Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8832754 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8832754

Odpowiedzi 37317

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy
Witajcie, mam problem z Gregiem. Poszedłem z nim do tej jaskini, ponoć mam znaleźć jego skarby.. Wytłukłem wszystkie gobliny z niemałym trudem, jeden miał statuetkę, ide spowrotem do Grega, a ten do mnie mowi, zebym sie pospieszył i przyniósł mu jego rzeczy. ;O W środku NIE MA żadnego krzyżyka, żeby móc cokolwiek odkopać, kilofy mam nawet dwa, o co chodzi?
Próbowałem biegać koło ognisk, patrzeć na ziemie i przeklikałem calą jaskinię, nie wiem o co chodzi. Tak dla kontrastu, w grobach normalnie kopałem już kilofem, kolo gospody Onara i farmy Bengara, kompletnie nie mam pomysłu, grał od nowa nie będę..

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie ma krzyżyków teraz, są takie charakterystyczne "wykopki".

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

johny18

johny18

Użytkownicy
posty9
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem został mi teraz tylko taki że chyba znalazłem tego Dariusa (stary znajomy Lee) w górach gdzie pełno jest orków górskich. Lecz nie wiem czy to on , leży tam ciało z odciętą głową w stroju najemnika. Wybiłem wszystko ale nic nie wiem co dalej.
Spoiler
Darius jest w opuszczonym obozie niedaleko wyjścia do wolnej kopalni. W chatce musisz podnieść mięso wtedy do Ciebie zagada.

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problem został mi teraz tylko taki że chyba znalazłem tego Dariusa (stary znajomy Lee) w górach gdzie pełno jest orków górskich. Lecz nie wiem czy to on , leży tam ciało z odciętą głową w stroju najemnika. Wybiłem wszystko ale nic nie wiem co dalej.
Spoiler
Darius jest w opuszczonym obozie niedaleko wyjścia do wolnej kopalni. W chatce musisz podnieść mięso wtedy do Ciebie zagada.

Okej dzięki bardzo :) A kto w 3 rozdziale może nauczyć mnie pozyskiwania zębów trolla i węża błotnego? Ci z obozu myśliwych nie chcą mnie uczyć ani nic mimo że przyniosłem te 3 skóry cieniostwora.

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Spoiler

Okej dzięki bardzo :) A kto w 3 rozdziale może nauczyć mnie pozyskiwania zębów trolla i węża błotnego? Ci z obozu myśliwych nie chcą mnie uczyć ani nic mimo że przyniosłem te 3 skóry cieniostwora.

Grom nauczy Cię już w pierwszym rozdziale, bez konieczności dołączenia do myśliwych, ale za żarcie. A co z Talbinem w górniczej dolinie?

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler

Grom nauczy Cię już w pierwszym rozdziale, bez konieczności dołączenia do myśliwych, ale za żarcie. A co z Talbinem w górniczej dolinie?
Mam już Ulu-Mulu , dzięki bardzo :) A co do Dariusa , nie ma go w żadnej chatce przy wejściu do kopalni :(
I drugi problem : Nie mam pojęcia co zrobić aby wejść do kopalni orków... Ukończyłem wątek Azgalora ale nadal nie mogę wejść..

Paweł

Paweł

Użytkownicy
posty33
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy zabiłem kamiennego smoka słyszałem że coś się odtworzyło. Ale nie wiem  co i gdzie .

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Kiedy zabiłem kamiennego smoka słyszałem że coś się odtworzyło. Ale nie wiem  co i gdzie .
U mnie było tak samo tak jak i z ognistym, oblazłem wszystko w koło ale nic nie znalazłem .

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak walczyliście ze smokiem ognistym/kamiennym to po prostu wyjście z wulkanu/jaskini się zamykało gdy ich ubiliście wyjście się otwierało

Thomzai

Thomzai

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie co do zadania straży miejskiej.
Spoiler
Zdobyłem już ten list z wiadomością, że w straży miejskiej jest zdrajca i teraz muszę się dowiedzieć kto nim jest, lecz cholera nie wiem kto to. Łaziłem po całym Khorinis i gadałem z NPCami i nic nie dało. Będę wdzięczny za pomoc

+
Wie ktoś gdzie zdobyć dobrą broń obuchową (jednoręczną) w 2 rozdziale? (Ponad 90 dmg)

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy
Mam parę pytań odnośnie zadań jak i samej rozgrywki(najnowszy patch):
 1.Czy w 1wszym rozdziale można znaleźć atrament w innym miejscu niż  dom Zurrisa.
 2.Czy jest jakiś "NOWY" sposób na broń orka dla Harada ( stare są "znerfione" ).
 3.Czy warto na początku/wcale wydawać LP na naukę Wytrzymałości/życia w przeciwieństwie do 1 części.
 4.Czy w dalszych etapach gry mamy nadal do czynienie z dodatkowymi recepturami na zwiększanie statystyk (mięso kop. ; grzybki ; jagody itd), jeśli tak to na jakie się natknęliście.
5.Gdzie na początek można łatwo znaleźć dobrą broń dwuręczną(50-80 siły), biegam ze "starym mieczem 2h" 45 obr.

Spoiler
2. Sam się zastanawiałem nad tym wczoraj. Wymyśliłem, że po prostu poszedłem z Bartokiem do lasu dopiero jak mialem 100 siły, wytłukł wszystko włącznie z cieniostworem, a potem zobaczył orka, to chciał uciekać, ale zaczęły go ciachać, co dało szansę mnie. Ork zwiadowca pada spokojnie mając ekwipunek: pancerz od alrika, miecz 1h 50 obrazen, 100 siły, co ciekawe jest chyba slabszy od przekoksanego Festera od zadania z bestiami. Ten drugi ork dostał kulką.
3. Zależy od poziomu trudności, ja dam chyba 10-20 punktów w wytrzymałość, od tak dla wygody, np płynąc do Skipa za pierwszym razem się utopiłem. :D Co do HP nie wiem, jestem dopiero obywatelem i robię resztę misji.
5. Jak idziesz z Miką na farmę akila, rozprawia się z dwoma najemnikami, to są przyzwoite bronie 2h.

+ Pytanie ode mnie, chodzi o drugie zadanie Zurisa.
Spoiler
Dotarłem 'po śladach' do gospody Orlana, wysłał mnie do Sekoba, a ten nie ma żadnych opcji dialogowych. To jest jakiś bug, czy po prostu mam tam hasać po lasach aż znajdę to coś?

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@kijanka Wysłał cie ZA farme Sekoba, idź do jaskini Sagity

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W tej dolinie znalazłem kolegę Dariusa który mówi że muszę zdobyć coś dzięki czemu orkowie nie będą mnie tłukli. Na pewno nie jest to Ulu-Mulu więc co..?
I drugi problem : Nie mam pojęcia co zrobić aby wejść do kopalni orków... Ukończyłem wątek Azgalora ale nadal nie mogę wejść.. Talbin powiedział że widział jakiegoś paladyna blisko rzeki ale prawdopodobnie porwali go orkowie. I też nie wiem co dalej.. Szukam wszędzie i nic

venuen

venuen

Użytkownicy
posty94
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę nauczyć się/zatruć broń?

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

I drugi problem : Nie mam pojęcia co zrobić aby wejść do kopalni orków... Ukończyłem wątek Azgalora ale nadal nie mogę wejść.. Talbin powiedział że widział jakiegoś paladyna blisko rzeki ale prawdopodobnie porwali go orkowie. I też nie wiem co dalej.. Szukam wszędzie i nic

Pogadaj z Jorgenem, potem wróć do Garonda, potem idź do Ur-Tralla

Lordbak1

Lordbak1

Użytkownicy
posty15
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest ktoś magiem ognia ? Mam problem z misją o te pradawne księgi . Mam 1 3 i 5 część ale nie mogę znaleźć 2 i 4 . Może muszę z kimś porozmawiać . Help bo już wnerwia mnie to . Grałem najemnikiem i byłem w 3 rozdziale ale znalazłem w jednej dolinie latający dywan i dla tego muszę zostać magiem aby go użyć . Ktoś pomoże ?

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram na poziomie normalnym, nie daje rady zabić kretoszczura na starcie, po prostu nie zadaje mu obrażeń, są tu potrzebne jakieś sztuczki czy co?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Na normalnym? Jesteś pewien? Bo ścierwojad jest wyzwaniem na trudnym/legendarnym, podobnie pewnie z kretoszczurem, także nie wiem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest ktoś magiem ognia ? Mam problem z misją o te pradawne księgi . Mam 1 3 i 5 część ale nie mogę znaleźć 2 i 4 . Może muszę z kimś porozmawiać . Help bo już wnerwia mnie to . Grałem najemnikiem i byłem w 3 rozdziale ale znalazłem w jednej dolinie latający dywan i dla tego muszę zostać magiem aby go użyć . Ktoś pomoże ?
Podam Tobie te kśięgi tak jak ja je znalazłem :)

1. W latarni z bandytami, zaraz nad plażą co jest skip.
2. Jak pójdziesz prosto od tej latarni, co jest myśliwy o imieniu nicklas (chyba) będziesz miał małą wieże i rannego orka, na tej wierzy masz kolejną :)
3. W Jaskini pod Khorinis, zaraz jak wyjdziesz i miniesz Mikkę to będziesz musiał zjeść na dół
4. Jak idziesz do magów wody z Laresem to po lewej stronie w piramidzie
5. Jak robisz próbę ognia to w jaskini z Agonem idź w lewo
Zwój który potrzebujesz znajduje się w kapliczce gdzie jest Inubis na farmie Onara

Lordbak1

Lordbak1

Użytkownicy
posty15
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Podam Tobie te kśięgi tak jak ja je znalazłem :)

1. W latarni z bandytami, zaraz nad plażą co jest skip.
2. Jak pójdziesz prosto od tej latarni, co jest myśliwy o imieniu nicklas (chyba) będziesz miał małą wieże i rannego orka, na tej wierzy masz kolejną :)
3. W Jaskini pod Khorinis, zaraz jak wyjdziesz i miniesz Mikkę to będziesz musiał zjeść na dół
4. Jak idziesz do magów wody z Laresem to po lewej stronie w piramidzie
5. Jak robisz próbę ognia to w jaskini z Agonem idź w lewo
Zwój który potrzebujesz znajduje się w kapliczce gdzie jest Inubis na farmie Onara
Dzięki Stary Ratujesz mi dupsko

0 użytkowników
Do góry