręki albo sily.?

0 użytkowników
Do góry