Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8834057 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8834057

Odpowiedzi 37317

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zamiast czekać zabierz się za szukanie xD pustynia jest omówiona w solucji, nikt nie zabrania wyczyszczenia fortu azgan, idź do lasu exp bo masz sporo do nadrobienia

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś czemu nie mogę jeździć na cieniostworze (Krayt) ?? Wersja 0062

Bo zostało to wyłączone do odwołania. I nie zanosi się że to przywrócą.

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Apprentice
Nie będzie wersji 0066. Wersja 0065 jest wersją finalną i to do niej będą wypuszczać patche. Potwierdzone info.

Dodatkowo moje pytanie kiedy będę mógł nauczyć się wykuwania pancerza Asgardów. Pokonałem już tego Asgarda na arenie i Ternikas czy jak mu tam przyjął mnie do Asgardów, ale nie mam możliwości pogadania z nim o tym pancerzu. Wersja 0062

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Z tego co wiem, to jest dostępny na wyższych poziomach trudności.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Placek698

Placek698

Użytkownicy
posty65
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam 2 pytania
-Czemu Cassia nie chce mnie uczyć Akrobatyki mam 80zręcznowści i 15reputacji/znalazłem kielichy.
-Jestem w mieście orków ale oni nie chcą ze mną rozmawiać bo nie znam ich języka i kto może mnie go nauczyć?

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zamiast czekać zabierz się za szukanie xD pustynia jest omówiona w solucji, nikt nie zabrania wyczyszczenia fortu azgan, idź do lasu exp bo masz sporo do nadrobienia
Ja sie pytam jak tam sie dostać, skoro strażnik mnie niewpuszcza jestem już palladynem

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Placek698
1. Jeżeli grasz na wersji 0065 to potrzeba 120 zręczności
2.W starej wieży Xardasa w GD jest taka kartka. Z niej możesz się nauczyć.
@Zatsuu
Jeżeli masz na myśli Fort Azgan to musisz robić zadania dla gildii kupców. W jednym z zadań będziesz musiał się tam dostać.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
Złote Wrota
Bandyci

Pawlik

Pawlik

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra ktoś może magiem i ma jakieś porady, build itp. ?

Harrley

Harrley

Użytkownicy
posty72
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zależy jakim magiem, bo pewnie mag magowi nierówny (sam grałem tylko nekro na normalnym). Ze swojego doświadczenia mogę doradzić takie rzeczy:
1. Ucz się many u nauczycieli aż będzie kosztować 15 PN / 5 many. Do około 200 doszedłem używając PN. Potem możesz już spokojnie pakować tablice, eliksiry itp. Oszczędzaj PN, bo koszty kręgów i run później są dosyć wysokie.
2. Koniecznie alchemia, ale możesz darować sobie naukę eliksirów siły/zręczności. Szczawiu Ci zabraknie. Ucz się receptur jak już będziesz nowicjuszem, każda receptura to +1 INT. Eliksir zwiększający życie nie zużywa szczawiu, w 4 rozdziale jako mag miałem ok 3.2k HP, głównie z eliksirów. Naucz się też robić wina.
3. Kostury (przynajmniej dla nekro) są 2H, warto mieć te 30%.
4. Warto (moim zdaniem) zainwestować w pozyskiwanie trofeów myśliwskich i wydobycie złota. A także w otwieranie zamków, ale to chyba oczywiste dla każdego kto już grał w Gothica.
5. Jak tylko będziesz miał możliwość to naucz się regeneracji many u Vatrasa. A jeśli jesteś nekromantą to koniecznie Sacta Nomen (czy jakoś tak, kosztuje 50 000 złota, uczy Xardas lub Creol). Skąd wziąć tyle złota? Patrz pkt 4.
6. Przyda się też skradanie na początek gry, żeby móc przeczytać książki w mieszkaniach (inteligencja). Jeśli przeczytałeś jakąś książkę przed zostaniem nowicjuszem, to wróć potem do niej/znajdź w innym miejscu po punkt inteligencji.
7. Nie żałuj pieniędzy na książki. To dodatkowa inteligencja i mana, gdy oddasz je Gallahadowi. A czasem np. receptury na wino zwiększające manę/życie.
8. Grając nekromantą do 4 rozdziału/kręgu polegałem głównie na szkieletach. Ale trzeba uważać, bo niektórzy przeciwnicy za nic nie chcą z nimi walczyć i będą Cie gonić. Problem jest z różnymi rodzajami bossów (niszczą przyzwane jednostki, oprócz demonów). Niektóre będziesz mógł pokonać przyzwaniem demona, ale są demony (np. ten w starym obozie bractwa) które mogą "wyłączyć" twoje demony. Możliwe, że to zależy od kręgu demonologii twojej runy. Bez Sacta Nomen pamiętaj żeby nie skończyła Ci się mana, bo wszystkie przywołane istoty się rozlecą.
Jak coś mi jeszcze ciekawego przyjdzie do głowy, to dopiszę.

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć przepisy na wina i na eliksir życia proszę o odpowiedź.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
Złote Wrota
Bandyci

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepisy na wina szukaj w khorinis. Constantino miał chyba jakieś na sprzedaż

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
Złote Wrota
Bandyci

Pawlik

Pawlik

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Aquilam

Aquilam

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie ludzie :D Mam pytanie dotyczące hutnictwa, wydobycia i szeroko pojętej metalurgii w Retruningu 2.0. Wg. rosyjskiego forum wytopu rudy i magicznej rudy uczy Viper, który znajduje się w karcznie Kardiffa w Khorninis. Za to wydobycia rudy uczy jego ziomek Snipes na farmie Lobarta. Problem polega na tym, że nawet po rozpoczęciu dla nich zadania z transportem rudy nie ma żadnej dodatkowej opcji dialogowej ;/ Czy są jakieś specjalne wymogi, aby zacząć się u nich uczyć? Gram na wersji 0065, rozdział I, czeladnikiem jeszcze nie jestem, brak jakichkolwiek rozdanych punktów (początek gry). Proszę o pomoc, a najlepiej gdyby ktoś mógł opisać (dość szczegółowo) jak przebiega cały proces wydobycia i przetopu rudy, bo szukałem na różnych forach rosyjskich i jakoś nic konkretnego tam nie znalazłem ;/ Chcę zostać czeladnikiem harada dla dużej kaski (mag ciemności z pewnością potrzebuje tyle, że pół wyspy mógłby za to kupić ;/ ). Z góry dziękuję za pomoc.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po nauczeniu się kucia prostych mieczy możesz zapytać Harada o to, skąd pozyskiwać stal. On wtedy właśnie wspomni, żeby pogadać z dawnymi skazańcami i będziesz miał opcję u Węża z nauką wytapiania sztabek stali, za co musisz zapłacić trochę kasy. Po wykonaniu zadania z transportem możesz nauczyć się wytapiania sztabek rudy (to już za darmo). No i wtedy też możesz się nauczyć wydobywania rudy u Snipesa do 50% - oczywiście, jeżeli już odkryłeś, że to ten sam Snipes.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Aquilam
Masz racje. Wytopu rudy i magicznej rudy uczy Viper (Wąż). Snipes uczy górnictwa do 50%, a do 100% uczy Grimes w GD. A by się tego uczyć musisz chyba być  czeladnikiem u Harada, a przynajmniej mieć jakieś pojęcie o kowalstwie. Upewnij się, że pogadałeś z Viperem, a potem odpowiednio ze Snipsem. Wtedy dopiero chyba możesz się nauczyć przetopu żelaza. Przetopu magicznej rudy możesz się nauczyć dopiero jak przyniesiesz rudę Wężowi.
Proces przetopu i wydobycia:
Najzwyczajniej w świecie podchodzisz do złoża żelaza lub rudy i kopiesz. (Polecam wyłączyć ci animowane okna na czas kopania jest wtedy znacznie szybciej wydobywać.)
Jak już wykopiesz tego trochę to idziesz do pieca hutniczego i klikasz:
Smelting iron ore jeżeli chcesz żelazo 50 bryłek żelaza=1 sztabka żelaza
Melting magic ore jeżeli chcesz rudę 50 bryłek magicznej rudy=1 sztabka magicznej rudy
Melting gold nugget jeżeli chcesz złoto 25 bryłek złota=1 sztabka zlota
I to tyle mam nadzieje, że pomogłem. Pozdrawiam.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
Złote Wrota
Bandyci

Aquilam

Aquilam

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao @Sensoy Dzięki wielkie ludzie. Także pozdrawiam.

bambooz12

bambooz12

Użytkownicy
posty52
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest ten golem którego mamy zabić młotem z klasztoru ?

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@bambooz12
Jak idziesz z Laresem do magów wody po prawej stronie.  Nad bandytami z Elvrichem.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
Złote Wrota
Bandyci

Placek698

Placek698

Użytkownicy
posty65
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wiecie może gdzie mogę znaleźć jakąś dobrą broń jednoręczną jestem w 3rozdziale i  moja broń bije tylko 150 a mam ją od 1rozdziału.

0 użytkowników
Do góry