Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8875617 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8875617

Odpowiedzi 37317

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Biegam za tym już trzeci dzień i nie mogę sobie poradzić, mianowicie:

Spoiler
Gdzie znaleźć odpowiednie naczynie do nalania wody ze studni na pustyni Adanosa?
Hah, też się z tym męczyłem, ale kiedy ogarnąłem że wystarczy zwykła butelka to miałem ochotę strzelić sobie w łeb.
Jak nie chcesz chodzić daleko, to Samuel je posiada.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odnosząc się do ostatniej odpowiedzi - na wop.ru niektórzy tawarisze też mają problem z tym zadaniem (zapewne większość z nich wybrała łatwiznę, i albo poczekali ze zdobyciem książki do zabicia Osairu, albo woleli mu zapłacić te 20 tys. sztuk złota., ale jednak myślałem, że ktoś z naszego kręgu graczy się z tym uporał.
Spoiler
Nie rozumiem z czym masz problem. Twoim zadaniem jest pozbycie się czterech gości dowodzących.Ja przechodziłem to tak jak w solucji i nie miałem problemu oraz nic nie płaciłem.

Post połączony: 2016-03-30, 00:02

Robił ktoś zadanie "Wyprawa magów ognia"?

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)
Kto mi dokładnie opisze gdzie znajduję się orkowa kopalnia żelaza, bo przyznam szczerze, że nie mam zielonego pojęcia gdzie ona jest :(

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jak grales w Dark Sage to tam, gdzie byla w niej zakazana sztolnia, z tego co juz pare osob tu pisalo ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W Dark Sage grałem, masz na myśli gdzie były pełzacze za bramą, co szukaliśmy alchemika?
Mi chodzi w ogóle gdzie się ta kopalnia znajduje, całą GD obleciałem i jej nie widziałem.

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam takie pytanko czy istnieją jakieś inne rodzaje mikstur/bonusów na mane i hp ?? gdyż w returningu były recepty na napój z jagód na hp i z grzybów na mp dodatkowo do kupienia a tutaj takowych nie widze ?? jakieś pomysły porady

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)
Kto mi dokładnie opisze gdzie znajduję się orkowa kopalnia żelaza, bo przyznam szczerze, że nie mam zielonego pojęcia gdzie ona jest :(
Spoiler
Wejście do Kopalni żelaza jest w mieście orków. Idziesz w strone szamanow tam gdzie ten jeden opowiada ta sama historyjke co Vatras i obok stoi ork ktory mowi ze nas nie wpusci chyba ze Ur-Thrall sie zgodzi. Zeby sie tam dostac musisz miec zadanie o zagubionych Paladynach od Garonda. Idziesz do Talbina(tego co na topielce poluje) pytasz go o Paladyna, potem do Jergana znowu wypytujemy . Teraz do Garonda, ktory mowi ze za wszelka cene musisz uwolnic ocalalych idziemy do Ur-Thralla(zgodzi sie jesli wykonalismy zadanie w Dolinie cieni (nie wiem czy przypadkiem nie trzeba tez zabic nekromanty w Swiatyni Sniacego))No i po tym wszystkim pozwoli nam wejsc

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No i wszystko jasne, o to mi chodziło, dokładnie z jakiej lokacji można się dostać do tej kopalni, bo ja próbowałem właśnie z GD szukać wejścia, nie sądziłem że jest w mieście orków.

Bardzo dziękuję :)

Przy okazji mam kolejne pytanie. Co trzeba wykonać w zadaniu od Parcivala (3 rozdział) Z info o zadaniu dowiaduję się że muszę zlikwidować jakiś oddział orków, ale problem w tym że ja już żadnych orków w GD nie posiadam, jedynie gdzie są to na drakarze. Może znowu gdzieś siedzą i ich nie dostrzegłem, proszę o pomoc.

Pozdro.

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mieliście buga ze znikajacymi przedmiotami? Mi znikły 2 płytki to teleportow i puchar barona z GD, są jakieś sposoby albo kody żeby to odzyskać?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy okazji mam kolejne pytanie. Co trzeba wykonać w zadaniu od Parcivala (3 rozdział) Z info o zadaniu dowiaduję się że muszę zlikwidować jakiś oddział orków, ale problem w tym że ja już żadnych orków w GD nie posiadam, jedynie gdzie są to na drakarze. Może znowu gdzieś siedzą i ich nie dostrzegłem, proszę o pomoc.
Idź na wzgórze.

Post połączony: 2016-03-30, 20:26
Mieliście buga ze znikajacymi przedmiotami? Mi znikły 2 płytki to teleportow i puchar barona z GD, są jakieś sposoby albo kody żeby to odzyskać?
O chłopie a ile mi rzeczy znikło. Rzeczy znikają podczas wychodzenia z obecnej rozgrywki np. poprzez wczytywanie sejwa. Sposób na zachowanie to wyrzucenie itemu i zapisanie gry. Rzeczy na ziemi nie znikają, sprawdzone. Ja tak robiłem ze złotem, z pucharem baronów, pierścieniem Kruka itd.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie widzisz bo nie szukasz. Jagody - kucharz GD. Wypieki zwiększające staty - Tekla. Każdy alchemik ma jakąś recepturę. Jeszcze Moe i laska obok Atylli.

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Jak sie tworzy zwoje? Nauczylem sie u Gallahada Bryły Lodu, mam pergamin, ide do tego specjalnego stolika i mowi ze nie mam przedmiotow. Czego jeszcze potrzeba do stworzenia zwoju??

#Król_GothicSite

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak sie tworzy zwoje? Nauczylem sie u Gallahada Bryły Lodu, mam pergamin, ide do tego specjalnego stolika i mowi ze nie mam przedmiotow. Czego jeszcze potrzeba do stworzenia zwoju??
Bodajże potrzebujesz pióra, które znajdziesz chyba u Brahima.

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja zrobić zielonego nowicjusza dla Fortuno, bo gdy próbuję na stole alchemicznym mam tylko opcję zmieszania tytoniu, a co do tego nowicjusza to opcji brak, a jak ktoś wie to niech mi napisze, może czegoś mi brakuje ze składników. W info gry jest napisane że potrzeba 2x baginnego ziela i rdest polny. Mam te składniki i to nie działa.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zielonego nowicjusza robi się w "wiadrze" przy Fortuno.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki Simen, ale na to wiadro bym za cholerę nie wpadł :D

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak uszkodzić drakkar orków? bawię się tymi przełącznikami i nic sie nie dzieje

EDIT Ok powiodło mi się, kombinacja to 2413

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty32
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
I pytanko:
Da rade znaleźć jakiś fajny amulecik i pierścienie na Obronę Fiz. prz GD (Khorinis+Yarkendar)?.
Szukałem czegoś bo używam takich +5, a przydały by się lepsze :P

II pytanko:
Gdzie dorwać przepis na potki z jagódek, nigdzie nie mogę znaleźć.

III pytanko:
Da radę jakoś inaczej nauczyć się tworzenia biżuterii niż od Matteo?
Nie wziąłem tego questa w I akcie i mam po ptakach a to by się przydało.

IV pytanko:
Jak naostrzyć broń, gdy podchodzę do osełki mam komunikat o braku wymaganych przedmiotów.
(Dziwne bo wcześniej el'Bastardo naostrzyłem bez problemów o.0)

V pytanko:
Przygotowuje się na wejście do GD, dopieszczam postać i pytanie do was co myślicie o tych statystykach( w sensie czy da rade wejść w miarę spokojnie na GD)
Siła: 145
1-Handed: 93%
HP: 980
SP: 400
Broń: Cross fate (145 Obr)
Jeśli chodzi o Def to:  5xPrzekuwana Ciężka najemników + Pas Od Zestawu + Iron Helmet + Tarcza Bandytów + biżuteria każda część +5,
ogólnie wychodzi, że z wyciągniętą tarczą mam 175 na Fiz.
Mam do wydania jeszcze ok: 60PN i 6k Golda

Z góry dzięki za pomoc ^^

El Psy Congroo.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
1. nie
2. podobno ten przepis ma ktoś na zamku w GD
4. bug albo nie masz ostrza
5. dopierdol w hp do 1500 i będzie lajcik :)

= D

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Do naostrzenia najpierw musisz wyrobić ostrze z pręta na kowadle, zahartować w wodzie i dopiero na osełkę. Dobrze to robisz?  Lepiej nabyć przenośną osełke, bo czasami gra się buguje i znów musisz ostrzyć broń. Tę przenośną można w nieskończoność używać :) Możesz kupić u Ramireza w gildi złodziei za 50 złota :) (ja ją gdzieś przypadkiem znalazłem)
Polecam wydać 20 PN na regenerację życia u Vatrasa jeśli jeszcze masz niewyuczoną :) Regeneruje się nawet podczas walki, w dość przyzwoitym tempie :)

0 użytkowników
Do góry