Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8863808 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8863808

Odpowiedzi 37317

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.U piratów są armaty
3.Jest w nowej kopalni przy piecu

3. W starej też jest przy piecu.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej mam problem, czemu Złoty smok nie mówi mi nic o Młocie Adanosa? wyczyscilem wszystkie Domy Uczonych, z Krukiem walczylem, i przypadkiem uruchomilem przycisk w Kotlinie i się zrespiły niezniszczalni kamienni Strażnicy, to jak ten młotek zdobyć czy mam buga? :P
Spoiler
Po tym jak obudziłeś wielkiego kamiennego strażnika w miejscu gdzie ci uciekł Kruk, powinien pojawić się wpis w dzienniku. Idziesz wtedy do Saturasa i smoka, a następnie do jednej ze świątyń w dolinie w Jakendarze. Tam powinien być młot.
Żeby zabić nieśmiertelnego kamiennego strażnika, musisz mieć młot, koronę i berło Adanosa czyli musisz zrobić wszystkie misje w Krainie Adanosa.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, skąd jak zdobyć Iron Ingot do ulepszenia zbroji :) ?
Spoiler
W jaskini obok  Khorinis jest złoże rudy. Kopiesz. Idziesz do kowala. Topisz bryłki na Iron Ingot. Na jedną potrzebujesz chyba 50 bryłek. Oczywiście wymagana jest umiejętność wydobywania oraz kucia.

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej mam problem, czemu Złoty smok nie mówi mi nic o Młocie Adanosa? wyczyscilem wszystkie Domy Uczonych, z Krukiem walczylem, i przypadkiem uruchomilem przycisk w Kotlinie i się zrespiły niezniszczalni kamienni Strażnicy, to jak ten młotek zdobyć czy mam buga? :P
Spoiler
Po tym jak obudziłeś wielkiego kamiennego strażnika w miejscu gdzie ci uciekł Kruk, powinien pojawić się wpis w dzienniku. Idziesz wtedy do Saturasa i smoka, a następnie do jednej ze świątyń w dolinie w Jakendarze. Tam powinien być młot.
Żeby zabić nieśmiertelnego kamiennego strażnika, musisz mieć młot, koronę i berło Adanosa czyli musisz zrobić wszystkie misje w Krainie Adanosa.
Własnie w tym jest problem że nie bylo żadnego strażnika po walce z Krukiem. Podobno trzeba jakąs tabliczke przeczytać czy cos ale ja tego nie mam.. chyba

ruunaldo

ruunaldo

Użytkownicy
posty117
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie w 1 rozdziale znajdę Lariusa?

Zapraszam na mój kanał!

https://www.youtube.com/watch?v=UCy34kgDAxy

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
2)Food Paladins Ur-Karass mi dał to zadanie, ale nie mam pojęcia co mam zrobić xD (przewijałem dialogi)
Spoiler
Musisz pójść do zamku paladynów i wejść do tego magazynku którego pilnuje rycerz, to ten między Tandorem, a Udarem. Gdy już będziesz w środku znajdziesz tam dziwne skrzynie podpisane jako "Zapasy Paladynów". Ekwipujesz pochodnię i zaczynasz interakcję, Bezi coś tam grzebie i cały magazyn staje w ogniu. Paladyni nic Ci nie zrobią więc luzik, możesz też spokojnie potem tam wrócić po tą misę baronów dla Cassi.
Gdzie w 1 rozdziale znajdę Lariusa?
O ile pamiętam koło południa siedzi na ławce przy ratuszu.

COLORBLIND

ruunaldo

ruunaldo

Użytkownicy
posty117
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zjebałem zadanie dla Gerbranta. O złej porze zagadałem do Orlana... Czy jest jakaś inna możliwość jego wykonania?  Blokuje mi to zadanie dla Gallahada...

Zapraszam na mój kanał!

https://www.youtube.com/watch?v=UCy34kgDAxy

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Kto ci kazał zagadywać do Orlana? Przyjmujesz zadanie, idziesz o 0.00 do karczmy Orlana, w pokoju(bardziej takim schowku) bez drzwi znajdujesz "Nieznajomego", wybierasz opcję dialogową "To ja coś chciałem od ciebie" czy jakoś tak, później dajesz w linijkę "Masz tutaj sakiewkę i zlecenie na piśmie" i wio. Po spotkaniu z nieznajomym możesz do Gerbrandta wrócić kiedy chcesz (najlepiej rano tego samego dnia po rozmowie z nieznajomym).

Dlatego właśnie powinno się używać WSZYSTKICH DOSTĘPNYCH MIEJSC ZAPISU, żeby w razie spierdolixa móc się cofnąć.

Larius jest na ławeczce, bodajże albo między 11-13, albo tylko między 12-13, nie pamiętam dokładnie.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
między 12 a 14

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem już w 3 rodziale, u kogo naucze się Walki Dwoma Brońmi? Podobno jest jakas gildia Asassynów za obozem ćpunów, ale tam nic nie ma :P Tylko portal który nie wiem jak odpalić pozdro.

Gersard

Gersard

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy moze mi ktos powiedziec jak wykonac zadanie dla Osaira zwiazane ze zbieraniem dla niego ludzi? Mianowicie gdzie jest ten caly Kudir? biegam i znalezc go nie moge-.- oraz jak namowic Haniara by pozwolil Nazimowi wyjsc z tej kopalni?wszystkie 4 opcje koncza sie tym ze mu nie pozwala opuscic kopalni.

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ktoś wie co daje elixsir na który przepis jest w książkach które ma nekromanta ze świątyni śniącego i ten z jaskini bólu? warto go robić?

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy moze mi ktos powiedziec jak wykonac zadanie dla Osaira zwiazane ze zbieraniem dla niego ludzi? Mianowicie gdzie jest ten caly Kudir? biegam i znalezc go nie moge-.- oraz jak namowic Haniara by pozwolil Nazimowi wyjsc z tej kopalni?wszystkie 4 opcje koncza sie tym ze mu nie pozwala opuscic kopalni.

Witaj.
Też miałem z tym zadaniem problem, szukałem Kudira wszędzie i nie miałem okazji go znaleźć. Pomyślałem sobie nawet, że skoro go nie ma to może jest zbugowany. Przyzwałem sobie go kodem (ass_394_) Po rozmowie z nim o dziwo nie zaczął się ruszać z miejsca, kazał mi przynieść cherry troll, niestety miałem pecha bo nie posiadałem tej rośliny, więc musiałem jej poszukać, oczywiście roślina się pojawiła dopiero po dostaniu zadania (znajduje się w kotlinie za dużym drzewem po prawo jak się do niej wchodzi) Problem jednak nie znika, ponieważ gdy tylko stracimy Kudira z oczu to on znika i zabawa od nowa z szukaniem :( Następna sprawa jaka mnie dotknęła to taka, że gra mi się w późniejszym etapie zbugowała i wywalała w tym samym miejscu za każdym razem (miejsce jest związane z dalszym rozwojem gry, scena walki właśnie z Osirem i tymi czterema pomocnikami, a skoro kudira nie znaleźliśmy to powstawał błąd) Moja rada to taka aby nie męczyć się z tym zadaniem, albo w ogóle wybrać inną opcje. Ponadto po ataku na Osira on tą księgę zastawia w ekwipunku i można ją bez problemu zdobyć.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Podejrzewam, że mikstura do zrobienia wyłącznie przez nekromantę. Próbowałem ją zrobić jako strażnik bractwa, miałem wszystkie składniki razy dwa, a mimo tego przy stoisku alchemicznym nic się nie pojawiało.

Edit: Eee, a Kudir to nie jest przypadkiem ten, co się pojawia po 23 przy stoisku Nzorasa? Tego "alchemika-truciciela".

Ja z kolei ponawiam pytanie: Do czego są "cztery fragmenty różdżki/kostura" które znajdujemy w potężniejszych bossach, takich jak (po kolei) Kruk, Cor Kalom, Smok-Ożywieniec (zwany teraz "Awatarem Beliara"), Kreol (nekromanta z Górniczej Doliny)? Szukałem odpowiedzi kilka dni na ruskim wop'ie i nic nie znalazłem.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Edit: Eee, a Kudir to nie jest przypadkiem ten, co się pojawia po 23 przy stoisku Nzorasa? Tego "alchemika-truciciela".

Kudir to pomocnik Nezorasa, bo jak z nim rozmawiałem to gadał czym się zajmuje, ale ja nie mogłem go znaleźć jak już pisałem. Co do odpowiedniej godziny na jego pojawianie, to może być bardzo możliwe.

Gersard

Gersard

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mahridspoland masz racje Kudir sie pojawil przy Nzorasie po 23,wielkie dzieki nigdy bym nie wpadl na to..
To jeszcze moze wiecie jak namowic tego Haniara slepego by pozwolil Nazimowi opuscic jaskinie,probowalem wszystkich opcji dialogowych i nawet jak sie zle wybierze to quest zostaje w dzienniku co dosc wkurwia,wie ktos co nalezy zrobic?

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A próbowałeś pogadać z Haniarem Ślepym o 9:00 rano przed świątynią? On wtedy wychodzi na 1h zapalić.

edit: Mahridspoland, dzięki podałem zły czas wcześniej.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Z tego co mi wiadomo nie da się (póki co) tej misji wykonać. Alternatywnie, można albo jej nie przyjąć i w późniejszym etapie rozgrywki ze zwłok Osaira wyciągnąć książkę "Lunar Blades", albo zapłacić mu 20.000 sztuk złota. Gram drugi raz i muszę przyznać, że tym razem wybiorę opcję nr 1, bo złoto nie pojawia się później w jego zwłokach, więc góra hajsu idzie w pizdu, a i quest wisi w dzienniku i właśnie wkurwia niemiłosiernie.

@bestia

Dokładniej to między 9.00 a 10.00, ale to i tak nic nie zmienia, trzy pierwsze opcje dialogowe niby kontynuują misję, ale i tak pizda kwas, ostatnia Haniarowa opcja dialogowa wywołuje wkurwienie u Nazima i przy ponownej próbie zagadania jesteśmy zmuszeni go w samoobronie zabić. Więc tak czy siak - chuj na nogach.

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja już nie pamiętam dokładnie, bo serio dostałem białej gorączki w tej lokacji i ostatecznie postanowiłem zaatakować ich wszystkich z pomocą Gonzalesa.
Spoiler
Tzn Ślepy z Osirem się spotkali i później już tylko walka została.

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Ponoc jedna z ksieg o winie posiada Constantino, tyle ze on wcale ze mna nie handluje. Mam opcje tylko nauki mikstur.

Te ksiege sie kradnie kradzieza kieszonkowa??

Dobra, juz normalnie mam opcje handlu, dziwne to...

#Król_GothicSite

0 użytkowników
Do góry