Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8851279 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8851279

Odpowiedzi 37317

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Warto sprzedać u myśliwych wszystkie trofeum ze zwierząt? Bo tak bardzo dużo kasy z tego mam, ale nie wiem czy mi to nie będzie czasami przydatne.

N0N4M3

N0N4M3

Użytkownicy
posty208
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jak zrobisz ulu-mulu to raczej tak chyba ze odłożysz gdzieś do skrzyni te rzeczy na nie

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@wasserfull
Jak zamierzasz robić zbroje łowców to niektóre skóry się przydadzą. Rogi cieniostwora zotawić do 3 rozdziału, Buster je kupuje za dobrą cenę i exp.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuje kilku odpowiedzi:

1. SANCTUARY ORCS (misja z miasta orków w celu odwiedzenia czterech miejsc w celu modlitwy i zyskania przychylności orków) - nie mogę znaleźć jednego: "Where the clan settled down a high cliff"
2. Jak podpalić zapasy żywności paladynów na zamku (pochodnie mam zbugowane i mi nie działają).
3. Gdzie w drugim rozdziale znajdę jakąś dobrą szatę (nie licząc tej w Jakendarze) i laskę dla Nekromanty?
4. Jaki powinien być finał po oddaniu wszystkich rzeczy dla Lea'i na farmie Onara? U mnie po prostu odchodzi.
5.Jakąś podpowiedź do walki z Ulu-Mulu na arenie orków - gram nekromantą i mam wyuczoną 2H na 30 - walka jest wręcz niemożliwa do wygrania. Grałem kiedyś wojownikiem ale wtedy miałem więcej siły.
6. Czy gość z pustyni Adanosa Im'Arah - ten z nowej wieży - jest powiązany z jakaś misją czy można go otłuc. Swoją drogą jest cholernie mocny i niezła jest oprawa jak rzuca czary.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2. W jakim sensie zbugowane? Nie działają Ci jak wciśniesz NumPad 6?
4. Masz się z nią spotkać w latarni o północy, spotykałeś się z nią?
5. Raczej żadnej, jakoś musisz to przejść, jako mag powinieneś mieć i tak 100% w dwuręcznej.
6. Można go zabić, ale jak sam mówiłeś jest ciężki.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. SANCTUARY ORCS (misja z miasta orków w celu odwiedzenia czterech miejsc w celu modlitwy i zyskania przychylności orków) - nie mogę znaleźć jednego: "Where the clan settled down a high cliff"
To w obozie, który odwiedzało się przy zadaniu 9. Opiekuna. Obok wejścia do świątyni Śniącego musisz wdrapać się na górę, przejść obok Wrzoda, i nieco dalej będzie obóz. Posąg jest w samym środku.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao
Tam już bylem.
Może inaczej, bylem: kolo wodospadu jak się idzie do górskiej fortecy; kolo wieży Xardasa jak jest nasz znajomy ork i w obozie orków górskich. Brakuje mi jeszcze jednego miejsca.

Post połączony: 2016-12-23, 12:49
@Appretice
2.NumPad 6? hmm. Zawsze je uruchamiałem z ekwipunku. Sprawdzę.
4.Nie miałem kwestii dialogowej o latarni. Sprawdzę jeszcze raz.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@tedddy_bear

1. Odpowiedział @Jao
2. Jeśli nie nie możesz uruchomić ich z ekwipunku uruchamiasz je właśnie za pomocą NUM6. Później wiadomo - wchodzisz do magazynu, znajdujesz odpowiedni stos i go podpalasz. Z tego co pamiętam, to licz się z reprymendą i wrogością Parcivala, ale mogę się mylić i nikt ci za to nic nie zrobi.
3. Coś konkretnego na grzbiet dla nekromanty dostajesz chyba tylko od Xardasa, później od wybranego Opiekuna.
4. Odchodzi, powinieneś zejść za nią i udać się za latarnię. Uruchamia się fajny filmik.
5. Pisali o tym na wop.ru, wątek przeczytałem przypadkiem szukając czegoś całkiem innego, ale rzecz ujmując ogólnikowo - nic się nie da zrobić. Jesteś po prostu za słaby, a orkowie wyraźnie mówią, że jest to "arena dla wojowników", więc czarodziej nic tam nie zrobi. Szczerze powiedziawszy to podejrzewam, że nawet, gdyby jakimś cudem udało się używać w tej cholernie ciasnej klatce run, to niewiele by to zmieniło - za mała przestrzeń.
6. Nie, jest to kolejny "boss związany z poziomem trudności HARD". Możesz go normalnie zabić.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zrobić by móc używać miecza Klątwa Azgalora

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy w 2.0 są takie cyrki z pancerzami straży swiatynnej co w rebalance? Że zbroje w V i VII rozdziale są?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@wasserfull
Wątpie by był, możesz go sprzedać.

@xDeus17174
Nie dam głowy, ale szczerze wątpię.

@tedddy_bear
A ja miałem akurat śmieszą sytuację - questa z nią nigdy do końca nie zrobiłem, bo przespałem się wcześniej z Nadią, a to powoduje że nic nie dostajesz. Mimo tego byłem w latarni o tej porze kiedy powinienem i jej w ogóle nie było. Za to wróciłem na farmę w 7 rozdziale ( nie mając w ogóle tego questa ), a ona leży w łóżku i  zagaduje do mnie że  fajnie że się nie spóźniłem i że jest wspaniały widok z tej latarni :D. Włączył się jakiś filmik w latarni gdzie nikogo nie było i tyle, żadnyh wpisów do dziennika ani nic. Więc śmiesznie.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Appretice
NumPad 6 zadziałał - misja ok.
Co do Lea'i to ciągle mam rzeczy w ekwipunku, później do niej zagadam.

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U kogo w 4 rozdziale nauczyć się robienia amuletow z rudy itp?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@wasserfull
A u kogo uczyłeś w 2 i 3 rozdziale?

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@wasserfull
A u kogo uczyłeś w 2 i 3 rozdziale?

Jestem czeladnikiem Harada jeśli o to chodzi. A jeśli chodzi o wyrabianie amuletów to nie wyrabiałem w poprzednich rozdziałach

A tutaj pytanie. Jak wykonać misję Missing Novices ?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@wasserfull
No, to mogę podpowiedzieć że uczy ten sam koleś co w 2 i 3 rozdziale. I podpowiem jeszcze, że to jeden z czeladników który narzeka na to że coś mu ukradli ( i to nie Bosper ).

Co do Missing Novices - jak zwykle w Gothicu - gadać, walczyć i coś tam czasami przynieść. W którym momencie masz problem, bo to długi quest?

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@wasserfull
No, to mogę podpowiedzieć że uczy ten sam koleś co w 2 i 3 rozdziale. I podpowiem jeszcze, że to jeden z czeladników który narzeka na to że coś mu ukradli ( i to nie Bosper ).

Co do Missing Novices - jak zwykle w Gothicu - gadać, walczyć i coś tam czasami przynieść. W którym momencie masz problem, bo to długi quest?

Chodzi o Matteo? Ale u niego nie mam zadnych opcji dialogowych zwiazanych z misją

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@wasserfull
No a nie masz w dzienniku questa od niego? Nie pamiętam jak się nazywał.

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mam żadnej misji związanej z nim

diego1234

diego1234

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomyślałem, że na święta wrócę sobie do gry którą tak lubię a w dodatku zrobili do niej jakieś nowe rozszerzenie. Gram  na trudnym samemu ogarniając co i jak bez zaglądania na fora. Jednak spotkała mnie rzecz której której nie mogę pominąć bez waszej pomocy. Biłęm się w porcie z Moe aby wyświadczyć przysługę Kardifowi, i nabiło mi grzywnę u Andre 4500 golda. Zaniem się dowiedziałem o wysokości grzywny to miałem już innego sejwa (myślałem, że będzie to maks 200g za jedną bójkę jeśli w ogóle).  Teraz straże atakują mnie przy wejściu do miasta (mogę uciec więc luz) ale nie mogę wejść do górnego miasta, a strażnik mnie dobija jak złapie. Nie będę teraz 10h farmił golda jak debil żeby je oddać temu waflowi Andre, więc proszę powiedzcie mi jak mogę szybko dostać tę kwotę żeby normalnie grać dalej. Jest jakiś kod? W innym wypadku porzucam całą rozgrywkę i to p'dole, jak można dać taki mechanizm w grze, że za byle co jestem udupiony na cacy już od początku (ok. 6 godzina rogrywki). pzdr Diego

Edit: wyczarowałem sobie kilka skarbów Diego i mi wystarczyło na grzywnę, pzdr i dzięki.

0 użytkowników
Do góry