Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8831773 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8831773

Odpowiedzi 37317

Harrley

Harrley

Użytkownicy
posty72
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam trzy pytania:
1. Ktoś wie jak zrobić Questy: "People camp" oraz "What about mine"? Dostałem od Lorda Hagena teren przy wieży Dextera, ale kompletnie nie wiem co dalej. Z kopalnia próbowałem zagadywać do Vipera i Snipesa, ale oni nic nie maja do powiedzenia w tej sprawie.

2. Gdzie mogę znaleźć Mrok Północy?

3. Jak się dostać do Wolnej Kopalnii?

1. Zacznij od znalezienia zarządcy, w moim przypadku był to Erol, ale może ktoś inny jeszcze jest - tego nie wiem. Po tym powinieneś mieć możliwość gadania z Viperem o kopalni (nie wiem czy nie trzeba pierw jego zadania z rudą zrobić).

3. Wolna kopalnia jest na prawo jak patrzysz w kierunku jamy z lodowym smokiem. Będzie ścieżka pod górę, drabina, platforma a dalej już trafisz.

A teraz ja mam pytanie:
Czy jest jakiś sposób na to by troll z zadania z trucizną od Nrozasa podszedł i zjadł tego ścierwojada? Próbowałem już wszystkich możliwych dawek trucizny, czekania, spania, straszenia tego trolla i wciąż nic. Gram na wersji 0065.
edit: ewentualnie jakikolwiek inny sposób by ruszyć to zadanie bez konieczności wyrzynania całej świątyni.

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
@Roxell Tylko że nie mam nowego zadanie o dolinie cienia od Ur-Thralla oraz kraty są zamknięte.

Slaybacko

Slaybacko

Użytkownicy
Dizzasterx
posty97
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dizzasterx
Czy po eliminacji orków w Jarkendarze ulu-mulu nie będzie już wpływać na orków? Jak chcę wejść do orkowego miasto to wszyscy się na mnie rzucają.

Mam też problem z przetłumaczeniem składników do run. Co to jest Rhinestone, piece of su, piece of co?

Co do runy, Rhinestone chyba chodzi o Runestone, literówka
Piece of su , o ile dobrze wiem jest to sulphur czyli siarka
a piece of co , może być to coal czyli węgiel ale nie jestem pewien

Bezi archer ;]

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Slaybacko  dzięki - Rhinestone to senior runestone, który tworzy się na stole do run, właśnie to odkryłem

@Vanarius Nie masz misji Revenge Ur-Thrall? Spróbuj kliknąć dwie kolumny na kamienie po bokach krat

JaQb

JaQb

Riquer Team
posty4
  • Riquer Team
Mam trzy pytania:
1. Ktoś wie jak zrobić Questy: "People camp" oraz "What about mine"? Dostałem od Lorda Hagena teren przy wieży Dextera, ale kompletnie nie wiem co dalej. Z kopalnia próbowałem zagadywać do Vipera i Snipesa, ale oni nic nie maja do powiedzenia w tej sprawie.

2. Gdzie mogę znaleźć Mrok Północy?

3. Jak się dostać do Wolnej Kopalnii?

1. Zacznij od znalezienia zarządcy, w moim przypadku był to Erol, ale może ktoś inny jeszcze jest - tego nie wiem. Po tym powinieneś mieć możliwość gadania z Viperem o kopalni (nie wiem czy nie trzeba pierw jego zadania z rudą zrobić).

3. Wolna kopalnia jest na prawo jak patrzysz w kierunku jamy z lodowym smokiem. Będzie ścieżka pod górę, drabina, platforma a dalej już trafisz.

A teraz ja mam pytanie:
Czy jest jakiś sposób na to by troll z zadania z trucizną od Nrozasa podszedł i zjadł tego ścierwojada? Próbowałem już wszystkich możliwych dawek trucizny, czekania, spania, straszenia tego trolla i wciąż nic. Gram na wersji 0065.
edit: ewentualnie jakikolwiek inny sposób by ruszyć to zadanie bez konieczności wyrzynania całej świątyni.

Bardziej mi chodziło o samo dostanie się już do kopalnii, niżli do lokacji :P

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
@Roxell Nie, nie mam tego zadania :/

Harrley

Harrley

Użytkownicy
posty72
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardziej mi chodziło o samo dostanie się już do kopalnii, niżli do lokacji :P

W podanej przeze mnie lokacji będzie ogrodzony obóz orków po lewej stronie. Dalej, po prawej stronie, będzie wejście do wolnej kopalni.

edit: Dobra, chyba źle zrozumiałem. Jeśli chodzi o możliwość podniesienia kraty do samej kopalni, to któryś z orków powinien mieć klucz do chatki przy kracie, gdzie będzie kołowrót.

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Z monetami sobie poradzilem ale dalej nie moge sie teleportowac miedzy lokacjami i mam problem z wykupiona karma u Beliara oraz Innosa, ktos cos wie ?

rzal

rzal

Użytkownicy
posty73
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w piątym rozdziale. Jak dostać się do grobowca Inubisa i innych zabezpieczonych jakimś kluczem?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A wykonujesz zadania w związku z plagą nieumarłych?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

sussano

sussano

Użytkownicy
posty23
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Dlaczego w wersji 0065 rozmawiam z ul thralem o świątyni śniącego a on mi mówi że tam jest tylko zły demon i mówi ze nie powie nic wi ęcej czy coś takiego

Shock

Shock

Użytkownicy
posty91
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi się nie otwierało to wejście w krypcie Inbusia, mimo że miałem zadanie z plagą nieumarłych i klucze od pyrokara. Musiałem uzyć marvina.

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder

Vanarius
Riquer Team

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#4373 2017-02-06, 15:31(Ostatnia zmiana: 2017-02-06, 16:18)
@Roxell Nie mogę użyć tych piedestałów, a zadanie "Revange of Ur-Thrall" także go nie ma ;/
Jedyną rozmowę jaką mam u Ur-Thrall'a to tylko co jest na ss.
http://imgur.com/a/7ZJSC
Próbowałem coś zdziałać z programem GVE, no ale kolejnym problemem jest to że save są niewidoczne (w pliku Gothic2_Save jak i Saves, jest tylko plik curret) włączenie niewidocznych folderów nie pomaga. ;/

Post połączony: 2017-02-06, 16:18
Dobra problem rozwiązany ale teraz potrzebuje retoryki żeby mnie Ur-Thrall przepuścił. Więc nasuwa się pytane jak zdobyć więcej retoryk ? :/

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w lesie asasynów. Gdzie zostawić mięso z siarką? Btw mam je wyrzucić z eq czy wejść z czymś w interakcje

Slaybacko

Slaybacko

Użytkownicy
Dizzasterx
posty97
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dizzasterx
Gdzie jest Slokers w wersji 0065? Ktoś tam podawał skrypty gdzie on sie pojawia ale skad mam wiedziec gdzie jest medium forest? XD

Bezi archer ;]

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
@Slaybacko Może być w miejscach:
- Koło farmy Bengara
- Przy spalonych chatkach z jaszuczurami (tam gdzie ten Ragnar czy jak on miał)
- W miejscu, gdzie był Dragomir w podstawce
- Tam gdzie w Rebalance 2.1 (czyli koło tego jeziorka)
- Między domem Erola a farmą Sekoba
- Gdzieś w lesie za farmą Akila ale gdzie tego nwm xd

Slaybacko

Slaybacko

Użytkownicy
Dizzasterx
posty97
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dizzasterx
@Slaybacko Może być w miejscach:
- Koło farmy Bengara
- Przy spalonych chatkach z jaszuczurami (tam gdzie ten Ragnar czy jak on miał)
- W miejscu, gdzie był Dragomir w podstawce
- Tam gdzie w Rebalance 2.1 (czyli koło tego jeziorka)
- Między domem Erola a farmą Sekoba
- Gdzieś w lesie za farmą Akila ale gdzie tego nwm xd

Dobra nie mam pojęcia gdzie ten gównix moze być, podam skrypt moze ktos rozszyfruje gdzie te miejsca są

Wld_InsertNpc(scavenger_sprint,"FP_ROAM_SLOKERS_01");
         }
         else if(ransl == 1)
         {
            Wld_InsertNpc(scavenger_sprint,"FP_ROAM_MEDIUMFOREST_KAP2_29");
         }
         else if(ransl == 2)
         {
            Wld_InsertNpc(scavenger_sprint,"FP_ROAM_NW_FOREST_PATH_80_1_MOVEMENT8_M_04");
         }
         else if(ransl == 3)
         {
            Wld_InsertNpc(scavenger_sprint,"FP_ROAM_CITY_TO_FOREST_32");
         }
         else if(ransl == 4)
         {
            Wld_InsertNpc(scavenger_sprint,"FP_ROAM_TAVERNE_TROLLAREA_03_03");
         }
         else if(ransl == 5)
         {
            Wld_InsertNpc(scavenger_sprint,"FP_ROAM_NW_FARM3_PATH_11_SMALLRIVER_03");
         }
         else if(ransl == 6)
         {
            Wld_InsertNpc(scavenger_sprint,"FP_ROAM_NW_BIGFARM_LAKE_03_MOVEMENT13");
         }
         else
         {
            Wld_InsertNpc(scavenger_sprint,"FP_ROAM_SLOKERS_01");
         };

Bezi archer ;]

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Konsola i wpisujesz : goto waypoint i nazwe czyli np. FP_ROAM_NW_BIGFARM_LAKE_03_MOVEMENT13. I już wiesz gdzie to jest :) Potem możesz pójść tam uczciwie. Nie wiem czy return nie zmienia/usuwa tego.

sussano

sussano

Użytkownicy
posty23
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka wiecie masz jak zwiększyć sobie staty retoryki?

0 użytkowników
Do góry