Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8850935 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8850935

Odpowiedzi 37317

CzłowiekOgień

CzłowiekOgień

Użytkownicy
posty27
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Insert ItMi_GoldNugget_Addon

bestiary

bestiary

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Już to wpisywałem.Problem rozwiązany..skakałem po kopalniach i znalazłem jakąś jedną żyłe na którą się wspinałem 5 min i kopałem będąc nad nią jakieś 2m.

Procesor: i9-7900X
Grafika: GTX 1080 ti
Ram: 64gb

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy ktoś z tutejszych ma zamiar przejść albo już przeszedł Returninga na poziomie legendarnym?
Ukonczylem 3x na Hardzie i mam zamiar zagrac na legendarnym

Brink

Brink

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś z tutejszych ma zamiar przejść albo już przeszedł Returninga na poziomie legendarnym?
Opłacało by mi się pójść w maga wody na legendarnym, czy jednak to słaby pomysł?

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Opłacało by mi się pójść w maga wody na legendarnym, czy jednak to słaby pomysł?
Magiem wody nie gralem ale z tego co widzialem obrazenia na sekunde lodowej fali i bryly lodu skaluja sie z inteligencja takze powinien bic dosyc sporo

Smoczy_Wojownik

Smoczy_Wojownik

Użytkownicy
posty35
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Będę grał w Returninga pierwszy raz. W sumie to oprócz Mrocznych Tajemnic w żaden mod nigdy nie grałem.
Chciałem zapytać, czy Returning 2.0 pod względem poziomu trudności jest możliwy do przejścia komuś tak zielonemu jak ja. Czy Łatwy poziom trudności jest porównywalny z taką np. Nocą Kruka? Czy jest trudniejszy. I czy da się cieszyć tą modyfikacją bez zaznajomienia się ze wszystkim co tam jest? Bo zauważyłem, że istnieje masa poradników do zadań, nawet takich, bez których nie dołączymy do danej gildii. Oprócz tego można sobie zepsuć masę bonusowych statystyk, czy zgubić sporo doświadczenia.
Także czy taki mod jest możliwy do przejścia bez czytania wszelkich porad i poradników? I którą gildię polecacie jako pierwszy wybór?

kubek1227

kubek1227

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jak zabiłem wcześniej ognistego golema na pustyni adanosa to już nie ma szans na jego resp ?

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Będę grał w Returninga pierwszy raz. W sumie to oprócz Mrocznych Tajemnic w żaden mod nigdy nie grałem.
Chciałem zapytać, czy Returning 2.0 pod względem poziomu trudności jest możliwy do przejścia komuś tak zielonemu jak ja. Czy Łatwy poziom trudności jest porównywalny z taką np. Nocą Kruka? Czy jest trudniejszy. I czy da się cieszyć tą modyfikacją bez zaznajomienia się ze wszystkim co tam jest? Bo zauważyłem, że istnieje masa poradników do zadań, nawet takich, bez których nie dołączymy do danej gildii. Oprócz tego można sobie zepsuć masę bonusowych statystyk, czy zgubić sporo doświadczenia.
Także czy taki mod jest możliwy do przejścia bez czytania wszelkich porad i poradników? I którą gildię polecacie jako pierwszy wybór?

Nie wiem jak to jest w Returningu 2.0, bo gram na razie jakieś 3 godziny i siedzę w mieście.
Gram na poziomie normalnym i poziom trudności przynajmniej na początku nie jest jakoś zbytnio wymagający. Oczywiście zapewne z biegiem czasu się to zmieni, ale na początku przynajmniej dla mnie nie ma problemów.

Jedyne "utrudnienie" to jest takie że w Returningu musisz trochę oszczedzać pieniądze bo tutaj wszystko kosztuje.
Najlepiej też nie popełniać żadnych wykroczeń w mieście/wsi czy gdziekolwiek bo kary, w porównaniu do NK są dosyć znaczne (200 NK - 1200 Ret)

Da się cieszyć, spokojnie. Każdego zadania robić przecież nie trzeba, ale warto bo są ciekawe (przynajmniej w reblancu były).

Co do ogólnej gry w Returninga to ja miałem tak - jeżeli nie mogłem sobie z czymś poradzić, bądź widziałem,że o tu jest taka opcja, ale nie wiedziałem czy jest to opłacalne pytałem tutaj, bądź czytałem poradniki. Np. nie ma sensu wydawać 1000 złota na pancerz skoro i tak za powiedzmy 4 godziny gry dostaniesz za darmo lepszy.

Ja osobiście chyba polecałbym Obóz Bractwa, chyba że został znerfiony. Jak grałeś w NK to może nawet i najemnicy. Zależy czym lubisz grać. Czy wojownikiem, czy magiem.

kubek1227

kubek1227

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Nie wiem jak to jest w Returningu 2.0, bo gram na razie jakieś 3 godziny i siedzę w mieście.
Gram na poziomie normalnym i poziom trudności przynajmniej na początku nie jest jakoś zbytnio wymagający. Oczywiście zapewne z biegiem czasu się to zmieni, ale na początku przynajmniej dla mnie nie ma problemów.

Jedyne "utrudnienie" to jest takie że w Returningu musisz trochę oszczedzać pieniądze bo tutaj wszystko kosztuje.
Najlepiej też nie popełniać żadnych wykroczeń w mieście/wsi czy gdziekolwiek bo kary, w porównaniu do NK są dosyć znaczne (200 NK - 1200 Ret)

Da się cieszyć, spokojnie. Każdego zadania robić przecież nie trzeba, ale warto bo są ciekawe (przynajmniej w reblancu były).

Co do ogólnej gry w Returninga to ja miałem tak - jeżeli nie mogłem sobie z czymś poradzić, bądź widziałem,że o tu jest taka opcja, ale nie wiedziałem czy jest to opłacalne pytałem tutaj, bądź czytałem poradniki. Np. nie ma sensu wydawać 1000 złota na pancerz skoro i tak za powiedzmy 4 godziny gry dostaniesz za darmo lepszy.

Ja osobiście chyba polecałbym Obóz Bractwa, chyba że został znerfiony. Jak grałeś w NK to może nawet i najemnicy. Zależy czym lubisz grać. Czy wojownikiem, czy magiem.
teraz są mega spoko najemnicy, łatwo zdobyć kasę w 2.0 a potworki też są słabsze bo jak grasz na najnizszym poziomie to dostajesz chyba 20 pn więc mega dużo !

Smoczy_Wojownik

Smoczy_Wojownik

Użytkownicy
posty35
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy dołączenie do najemników jest opłacalne pod względem zmian między Nocą Kruka, a Returningiem? Tzn. czy jest jakaś konkretna ilość nowych zadań, ciekawostek i tym podobnych rzeczy, dzięki którym mógłbym odkryć tą klasę na nowo po skończeniu Nocy Kruka w sumie nie tak dawno?

Pokora

Pokora

Użytkownicy
posty28
Propsy2
  • Użytkownicy
Czy jak zabiłem wcześniej ognistego golema na pustyni adanosa to już nie ma szans na jego resp ?

Chyba nie, ale nie wiem napewno. Po co Ci on? Do zadania jest inny potrzebny, który spawnuje się z początkiem tego zadania jeśli o to chodzi.

Dezerow

Dezerow

Użytkownicy
posty42
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W jaki sposób można jeździć na cieniostworze? Próbowałem różne kombinacje klawiszy m.in shift + numy etc i nic nie działa.

bestiary

bestiary

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Już nie można.Usuneli tą możliwość.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do cieniostwora to sprawdzilem to w changelogu i opcja jezdzenia na cieniostworze jest WYLACZONA TYMCZASOWO.
Co do poradnikow i bycia zielonym w returningu - uwazam ze Pustynie Adanosa i Las Masayaf to sa dwie lokacje gdzie bez solucji bedziesz bladzil i bladzil x godzin.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Gothic niestety traci swoją magię wraz z biegiem gry. Na początku rozgrywka jest zajebista, jest ciężko -> gra jest wyzwaniem -> chce się grać dalej. Kiedy natomiast nasz bezimienny staje się zbyt mocny i przeciwnicy nie stanowią już żadnego wyzwania, czar pryska.
Tak wyglądała rozgrywka w podstawowym gothicu jak i również w pierwszym returningu na najtrudniejszym poziomie trudności.
Z tego co oglądam lets playe z returninga 2.0 jestem wstanie zaryzykować stwierdzenie, że jest niestety łatwiej niż w poprzednim returningu a to wszystko przez to, że nasz bohater może osiągać jakieś nieprawdopodobnie wysokie statystyki.
Mroczne tajemnice z kolei na najtrudniejszym poziomie trudności były horrendalnie trudne.
Obawiam się, że ciężko będzie znaleźć złoty środek w tym względzie.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Ja się z tym nie zgodzę. Retruning jest dalej trudny ale mamy za to bardzo dynamiczny rozwój postaci. Często wydawało mi się że jak założę już ten "lepszy miecz" to nie będzie na mnie zawodnika aż tutaj trafiam na bossa w mieście umarłych albo na smoka.

bestiary

bestiary

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie ubiłem czarnego maga w świątyni śniącego.Seplenił coś ,że skończył rytuał przyzwania śniącego i wystarczy poczekać aż tylko przybędzie.Mam coś teraz zrobić czy to jest dopiero na późniejszy etap gry ?

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zna ktoś kod na sztabkę magicznej rudy? Sztabkę nie bryłkę.

UberHype

UberHype

Użytkownicy
posty60
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Stream Verloin na YT przeszedł na legendarnym.
Z tego co widziałem u Verloina, to przechodził On Returninga na Trudnym

0 użytkowników
Do góry