Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8850810 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8850810

Odpowiedzi 37317

Pawlik

Pawlik

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam 5 krwawych kielichów i nie mogę znaleźć 6, który powinien być w ratuszu. Czy w R 2.0 zmienili jego położenie ?
Edit.
Już wiem gdzie jest

RevanRevan

RevanRevan

Użytkownicy
posty37
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To mógłbym otrzymać te kody? Klucz do Świątyni Śniącego i Miecz dla Gonezalesa.

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A inteligencję jak się zdobywa?

Haku

Haku

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Witam wszystkich drogich współskrzywdzonych serią gothic oraz tych ktorzy znalezli sie tu przez przypadek. Długo sie z tym ociągałem ale dochodzi do tego, że już nawet ja zaczynam tracić cierpliwość do tej gry. Gra na normalu gdzieś tak w jarkendarze zrobila się troche malo satysfakcjonująca dlatego od dłuższego czasu zmagam sie z modem na hardzie i dochodzę do wniosku ze o ile  niektóre rozwiazania stanowia rozsądne wyzwanie to inne (szczególnie walki z bossami) zakrawaja juz nie przesadę ale zwyczajną obrazę dla inteligencji gracza. Nie bede sie dlugo rozwodzil nad szczegolami bo jest tego sporo a tworca ewidentnie ma znacznie wiecej talentu do pisania kodu niz do racjonalnego myslenia na temat użytkowania produktów jego pracy przez innych. Sprawa dotyczy walki z bossem Izulgiem i mam nadzieje że znajdzie się ktoś kto grał do tego momentu magiem idealnie magiem ognia - jak ja, o ile to jakas różnica. Podchodząc do walki poraz pierwszy mialem około 680 punktów trafien. Zjechałem mu 25 % vita po czym unieruchomil mnie i zjechal mi wszystkie w kilka sekund do zera. Myśle sobie "prawie przeżyłem". Zawracam, nabijam na miksturkach do 790 i podchodze ponownie. To samo. Lekko poirytowany zawracam ponownie az do samego khorinis ucze sie jezykow co odkladałem na poźniej i szkoleniem i tabliczkami nabijam do 1000. Z nadzieja wracam i podchodze ponownie. Skutek? kilka sekund agonii dłużej. Niech mnie ktos chociaż z łaski swojej raczy oświecić czy istnieje jakaś pula która robiłaby rzeczywistą różnicę, biorąc pod uwagę że potwór często zdąża dolecieć do gracza i go zaszlachtować jeszcze zanim zrobi to zaklęcie? A może jakiś inny sposób, może coś z przemianami? Zadziała? Efekt tego zaklęcia obejmuje gracza w formie zwierzęcej? A może podlega mu i tak Twoje niewidzialne cialo ktore jak sie nie raz przekonałem może zostać pocięte już po tym jak sie dajmy na to przemieniłeś w krwiopijcę i odleciałeś. Wybaczcie rozmiary tego posta ale robie się odrobinę sfrustrowany. Szukałem zarówno na tym forum jak i na rpg russia, jak narazie najwiekszy sukces byl taki ze się okazało że takie imie jak Izulg wogóle na tych forach występuje, ale to mnie niestety nie ustawia. Niemniej, musza tutaj zachodzić jedynie najwieksi i niezmożeni weterani skoro nikt nie napomknął nawet słowem żeby miał jakieś trudności, więc może jest jeszcze jakaś nadzieja. Mam tam nabite powiedzmy sobie BARDZO dużo godzin (4 rozdział) i  troche tak rzewnie by mi było to porzucać. Innymi słowy: na pomoc!
PS: Wersja 61

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Haku
Jeżeli w 4.rozdziale masz 1000 życia to się jeszcze dziwisz? Rozumiem, że mag i liczy się tylko mana ale w Returningu 2.0 trzeba mieć trochę tego życia. Ja również grając (na normalu) w wersji 0062 miałem podczas walki z nim problemy, a miałem 2500 hp więc co tu mówić o hardzie. Musisz nabić sobie życia więcej.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Haku

Haku

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problemy? Możesz sprecyzowac? Tz ile hp w przyblizeniu Ci zostawalo na ucieczkę? Jak sobie probuje uzmyslowic ile  bym sie musial narobic zeby sobie jeszcze nabić kolejne 1500 albo wiecej punktów życia (o ile to wgl możliwe przed 5 rozdz.) to mi sie w głowie lekko kręci 15lp na lvl a za najtwardsze szkielety sie dostaje ok 675 - 750 expa, zapasy zielarskie tez niestety nie są nieskończone. Hmm ma ktoś może pojęcie, co właściwie aktywuje zmienną MUSTGOIRONMINE? Dostałem już jak się mozecie domyślić zlecenie na Azgalora. Jeśli przed jego zabiciem dostanę stosowne zadanie od opiekunów to pojawią mi się pożądane opcje dialogowe u UR-Thralla?. Bo glownie na tych zadaniach mi zależy, a widziałem sprzeczne informacje na ten temat. (demon w O. Bractwa is no more).

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Haku
Niestety nie. Teraz jestem już w 7. rozdziale, a podczas walki z nim byłem w 2. :D Przykro mi ale nie pamiętam to było jakieś 80-90 godz. gry temu.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
Złote Wrota
Bandyci

ExtremeD100

ExtremeD100

Użytkownicy
posty41
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mam zrobić zadania od Jack'a z przeklętą latarnią? Znalazłem tam srebrny pierścień i szkielet na szczycie wieży, ale nie wiem co dalej.

Haku

Haku

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ktoś wie czy jest jakaś inna możliwość dostania się do kopalni orków niż przez serię questów w dolinie cieni i świątyni śniącego?

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś może gdzie znajduje sie Ortega? Porozmawialem z Andre-Constantino-Kardif-Coragon-Zuris-Constantino-Pablo i lipa niby jaskinia kolo wschodniej bramy ale tam nikogo nie ma o żadnej godzinie.

Aquilam

Aquilam

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W II rozdziale dostajemy od jednego z myśliwych zadanie na ubicie jakiegoś "ducha cieniostwora", który znajduje się w dolince gdzie był Lester, a sam zwie się Trakras. Pytania moje dotyczą tego, że:
a)Czy opłaca się to zadanie zrobić w miarę szybko czy odpuścić? Pamiętam, że na poprzednich wersjach Returninga dostawało się za nie "pierścień dzika", który dawał nieograniczony sprint. Czy w wersji 2.0 też tak jest?
b)Jeśli jednak opłaca się to zrobić to moje pytanie brzmi jak? On ma 8k HP i mnie na 3 strzały... Nawet mój nekromanta nie ma większych szans z nim. Można go jakoś zbugować czy coś?

Haku

Haku

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aquilam, nie daje, przynajmniej na poziomie heavy. Też miałem na to nadzieję. Raczej dość przeciętna nagroda o ile nie słaba. Zawsze mozna na jakims drzewie go blokować albo z niedostępnego miejsca nekromanckimi odpowiednikami kuli ognia czy ozywiencami ale to chyba nie jest tego warte.

Aquilam

Aquilam

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ożywieńce nie zadają mu DMG xD Ale jak nie ma pierścienia to lipa. Szkoda czasu na niego marnować na wczesnym etapie gry. Dzięki za odpowiedź.

Haku

Haku

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moze niejasno sie wyraziłem pierścień jest ale nie daje sprintu jkcs. Btw polecam przemiane w krwiopijcę u netbeka. Jest neutralny wobec prawie wszystkich npc poza ludźmi pełzaczami i kilkoma wyjątkami, lecisz szybko i nie zbierasz dmg z upadku. Na pewnym etapie to było wybawienie.

Aquilam

Aquilam

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nic nie szkodzi ;) Dla mnie i tak liczyłby się tylko ze względu na sprint.

maximus249

maximus249

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem mianowicie w zadaniu "Spotkanie w karczmie", miałem się spotkać z jakimś typem o północy w karczmie "Pod Martwą Harpią",nie poszedłem tam w pierwszą noc po zadaniu i teraz gdy chcę zrobić te zadanie typ się nie pojawia w pokoju.Tu moją prośba czy jest jakiś kod na list polecający od Gerbrandta ? Inaczej nie zdobędę tego listu, szukałem już w necie był jakiś itrw_gerbrantletter, lecz on nie działał. POMOCY ! :(

Aquilam

Aquilam

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@maximus249 Wg. rosyjskiej strony kod jest taki: "ITWR_GERBRANTLETTER" Bardzo podobny do twojego - jedna literka przestawiona.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem jak jest Returning 2 bo nie grałem ale jeżeli nie poszedłeś tej nocy na umówione spotkanie to masz pozamiatane z tym zadaniem

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Aquilam

Aquilam

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z pomocą tego kodu uda mu się zrobić zadanie dla Gallahada. Zadanie ze spotkaniem w karczmie będzie wisieć w dzienniku, ale z tym nic nie zrobi. Jeśli chodzi o gildię zabójców to istnieje podobno jakiś sposób aby do nich dołączyć nawet po spapraniu tego questa.

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Aquilam
Masz rację, ale trzeba być w straży miejskiej.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
Złote Wrota
Bandyci