Leczysz orka w pobliżu Niklasa zwojem kupionym u Salandrila. Idziesz do orkowego miasta, gadasz z uleczonym orkiem, mówi ci, że masz zabić muritana. Muritan to cieniostwór, ponoć jadowity, nie wiem, ja nie ryzykowałem ani jednego trafienia z jego strony i użyłem mocnych zwojów ognia. Znajdziesz go w kotlinie obok wschodniej bramy miasta (ta kotlina w której są wargi, cieniostwór, gobliny, polne bestie, schodzi się do niej w dół), a dokładniej w jaskini w tej kotlinie. Zabijasz, wyciągasz trzy kły. Jeden zanosisz uzdrowionemu wcześniej orkowi do orkowego miasta, jeden możesz pokazać Ur-Thrallowi, jeden zanosz Tag-Nor(d)owi. Podnieca się jaki to z ciebie wielki łowca, daje ci questa związanego z kuszą.
Kiedy i od kogo dostaje się misję z "Zaginionymi nowicjuszami"? Każdy ze zbieraczy ma raczej standardowy zestaw odpowiedzi, nic się w tym aspekcie nie zmieniło, już mam trzeci rozdział, prawie że go ukończyłem (pod względem poboczności), a tu ani widu ani słychu. Jeśli to ma znaczenie to poinformowałem Vatrasa o rozpizganym oku innosa, ale jeszcze nie znalazłem mu zastępstwa (tak, wiem że Myxir) i nie naprawiłem oka (co jest raczej oczywiste, bo inaczej pisałbym, że mam już rozdział 4).