Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8349390 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8349390

Odpowiedzi 37317

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
@Rabittous
Kopania rudy nauczy cię Grimes w jednej z kopalni paladynów.
Gdy z nimi porozmawiałeś powinieneś teraz iść do GD i do tej jaskini pod kryjówką Talbina i Engora. Tam znajdujesz kość Alepha i dostajesz wpis do dziennika. Idziesz do Xardasa - On przywołuje ducha - Rozmawiasz z Alephem - Mówi Ci gdzie jest ruda, po rozmowie atakuje. Idziesz do GD i do tej jaskini pod mostem do Starego Obozu, wykopujesz paczkę i quest skończony.
Pierwsze słyszę żeby do tego zadania była potrzebna umiejętność przekuwania zbroi/kopania rudy.

COLORBLIND

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Czyli wychodzi na to, że trzeba wydawać PN w HP, ogólnie widzę że pousuwali w huj permamentnych miksturek w stosunku do poprzednich wersji. Dzięki za rady, propsy lecą :) Może wydam PN w HP jak dobiję arcymistrza w 1h.
Właśnie,  kto uczy pichcenia Miksturek Siły? Constantino wogóle mnie nie chce niczego uczyć. Już w 2 rozdziale mam od zajebania dragrotów a szczawi królewskich to w huj i jeszcze więcej :)

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty32
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
Kopania rudy nauczy cię Grimes w jednej z kopalni paladynów.
Gdy z nimi porozmawiałeś powinieneś teraz iść do GD i do tej jaskini pod kryjówką Talbina i Engora. Tam znajdujesz kość Alepha i dostajesz wpis do dziennika. Idziesz do Xardasa - On przywołuje ducha - Rozmawiasz z Alephem - Mówi Ci gdzie jest ruda, po rozmowie atakuje. Idziesz do GD i do tej jaskini pod mostem do Starego Obozu, wykopujesz paczkę i quest skończony.
Pierwsze słyszę żeby do tego zadania była potrzebna umiejętność przekuwania zbroi/kopania rudy.

Ja na 110% uczyłem się od snipesa ;/

Właśnie,  kto uczy pichcenia Miksturek Siły? Constantino wogóle mnie nie chce niczego uczyć. Już w 2 rozdziale mam od zajebania dragrotów a szczawi królewskich to w huj i jeszcze więcej :)

Wiem tylko o tych serc orków, to kupuje się przepis od kolesia w GD ( w zamku )

Czyli wychodzi na to, że trzeba wydawać PN w HP, ogólnie widzę że pousuwali w huj permamentnych miksturek w stosunku do poprzednich wersji. Dzięki za rady, propsy lecą :) Może wydam PN w HP jak dobiję arcymistrza w 1h.

Ja chyba założe nową postać tylko po to żeby pouczyć się HP póki kosztuje 5 i 10 PN

El Psy Congroo.

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Właśnie,  kto uczy pichcenia Miksturek Siły? Constantino wogóle mnie nie chce niczego uczyć.
Musisz sie nauczyc robic byle jaka inna miksture (np esencje lecznicza u Ignaza, za 1pn). Wtedy podchodzisz do Constantino i mowisz ze juz nie jestes prawiczkiem i on cie bedzie uczyl (chyba ze jeszcze rozkaże ci zrobic jedna miksture na próbe, da ci recepture)

@Fexo

Kompletnie mnie nie zrozumiales. Doskonale znam zadanie z rudą i wiem co mam robic, gralem w pierwszego Returninga. Ja pytam kto mnie nauczy wydobywac rude, bo mówią mi że u Snipesa na farmie Lobarta, ale nie mam zadnych opcji z tym zwiazanych. A chce sobie przekuc pancerz najemnika.

#Król_GothicSite

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
@Rabittous
Co do rudy :
Grimes uczy do 100%
Snipes tylko do 50% (Beznadziejny jest, lepiej od razu iść do Grimesa)
Clovis premia 10% za darmo.
Tutaj są opisani wszyscy nauczyciele
http://rpgrussia.com/index.php?topic=8769.0

COLORBLIND

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
To czemu mnie Snipes nie chce uczyc? Chcialbym przekuc tę jebaną zbroje najemnika hehe

#Król_GothicSite

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Bo musisz wykonać dla niego misję z paczką rudy którą miał Aleph  :lol2:
Przynajmniej ja tak miałem, mogłem się od niego uczyć po oddaniu jego części rudy. Ale wtedy już zdążyłem się tego u Grimesa nauczyć. To było jeszcze na pierwszej wersji R2.0, ale wątpię, że coś się z tym zmieniło.

COLORBLIND

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Jestem po wejściu na Pustynie.
Zadanie opisałem właśnie w dziale solucja.

Post połączony: 2016-04-01, 19:37
2. Z Gregiem rozmawiałem i mam tylko opcję kupienia zbroi.
Mówiłem ci, czytac dialogi i dziennik.
Spoiler
Po rozmowie z Gregiem na temat pierścienia dowiadujemy się, że ma koszmary i boi się ściągnąć pierścień. Idziemy do Xardasa i mówimy mu o problemie. Ten mówi, że "everything will be ok" i wracamy do Grega i teraz powinniśmy zabić ducha kompana Grega, Drake. Po czym dostajemy od pirata pierścień dla Xardiego.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ja chyba założe nową postać tylko po to żeby pouczyć się HP póki kosztuje 5 i 10 PN

Hmmmm ja na hotfixie 4, na hardzie, mając 288 HP, za nauke 50 HP u Wulfgara płacę tylko 5 PN i 500 złota  Bonusy poza nauką nie mają u mnie wpływu na koszt zarówno z HP, jak i z resztą atrybutów :)

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Bo musisz wykonać dla niego misję z paczką rudy którą miał Aleph  :lol2:
@Fexo

No to coś mi tu nie gra. Żeby przynieść mu tę rudę to trzeba już być w Górniczej Dolinie. A kilka postów temu @DoneQ  pisał, że dopiero się przygotowuje do pójścia tam i już ma 5x przekutą zbroje najemnika. A jak spytalem w jaki sposób przekuł, to odpisał że nauczył sie wydobywania rudy od Snipesa z farmy Lobarta...

Czyli poszedł do GD, zrobił misje z rudą, potem wrócił do Khorinis i na forum pyta ludzi o rady przed zejsciem do GD?? Troche nielogiczne :D

#Król_GothicSite

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, wie ktoś, gdzie znajdę lepszy pancerz, niż ten, który jest w Mieście Umarłych w Dolinie Cieni?

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty32
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
Jak działa pickpocketing,  jak kucam i klikam ppm to na nikim tego użyć nie mogę mam 60 dexa

El Psy Congroo.

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja przy bodajże 50 zręczności też mało którą postać mogłem okraść. Obstawiałbym za małą ilość dexa :D

Spróbuj okraść tego ochroniarza Lehmara, nazywa się chyba Meldor czy jakoś tak- jego na bank mi się udało, a 60 zręki nie miałem na pewno.

I pamiętaj, żeby podkraść się od tyłu!

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty32
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
Hmmmm ja na hotfixie 4, na hardzie, mając 288 HP, za nauke 50 HP u Wulfgara płacę tylko 5 PN i 500 złota   Bonusy poza nauką nie mają u mnie wpływu na koszt zarówno z HP, jak i z resztą atrybutów :)
Mój kanał -
https://www.youtube.com/watch?v=SquerolBoss

Bo masz 288 HP to jest nadal 5 PN ,ja mam 1100 więc to różnica.

El Psy Congroo.

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Dobra to tak. Kto uczy usuwania rogu Smoczego Zębacza??

W poprzednim Returningu uczył Gaan, po tym jak zabilismy Prychającą Bestie. Dlatego zawsze bestie zabijałem koło Gaana, wtedy zaliczał mi questa, ja sie uczyłem brać róg, podchodziłem do truchła obok, brałem co swoje i szedlem oddac trofeum Alfredowi. Wszyscy byli szczesliwi, a ja zaliczalem tego questa jeszcze przed Jarkendarem.
A teraz to jak to sie odbywa?? Gaan uczy tylko jakies dwie rzeczy o krwiopicjach za 1 pn.
U Groma mam teraz tylko języki jaszczurów i serca. U Alfreda wyuczone wszystko.

Pytanie nr dwa. Jakieś dobre sposoby na DUUUŻĄĄĄ sumę złota w drugim rozdziale?? Bo jedyne co mam to spanie i branie po 220 sztuk złota dziennie od Onara.

A okazało się ze jest bardzo dużo wydatków. Np Regeneracja Życia + Wytrzymałosci to 10 000. Cieżka Zbroja Najemnika + pas do tego to 9 000.

Jakieś pomysły na taką fortunkę przed wyruszeniem do Jarkendaru??? 10 kafli mam, ale przydało by się drugie tyle, żeby posiąść wymarzone skile + ekwipunek

#Król_GothicSite

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, wie ktoś, gdzie znajdę lepszy pancerz, niż ten, który jest w Mieście Umarłych w Dolinie Cieni?
Spoiler
Ja nim grałem do 7. rozdziału. Nie miałem opcji wykucia u opiekunów, nie wiem czy miałem buga czy coś zmienili twórcy.

Post połączony: 2016-04-02, 06:37
Dobra to tak. Kto uczy usuwania rogu Smoczego Zębacza??
Spoiler
Wszystkiego oprócz smoka nauczysz się w1. rozdziale. Oprawiania uczą:
Grom (obok fortu Azgan),
Gaan (obok przełęczy)
Grimbald (czarny troll)
Bosfer (tylko skóry)
Obóz myśliwych jeden gość (nie pamiętam imienia)
oraz Alwin (pozyskiwanie mięsa)

Post połączony: 2016-04-02, 06:51
Pytanie nr dwa. Jakieś dobre sposoby na DUUUŻĄĄĄ sumę złota w drugim rozdziale?? Bo jedyne co mam to spanie i branie po 220 sztuk złota dziennie od Onara.
Spoiler
Ja bez problemów miałem ciężką zbroję najemnika na początku 2. aktu plus pas plus wzmocnienie zbroi na maksa.
Dobrym pomysłem jak będziesz grał kolejny raz jest nauczenie się oprawiania na maksa na początku. Jak najszybciej przyłączamy się do najemników, zanosimy złotą misę żonie Onara, mamy podwyżka i dopiero później czyścimy Khorinis. Teraz śpimy do rana do 8, robimy coś do 9 i tele do Onara po kasę. I tak można nabić kasę.
Skóry sprzedajemy Bosferowi a resztę Alfredowi. Ważne by zrobić misję od Torlofa z Sekobem od razu. Ja się spóźniłem i nie miałem wypłaty już do końca gry.
Regeneracja zdrowia nie jest potrzebna zbytnio na początku ale wytrzymałości tak.

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam ponownie :)
Jakie potrzebuję rodzaje broni i ile dla Wenzela w kopalni orków. Wykułem zwykłe miecze na kowadle, ale one nie zaliczają tego zadania.

Edit: Ok to te miecze co kułem, tylko w ilości 20szt potrzeba

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy można kupić najlepszą zbroję Bractwa?

rerkus

rerkus

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zrobić quest "tactical advance"? Bo nie do końca rozumiem gdzie mam ich zabić

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Roxell

Daj sobie spokój z tym pancerzem. Wszystkie pancerze gildyjne, nawet poulepszane na x5 są nadal chujowsze od pancerza ze świątyni umarłych w Dolinie Cieni (230/200/70/70), no chyba, że patrzysz na wytrzymałość (pancerz ten zabiera jej po 50 przy skakaniu/bieganiu/akrobatyce). Najlepszy pancerz przed 6 rozdziałem, to Zbroja Światła Haradrimów. Później, po rozdziale szóstym i tak dostajemy Boską Zbroję i Boski Hełm.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

0 użytkowników
Do góry