Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8876743 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8876743

Odpowiedzi 37317

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy
Atrament najzwyczajniej w świecie podpieprzyłem w dzień z domu Zurisa, jak poszedł sobie strażnik. Zręczności nie rozwijałem nic, mam bazową ilość, wystarczyło samo skradanie + żeby nikt nie patrzył.

Jak już sie wypowiedziałem, to spytam.
1. Do aktywowania tych kamieni teleportacyjnych jest potrzebne 'runestone'? Mam jeden w plecaku, no i aktywowałem kamyczek koło myśliwych, no i nie mogę aktywować żadnego innego już. Trzeba mieć jeden kamień = jeden teleport, czyli zdobywać następne?
2. Kiedy dostanę quest od myśliwych, gdzie mogę otrzymać pierścień dzika? Chciałem go dostać za wszelką cenę, oddałem nawet zbroję z plytek pełzaczy temu gościowi na B, dał mi śpiwór i nic. To w drugim rozdziale, lub dalej będzie?

Pozdrawiam.

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Atrament najzwyczajniej w świecie podpieprzyłem w dzień z domu Zurisa, jak poszedł sobie strażnik. Zręczności nie rozwijałem nic, mam bazową ilość, wystarczyło samo skradanie + żeby nikt nie patrzył.

Jak już sie wypowiedziałem, to spytam.
1. Do aktywowania tych kamieni teleportacyjnych jest potrzebne 'runestone'? Mam jeden w plecaku, no i aktywowałem kamyczek koło myśliwych, no i nie mogę aktywować żadnego innego już. Trzeba mieć jeden kamień = jeden teleport, czyli zdobywać następne?
2. Kiedy dostanę quest od myśliwych, gdzie mogę otrzymać pierścień dzika? Chciałem go dostać za wszelką cenę, oddałem nawet zbroję z plytek pełzaczy temu gościowi na B, dał mi śpiwór i nic. To w drugim rozdziale, lub dalej będzie?

Pozdrawiam.

1. Jeżeli masz angielską wersję, to na kkamieniach używasz ANcient Rune titiles ( czy jakoś tak) taka podłużna prostokątna , szara.
2. Musisz dostać w drugim rozdziale misję od Barema, by załatwić dzika. Pamiętaj jednak, że pierścień dzika daje tylko ochronę, a nie szybkość, jak w dawnym polskim patchu.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań:

1.Gdzie znajdę broń dla Harta z miasta orków?
2.Jaką książkę muszę przynieść Hosh-Narowi z miasta orków?
   Ktoś tam pisał coś o Retoryce(Fernando) ale on jej nie chce a ktoś inny wspominał o książce 
   znajdującej się w starej wieży Xardasa - można podać tytuł bo wszystkie sprzedałem Galahardowi. 
3.Ile muszę mieć reputacji u orków by porozmawiać z ich wodzem.
4.Gdzie znajdę Dariusa (przyjaciel Lee)? obeszedłem całe terytorium wokół Nowego Obozu z G1 i
   nastepnie cała lokację kopalni za Nowym Obozem i nie znalazłem go?

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Ponawiam.

Spoiler
Pustynia - pokonałem Amuli wziąłem tabliczkę i wepchnąłem ją do pulpitu. Otworzyły się pierwsze drzwi piramidy.Zdobyłem berło, połączyłem z łzą i zabiłem kamiennych strażników. Kawałki tabliczki połączyły się, dostałem zapis, ale nie mam opcji, dialogowej żeby wepchnąć ten drugi kawałek do pulpitu.
Ktoś ma pomysł? Czy trzeba jeszcze zrobić coś innego przed wepchnięciem drugiej tabliczki?

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań:

1.Gdzie znajdę broń dla Harta z miasta orków?
2.Jaką książkę muszę przynieść Hosh-Narowi z miasta orków?
   Ktoś tam pisał coś o Retoryce(Fernando) ale on jej nie chce a ktoś inny wspominał o książce 
   znajdującej się w starej wieży Xardasa - można podać tytuł bo wszystkie sprzedałem Galahardowi. 
3.Ile muszę mieć reputacji u orków by porozmawiać z ich wodzem.
4.Gdzie znajdę Dariusa (przyjaciel Lee)? obeszedłem całe terytorium wokół Nowego Obozu z G1 i
   nastepnie cała lokację kopalni za Nowym Obozem i nie znalazłem go?

3. 95. Najwięcej wbijesz na arenie.
4. Na początku tej nowej lokacji za Wolną Kopalnią są takie stare zniszczone chatki. Jedne mają drzwi , wejdź przez nie i weź ze stołu mięso. Wtedy zobaczysz co dalej.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

95??? Chyba sobie żartujesz?! A skąd ja wezmę tyle!
Spoiler
5pkt  dostałem za trunek dla strażnika na początku wejścia do miasta
10pkt trofeum dla Farroka
10pkt za przyniesienie 5 bryłek czarnej rudy dla kowala
25pkt za pięć wygranych walk na arenie - ostatniej nie jestem wstanie wygrać, padam na dwa ciosy
została mi jeszcze jedna misja z książką i tyle
Może ktoś podpowie jakie misje można jeszcze zrobić w mieście orków na reputację?

4. Na początku tej nowej lokacji za Wolną Kopalnią są takie stare zniszczone chatki. Jedne mają drzwi , wejdź przez nie i weź ze stołu mięso. Wtedy zobaczysz co dalej.

Czyli jest jeszcze jedna lokalizacja za nową kopalnią? A gdzie znajduje się wejście?

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

95??? Chyba sobie żartujesz?! A skąd ja wezmę tyle!
Spoiler
5pkt  dostałem za trunek dla strażnika na początku wejścia do miasta
10pkt trofeum dla Farroka
10pkt za przyniesienie 5 bryłek czarnej rudy dla kowala
25pkt za pięć wygranych walk na arenie - ostatniej nie jestem wstanie wygrać, padam na dwa ciosy
została mi jeszcze jedna misja z książką i tyle
Może ktoś podpowie jakie misje można jeszcze zrobić w mieście orków na reputację?

Czyli jest jeszcze jedna lokalizacja za nową kopalnią? A gdzie znajduje się wejście?

Tam gdzie był Tarrok. Musisz wejść na górną półkę i tam trafisz na pewno.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Ponawiam.

Spoiler
Pustynia - pokonałem Amuli wziąłem tabliczkę i wepchnąłem ją do pulpitu. Otworzyły się pierwsze drzwi piramidy.Zdobyłem berło, połączyłem z łzą i zabiłem kamiennych strażników. Kawałki tabliczki połączyły się, dostałem zapis, ale nie mam opcji, dialogowej żeby wepchnąć ten drugi kawałek do pulpitu.
Ktoś ma pomysł? Czy trzeba jeszcze zrobić coś innego przed wepchnięciem drugiej tabliczki?

Info na temat piramidy

Spoiler
Ok chyba rozwiązałem problem z zabiciem amul . Jeden musi po prostu być koło drogiego by mu hp spadało (przynajmniej u mnie tak było) . Pierwsze drzwi otwierają się po zabiciu drugiego amula . Z drugimi drzwiami jeszcze nie wiem .
@Edit. Ok by otworzyć drugie drzwi potrzebujemy 2 części tabliczki . Pierwszą z nich ma amul pilnujący świątyni, drugą musimy złożyć z 5 części które mają kamienni strażnicy na pustyni w tych okręgach(by ich obudzić musimy założyć berło jak pierścień), potem czytamy jedną z nich i się łączą . Następnie musimy iść do domku obok małej piramidy(tam gdzie berło) i na pulpicie połączyć ze sobą dwie części . Na koniec czytamy tabliczkę i idziemy otwierać drzwi . Myślę że komuś się przyda info

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam:

1. Gdzie znajdę broń dla Harta z miasta orków?
2. Jaką książkę muszę przynieść Hosh-Narowi z miasta orków?
    Ktoś tam pisał coś o Retoryce(Fernando) ale on jej nie chce. Zaniosłem mu wszystkie książki które
    sprzedałem magowi w górnym mieście plus książki od kupców z Khorinis i nic. Może chodzi o dwutom
   "Bitew ..." mam 2, tom ale brakuje mi pierwszego.
3. Czy jest może mapa pustyni Adanosa?

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponawiam:

Ktoś tam pisał coś o Retoryce(Fernando) ale on jej nie chce. Zaniosłem mu wszystkie książki które
    sprzedałem magowi w górnym mieście plus książki od kupców z Khorinis i nic. Może chodzi o dwutom
[/quote}

1. mam ten sam problem.
2. Chodzi bodajże o książkę ,, Boska Moc Gwiazd ,,
3. Nie ma niestety.

Post połączony: 2016-03-13, 12:31

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam:

[/quote}

1. mam ten sam problem.
3. Nie ma niestety.

Miecz (wyczytałem na rosyjskim forum) znajduje się w stosie skrzyń w magazynie paladynów na zamku w GD. Nie mogę tego na razie zweryfikować bo jestem na pustyni.
A książkę BMG, którą kupiłem w Khorinis i zaniosłem orkowi okazała się bezużyteczna.

Post połączony: 2016-03-13, 16:13
Ponawiam.

Spoiler

Dowiedziałeś się co jest nie tak bo ja mam to samo.
Wkładam drugi kawałek i pojawia się mi wpis, że teraz mogę sobie oglądnąć obrazek i naciskam ok i nic.
Ktoś coś wie? Poprzednio nie miałem problemu w tym miejscu jak byłem na pustyni.

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponawiam:

[/quote}

1. mam ten sam problem.
3. Nie ma niestety.

Miecz (wyczytałem na rosyjskim forum) znajduje się w stosie skrzyń w magazynie paladynów na zamku w GD. Nie mogę tego na razie zweryfikować bo jestem na pustyni.
A książkę BMG, którą kupiłem w Khorinis i zaniosłem orkowi okazała się bezużyteczna.

Byłem w magazynie paladynów w GD i przeszukałem wszystko , nie ma miecza. Lecz jest podpisany stos skrzyń paladynów ale trzeba mieć jakiś przedmiot żeby to otworzyć.
Co do książki , potrzebna jest książka o walce o wschodnie wybrzeża czy jakoś tak. Ogólnie chodziło o wielką wojnę z orkami.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Byłem w magazynie paladynów w GD i przeszukałem wszystko , nie ma miecza. Lecz jest podpisany stos skrzyń paladynów ale trzeba mieć jakiś przedmiot żeby to otworzyć.
Co do książki , potrzebna jest książka o walce o wschodnie wybrzeża czy jakoś tak. Ogólnie chodziło o wielką wojnę z orkami.

Miecz Harta jest w ...
Spoiler
... w magazynie paladynów na zamku w GD. Wchodzisz przez drzwi idziesz w lewo do rogu. Wejdź na skrzynie to powinien ci się podświetlić.
A co do miasta orków:
Spoiler
jeśli idzie o reputację u orków to za ostatnią walkę dostaje się 45pkt. Ja podchodziłem na trzy razy.

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuje pomocy, gdzie znaleźć przedmiot do kartografa? i jak wgrac stary soundtrack i stary texture pack z orginalnego g2 nk ?

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#434 2016-03-13, 19:48(Ostatnia zmiana: 2016-03-13, 20:09)
Jak pokonać Przeklętego Kapłana Świątyni (Проклатый жрец храма) Mówię o tym z świątyni adanosa. Jego aura dosyć konkretnie utrudnia życie
EDIT
rozwiązane. Golem miał w poważaniu aurę xD

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuje pomocy, gdzie znaleźć przedmiot do kartografa? i
W mieszkaniu na półce u kupca Zurisa.

Post połączony: 2016-03-13, 19:56
Jak pokonać Przeklętego Kapłana Świątyni (Проклатый жрец храма) Mówię o tym z świątyni adanosa. Jego aura dosyć konkretnie utrudnia życie
Zaklęcie  tchnienie śmierci.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Potrzebuje pomocy, gdzie znaleźć przedmiot do kartografa? i
W mieszkaniu na półce u kupca Zurisa.

Post połączony: 2016-03-13, 19:56
Zaklęcie  tchnienie śmierci.
Dzięki, ale pomyślałem o Golemie i od jego ataków nie było aury, ostatecznie wybił wszystkich łącznie z strażnikami

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy
Jak pokonać Przeklętego Kapłana Świątyni (Проклатый жрец храма) Mówię o tym z świątyni adanosa. Jego aura dosyć konkretnie utrudnia życie.

Spoiler
Ja go po prostu sprzątnąłem z dużej kuli ognia (warto mieć bodajże 60 many, ale na tym etapie o ile się nie idzie w manę, to i tak się żre wszystko).

Tak swoją drogą, dla postaci walczącej wręcz, imo był trudniejszy do pokonania niż sam Kruk. :D

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jak mam wejsc i zabrac atrament skoro momentalnie wszyscy od razu przychodza i mni atakuja jak cos wezme?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Naucz się skradania. uśpij strażnika i wejdż...

= D

0 użytkowników
Do góry