Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8842668 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8842668

Odpowiedzi 37317

Lordbak1

Lordbak1

Użytkownicy
posty15
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemanko . Panowie i Panie mam problem który dobija . Jestem Nowicjuszem ognia . Gothica 2 Nk przeszedlem chyba ze 100 razy . Trzaskałem zadania z zamknietymi oczami . Grałem w returna 1.0 i v2.1 ale teraz mam. Wypełniłem zadania które dawali mi magowie . Miałem gigantyczny problem z zadaniem od parlana bo normalnie nie mogłem go wykonać ale przeczytałem jeszcze raz dialog i dowiedziałem się że sam też muszę posprzątać jedno pomieszczenie . Ale do sedna . Próba ognia wykonana i pewnien mag a dokładnie Karras dał mi zadanie które polega na odnalezieniu ksiąg starożytnych . Mam 3 . Pierwszy tom znajduje się na wieży Jacka , trzeci jest w jaskini pod Khorinis ( w takiej dolince gdzie są wargi cieniostwór ) piąta jest w jaskini gdzie wykonujemy próbę ognia . Jak po runę do agona Idzie się na prawo to po księgę idzie się na lewo tam gdzie są pełzacze na końcu . Bardzo proszę o pomoc bo każdemu z przyszłych magów w ret 2.0 się to przyda . Błagam o pomoc . Z góry dziękuję wszytkim graczom .

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Okej dzięki. A teraz powiedz mi jeśli możesz , gdzie jest kwiat kaktusa?

Jak przechodząc pustynie znalazłem 2, ale już nie pamiętam w jakich miejscach, musisz poszukać

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Nie mam pojęcia, gdzie może być ten ork.

Kwiat kaktusa znajdziesz w takiej ciasnej kotlince z wodospadem. Przejdź się przy murze dookoła pustyni, a na pewno trafisz.

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie mam pojęcia, gdzie może być ten ork.

Kwiat kaktusa znajdziesz w takiej ciasnej kotlince z wodospadem. Przejdź się przy murze dookoła pustyni, a na pewno trafisz.

Okej znalazłem ale teraz mam inny problem. 3 liście ziół jeszcze mi brak. Jakie liście to są? Gdzie to znajdę? Łażę po handlarzach itd ale nie ma nic

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Okej znalazłem ale teraz mam inny problem. 3 liście ziół jeszcze mi brak. Jakie liście to są? Gdzie to znajdę? Łażę po handlarzach itd ale nie ma nic

Normalnych zwykłych ziół . Jedyny problem to bylo zdobycie kaktusa i jagód trolla

Gdzie znajdę ten miecz Gonzalesa ?
Gdzie jest Sfera skały ? W dawnym obozie bractwa jej nie ma .

Spoiler
I o co chodzi z misją Śniący ? Po zabiciu nekromanty w Świątyni Śniącego pojawiło mi się takie zadanie

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Normalnych zwykłych ziół . Jedyny problem to bylo zdobycie kaktusa i jagód trolla

Gdzie znajdę ten miecz Gonzalesa ?

Spoiler
I o co chodzi z misją Śniący ? Po zabiciu nekromanty w Świątyni Śniącego pojawiło mi się takie zadanie

Z wypowiedzi wcześniej wyszło że miecz Gonzalesa znajdziesz w miarę postępu fabuły. Co mam zrobić z tą rośliną życia przy wielkim drzewie gdzie był ten Troll? Upuścić je? Zjeść? Nie mam pojęcia..

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Miecz dla Gonzalesa dostajesz od
Spoiler
Palcuwala po tym jak wykonasz dla niego zadanie (3 Rozdział).

Sfera skały jest w
Spoiler
Orkowej Kopalni Żelaza na samym dole.

Na Rosjańskim forum wyczytałem (translator), że
Spoiler
PODOBNO tego Orka Vakurov Shaka nigdzie nie ma i trzeba go przywołać kodem, bo jest zbugowany czy coś (kod   insert orcwarrior_minewatcher_vakur).

A księga dla tego Orca co ma
Spoiler
dziennik Crowe, to Retoryka, którą ma Fernando (jeśli mu ja oddawaliśmy) i by ją zdobyć trzeba go okraść lub pobić.

Tą roślinę
Spoiler
musisz umieścić na ołtarzu w kręgu niedaleko tego wielkiego drzewa.

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Okej dzięki ale już doszedłem sam do tego. Teraz mam już tą lodową koronę. I co dalej..? Do tego przejścia w jaskini nie mogę iść ponieważ gdy modlę się do światła to jest napisane że nie jestem gotowy

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Załóż berło i koronę.

Post połączony: 2016-02-24, 21:49
A ja nadal nie wiem, gdzie jest ten Stary Ork.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

A ja nadal nie wiem, gdzie jest ten Stary Ork.

Ja tak samo, wiem jedynie że nazywa się Grok

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Okazuje się, że tego Orka też tam nie ma i trzeba go przyzwać kodem.
Spoiler
insert orc_8204_grok

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Okej dzięki ;d

Spoiler
Kolejny problem gdzie jest Grah Shack ? Tez kodem ?

Co dokładnie mam zrobić w zadaniu od Balama (watek zaginieni nowicjusze), tego zbieracze ziela na północy obok czarnego trolla ?

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Grah Shack to pas zdobywany na Arenie Orków, który dodaje 20siły.

A wątek z nowicjuszami przeczytaj dokładnie od początku do końca a będziesz wiedział co zrobić.

Post połączony: 2016-02-25, 01:13
I staraj się czytać wszystkie dialogi, bo nie wszystkie zadania są dokładnie opisane w dzienniku.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler
insert orc_8204_grok

problem w tym że używanie czy wogóle włączanie konsoli może posypać całą grę nie mówię o pojawieniu się bugów i lagów w grze:) jak może brakować npca pokaż niby gdzie piszą że tylko kodem można przyzwać tego orka :) po prostu może się nie chce szukać :) pozatym z tego co wiem na wyższych poziomach trudności włączenie konsoli powoduje zamknięcie gothica po paru sekundach odliczania chyba że coś w patchu zmienili :) ale i tak nie powinno się używać konsoli  :/

klinik5050

klinik5050

Użytkownicy
posty32
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W którym rozdziale rusza zadanie z ucieczką Kruka?

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Spoiler
insert orc_8204_grok

problem w tym że używanie czy wogóle włączanie konsoli może posypać całą grę nie mówię o pojawieniu się bugów i lagów w grze:) jak może brakować npca pokaż niby gdzie piszą że tylko kodem można przyzwać tego orka :) po prostu może się nie chce szukać :) pozatym z tego co wiem na wyższych poziomach trudności włączenie konsoli powoduje zamknięcie gothica po paru sekundach odliczania chyba że coś w patchu zmienili :) ale i tak nie powinno się używać konsoli  :/

Dwóch orków w kopalni na pewno brakowało i innego wyjścia niż przyzwanie kodem nie było . I nie wiem co wszyscy mają z tym śmiesznym stwierdzeniem, że włączenie konsoli może posypać/pobugować całą grę .. Ja tyle razy co w Gothica grałem i czasem musiałem użyć jakiegoś kodu na przyzwanie jakiegoś itema, NPC bo coś popsułem w trakcie gry i nigdy mi się nic po tym nie sypało, ani nie bugowało

Grah Shack to pas zdobywany na Arenie Orków, który dodaje 20siły.

Ok dzięki .

A wątek z nowicjuszami przeczytaj dokładnie od początku do końca a będziesz wiedział co zrobić.

Spoiler
1 zadanie było mu przynieść bagienne ziele . 2 Coś z mięsem chrząszczy i jaskinią obok, nie wiem czy mięcho trzeba mu przynieść (a ja nigdy tego gówna nie zbieram), czy kogoś tam zabić, bo o jakimś cieniu wspomina, ale nikogo tam nie ma za dnia, ani nocy .

W którym rozdziale rusza zadanie z ucieczką Kruka?

Normalnie z fabułą

@Edit
Spoiler
1. Jak pchnąć misje z niewolnikami w kopalni orków ? Rozmawiałem już z Wenzelem, ale on nie chce uciekać bez pozostałych niewolników
2. Czy to normalne, że Szpon Beliara po połączeniu z duszą Senyaka jest 2x słabszy zamiast mocniejszy ?

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
W zadaniu z Balamem w nocy zamień się w chrząszcza i wejdź do jaskini.

Jeśli wykonałeś już wszystkie zadania dla Wenzela (eq dla niego, dla niewolników i żarcie), to idziesz do Garonda i koniec.

Kruka gonisz od razu, bez czekania na inny rozdział.

A i ktoś tam wspomniał, żebym mu udowodnił, że tych orków nie ma.
Ja niczego ci udowadniać nie muszę, nikogo nie zmuszam do używania kodów, więc jak ci się coś nie podoba to sam poszukaj rozwiązania.
Proszę, oto strona gdzie szukałem rpgrussia.com.
Powodzenia.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Jeśli wykonałeś już wszystkie zadania dla Wenzela (eq dla niego, dla niewolników i żarcie), to idziesz do Garonda i koniec.

Spoiler
No właśnie nie wiem co zrobić dalej zaraz po pierwszej rozmowie z nim w kopalni

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Potrzebuję pomocy z początkowymi zadaniami które wziąłem a nie mam pojęcia jak się za to zabrać.. Więc na początek.. :
1. Manuskrypty dla Xardasa z klasztoru. Jestem na etapie gdzie przyniosłem fałszywy jakiś i mam znaleźć maga który ma z tym związek.
2 Misja zwie się ,, TOUCHSTONE Brian ,, . Nic nie wiem o tej misji.,
3. Okradziono Vatrasa. I co tu działać?
4. Klucz Constantino. (ponoć leży gdzieś obok miasta ale nie wiem gdzie)
5. ,, Handset ,, dla Jacka (tego od latarnii  i bandytów) gdzie to szukać?

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Klucz Constantina ma Mikka

0 użytkowników