Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8862733 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8862733

Odpowiedzi 37317

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ja gram w Łuki na hardzie, 2 rozdział i jak narazie luz mocny, przyjemny gameplay, gigantyczny DMG, zobaczymy jak pozniej, ale narazie to jest spacerek,nikt podejscia nie ma, a strzał starcza z prętów

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@xDeus17174
Łuki normalnie są na zręczność, istnieje tylko parę łuków na siłę które są słabsze. Nie wiem po co są te łuki na siłę bo obrażenia i tak od zręczności się naliczają.

I są zbroje na siłę, na zręczność i bez wymagań. Można grać spokojnie na zręczności.

I broń dystansowa to i tak podstawa tutaj xd.

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam tutaj kilka pytań. Awansowałem na paladyna i:
- Dlaczego jak kupiłem miecz z magicznej rudy on trzyma miecz tak "zwykle" (chodzi mi tutaj o animację jak ma się od 10-50%) a nie jak powinien? A mam 100% 2 ręki wyuczone, a topory trzyma jak powinien.
- Jak przekuwać zbroję rycerza? Harad powiedział, że mnie tego nauczy i nie mam żadnych opcji dialogowych związanych dalej z przekuwaniem jej.

Edit: Jak w ogóle zdobyć naukę kowalstwa? Mam akutalnie 4 punkty a żeby robić coś mocniejszego muszę mieć 60. Jak je się zdobywa?

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Próbuj z wczytywaniem z wyciągniętą bronią itd.
A co do kowalstwa to kuj zwykłe miecze.

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajde w 1 rozdziale zmniejszenie potwora?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
"Nieograniczona moc"

Mam pogadać z Y'unikornem (xD ?). Żadnej opcji dialogowej, początek rozdziału drugiego, czyli przed przejściem przez portal do Jarkendaru. Co dokładnie "trzeba mu dać"? Bo, że coś trzeba mu dać, wyczytałem z solucji, tylko czym jest to "coś".

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Mahridspoland
Mistrzu narzekasz na ludzi pytających pytania a solucję do tego questa masz w przypiętych tematach :D.

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdobyłem miecz z nieumarlego paladyna Klątwa Azgalora, czy jest szansa bym mogl z niej bic? Tzn jest opis "wokół miecz krąży aura" a nie mogę użyć

Slesh

Slesh

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem. Otóż oddałem Fernando list, który był dowodem na to, że to on jest dostawcą broni dla bandytów. Teraz nie mogę kontynuować wątku z magami wody z powodu braków dowodów. Czy da się je jakoś odzyskać albo skończyć misję w inny sposób?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Apprentice

Przeczytaj jeszcze raz mojego posta. Tylko DOKŁADNIE. Przeczytałeś? Dobrze. Wyraźnie masz napisane, że już CZYTAŁEM SOLUCJĘ (moment w zdaniu  "wyczytałem z solucji"), jednak i w solucji w tym momencie nie dokładnie opisane jest, czym ma być to "coś co mamy mu dać".

Chciałeś mi wytknąć, chciałeś mnie zgasić, zaorać - nie wyszło. Za to ja mogę zaorać ciebie - CZYTAĆ KURWA ZE ZROZUMIENIEM!

I już spokojnie, poradziłem sobie. Napinaczu.

Na przyszłość : Jest to bagienne ziele. Nie zwróciłem tylko uwagi czy to rośliny czy skręty, ale na wszelki wypadek uwaga - oddaje mu się cały zapas jaki się ma.

@Slesh

To zadanie nie było przypadkiem opcjonalne? Chyba można je olać z tego co pamiętam, nie było ono wymagane do dostania się do wodnego kręgu, ale mogę się mylić.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajde w 1 rozdziale zmniejszenie potwora?

Slesh

Slesh

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Mahridspoland

Niestety wygląda na to, że muszę je zrobić, bo żadnych innych opcji dialogowych odnośnie kręgu nie ma.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Slesh

Spróbuj w takim razie rozwiązania standardowo-gothicowego : jakimś ustronnym miejscu nastukać Fernandowi. Powinien mieć przy sobie dowody które mu oddałeś. Jeśli jednak ich nie ma - nie pozostaje nic innego jak poprzedni save.

Żeby go odciągnąć w ustronne miejsce, pacnij go jakimś słabym czarem, jakaś ognista strzała coś w ten deseń. Powinien cię zacząć gonić i w tedy możesz go wyprowadzić z miasta.

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Slesh
Żeby zostać członkiem wodnego kręgu trzeba wykonać zadanie z ornamentami. Czyli te trzy kamienie z kamiennych kręgów.
Dogadałeś się z Fernando, a to nie dobrze, dowody na niego są trzy, miecz, list i pierścień nie wiem czy trzeba mieć wszystkie żeby go skazać, ale wiem że jak nie siedzi w pierdlu to ten jego pachołek/handlarzyk ciągle dla niego pracuje, a on jest najlepszym wyborem dla Lutero w zadaniu dla gildii kupców...

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Mahridspoland
No tak wybacz... myślałem że jesteś człowiekiem który po prostu nie przeczytał tematu z solucją, a wychodzi na to, że kimś kto nie potrafi połączyć faktów typu: guru+obóz bractwa+nałogowy palacz zioła+wzmianka o tym, że dostaje za mało bagiennego ziela. Nie mówiąc o tym że koleś w dialogu mówi prosto czego chcę, a być może w dzienniku jest prosto napisane co jest wymagane, nie wiem kim trzeba być by tego się nie domyślić.

No tak, ja się napinam, a Ty taki spokojny spamujesz Caps Lockiem i "kurwami" na lewo i prawo w co drugim poście :D.

N0N4M3

N0N4M3

Użytkownicy
posty208
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem. Otóż oddałem Fernando list, który był dowodem na to, że to on jest dostawcą broni dla bandytów. Teraz nie mogę kontynuować wątku z magami wody z powodu braków dowodów. Czy da się je jakoś odzyskać albo skończyć misję w inny sposób?

Z tego co pamiętam dowody muszą być min 2 np miecz ta szpada z wygytym fernando i pierścień ten który ma bandyta przy elvrichu czy jak mu było :D

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam kilka pytań:

1.Jak korzystać z wędki?
2.Czy jest inny sposób dostania się do gildii kupców niż przez Erola?
3.Od czego zależy współczynnik "siła czarów"?
4.Ile kosztuje nauka Sakta Nomen - nie pokazuje mi kwoty.

sgtbadyl

sgtbadyl

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgubiłem ten łuk z Doliny Cieni "Święty ambasador". Mógłbym prosić kod?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear

2. Podobno Nigel w czasie wykonywania misji dla gildii zabójców daje list dla Lutero.
3. Nie od inteligencji?
4. Ktoś tam pisał że 50 000, ale nie wiem na jakim poziomie trudności i w jakim buildzie.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
50 k na normalu na wersji 0060

0 użytkowników
Do góry