Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8849055 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8849055

Odpowiedzi 37317

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Inteligencje pozyskujesz teraz tylko od czytania niektórych ksiąg.

Grając na łatwym skończyłem z 7 pkt ( bo zjadłem sobie ciasto)...przeczytałem mnóstwo ksiąg ( o winach, łowieckich, bojowych, arcanum gol(l)um ), miałem dwa kręgi magii, języki, całe łowiectwo itd. itp... Myślałem, że inteligencja mi nie rośnie, bo nie byłem magiem tylko wojownikiem...teraz jestem na drodze nekromanty i też nie widzę zmian...

Lordbak1

Lordbak1

Użytkownicy
posty15
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
już sobie poradziłem z tym, ale teraz (jako zaprawiony gracz) znowu utknąłem i nie wiem co mam dokładnie zrobić po zabiciu tego strażnika, ktoś kto to zrobił rzuciłby jakąś wskazówką? ;d
Spoiler
Idziesz do Ashtara . Gadasz z nim . Następnie idziesz do Biblioteki budowniczych i wchodzisz do niej . skręcasz w prawo i wchodzisz do ostatniego pomieszczenia . Tam przy ścianie stoi ( nie wiem jak to nazwać )piedestał ( nie ołtarz z golemami ) wkładasz tam artefakt jakiś i bum portal się otwiera . Dalej bedziesz miał sporo zabawy z głupią piaskownicą na której jestem aktualnie ja ( 25h gry i jeszcze nie byłem w górniczej dolinie )
Już naprawione

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Stworzyłem berło adanosa które zesłało deszcz i się zniszyło .
 Poza tym znalzłem jakąś studnię do której była potrzebna dźwignia . Mój bohater twierdzi że potrzebuję jakiegoś pojemnika .
Podchodzę do drugich i wciskam jakiś przycisk ale pisze mi że nie działa .

Jak to berło stworzyłeś? Albo gdzie go użyłeś? O berle chętnie bym się dowiedział, a osobiście użyłbym go koło drzewa trolla.

Pojemnikiem jest zwykła butelka (albo menzurka, nie wiem. Możesz wtedy napełnić ją wodą Adanosa ( nie wiem, po co).

Spoiler
Jeden ze śniących powinien mieć tabliczkę. Z tego, co wiem, powinieneś użyć jej w małej piramidzie, gdzie jest pulpit z księgą ( obok tej większej piramidy, z berłem.) Dodam jeszcze, że trzeba mieć dwie lub więcej takie tabliczki...Nie wiem, ile.

Post połączony: 2016-02-06, 16:47
Lordbak1, dla dobra graczy, którzy wolą być bardziej niezależni od innych oznaczaj spojlery, ok? ;)

Lordbak1

Lordbak1

Użytkownicy
posty15
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to berło stworzyłeś? Albo gdzie go użyłeś? O berle chętnie bym się dowiedział, a osobiście użyłbym go koło drzewa trolla.

Spoiler
Berło ? Zabrałem to z piramidy a druga część jest w takim dole tzn. wchodzisz to takiej pieczary w sumie wpadasz (Ja że mam 5k życia to jakoś spadłem ale ty musisz uważać ) idziesz i musisz sobie znaleźć dojscie do takiego innego portalu w dole . Tam trafisz na świątynie . Aby dostać się do świątyni musisz pobawić się w księcia Persji . Kilku strażników wiele trapów i jeszcze trochę napsutych nerwów i zdobywasz coś na kształt klejnotu . jak naciśniesz na berło to on ci je stworzy .

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy

Spoiler
Berło ? Zabrałem to z piramidy a druga część jest w takim dole tzn. wchodzisz to takiej pieczary w sumie wpadasz (Ja że mam 5k życia to jakoś spadłem ale ty musisz uważać ) idziesz i musisz sobie znaleźć dojscie do takiego innego portalu w dole . Tam trafisz na świątynie . Aby dostać się do świątyni musisz pobawić się w księcia Persji . Kilku strażników wiele trapów i jeszcze trochę napsutych nerwów i zdobywasz coś na kształt klejnotu . jak naciśniesz na berło to on ci je stworzy .

Spoiler
Zrobiłem to samo (skoczyłem do dziury) , ale nie wiedziałem, że łączy się berło ze łzą Adanosa. Dzięki za info ;)

Lordbak1

Lordbak1

Użytkownicy
posty15
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Zrobiłem to samo (skoczyłem do dziury) , ale nie wiedziałem, że łączy się berło ze łzą Adanosa. Dzięki za info ;)
[/quote]
Spoiler
Tak tylko ja teraz nie wiem co dalej . Wybiłem chyba wszystko co się rusza w tej dolinie i nie mam żadnych tabliczek . Nie mam już pomysłu co dalej robić . Najchętniej to bym przeleciał przez tą piramidę na kodach ale marvin nie działa na normalnym poziomie trudności . Szlak mnie trafia . Pytanko zabiłeś tego pełzacza wojownika co brał hormon wzrostu ? Bo ja go nie mogłem zabić tylko go zostawiłem w tyle

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mógłby mi ktoś napisać jakich składników potrzebuje do stworzenia mikstury od constantino? chodzi mi o to że nauczyłem sie mikstury od saggity i poszedłem do niego coby nauczyć się eliksiry sily a on mi wyjeżdża że mam mu miksture uwarzyć a ja ni chuja nie wiem co pisze w recepcie bo czcionka jest conajmniej do dupy

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
o co chodzi z tymi tarczami w jaskiniach? natknąłem się na nie i nie wiem jak moge przez nie przejść

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Mikstury od Constantino
Spoiler
nie można sworzyć...chyba musisz kilkanaście razy spróbować, aż dostaniesz zapis w dzienniku. potem idziesz do Salandrila.

Post połączony: 2016-02-07, 07:01
Spoiler
Spoiler
Tak tylko ja teraz nie wiem co dalej . Wybiłem chyba wszystko co się rusza w tej dolinie i nie mam żadnych tabliczek . Nie mam już pomysłu co dalej robić . Najchętniej to bym przeleciał przez tą piramidę na kodach ale marvin nie działa na normalnym poziomie trudności . Szlak mnie trafia . Pytanko zabiłeś tego pełzacza wojownika co brał hormon wzrostu ? Bo ja go nie mogłem zabić tylko go zostawiłem w tyle
[/quote]
Z tego,

Post połączony: 2016-02-07, 07:07
Spoiler
Spoiler

Z tego, co wiem, to najpierw zrób save na łatwym,daj marvin, a potem wczytaj inny i konsola jest wtedy aktywna. Co do tablic, to nie przeszukałeś tych dwóch "śniących"?

Post połączony: 2016-02-07, 07:11
Jeśli chodzi o tego pełzacza, to ma wszystkie ochrony -1, czyli jest niezabijalny ;)

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
1.Zniknął mi lord Andre i nie mogę teraz wejść do Górnego Miasta ponieważ muszę zapłacić grzywnę?

2.Czy to normalne, że jestem już czeladnikiem u Bosfera i dalej strażnicy nie chcą mnie wpuścić do
miasta?

1. nwm
2. Skoro masz grzywnę to chyba naturalne, że cię nie wpuszczą. To rozwiązanie pamięta czystego gothica

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
1.Zniknął mi lord Andre i nie mogę teraz wejść do Górnego Miasta ponieważ muszę zapłacić grzywnę?

2.Czy to normalne, że jestem już czeladnikiem u Bosfera i dalej strażnicy nie chcą mnie wpuścić do
miasta?

Andre chyba nie zniknął. Po prostu teraz nie stoi 24/dobę w koszarach. Na pewno jest na miejscu od godz. 10:30 rano. Dopóki nie spłacisz grzywny nie możesz wejść do Górnego miasta.

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
o co chodzi z tymi tarczami w jaskiniach? natknąłem się na nie i nie wiem jak moge przez nie przejść
W piątym rozdziale będziesz miał zadanie , gdzie dostaniesz klucze do otwarcia tych przejść.

Lordbak1

Lordbak1

Użytkownicy
posty15
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Witam Ponownie . Udało mi się jakimś cudem zabić kruka . Jarkendar zaliczony i takie tam . Mam teraz inny problem . Poszukuje Wenzela ( to taki paladyn co wyruszył z zamku w GD ) . Dostałem zadanie od Garonda .Znalazłem jednego paladyna który był pod klasztorem Zmiennokształtnych . . W dodatku szukam też Dariusa . Zadanie dostałem od Lee . Według opisu jest on w Nowym Obozie ale tam jest pełno orków i jaszczuroludzi z którymi naprawdę cięzko się teraz walczy . Jakby ktoś coś pomógł byłbym wdzięczny

johny18

johny18

Użytkownicy
posty9
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Witam Ponownie . Udało mi się jakimś cudem zabić kruka . Jarkendar zaliczony i takie tam . Mam teraz inny problem . Poszukuje Wenzela ( to taki paladyn co wyruszył z zamku w GD ) . Dostałem zadanie od Garonda .Znalazłem jednego paladyna który był pod klasztorem Zmiennokształtnych . . W dodatku szukam też Dariusa . Zadanie dostałem od Lee . Według opisu jest on w Nowym Obozie ale tam jest pełno orków i jaszczuroludzi z którymi naprawdę cięzko się teraz walczy . Jakby ktoś coś pomógł byłbym wdzięczny
Spoiler
Dariusa możesz znaleźć w górach przejście jest w wolnej kopalni

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Spoiler

Spoiler
Co do drugiego paladyna:
1. Idź do Jergana ( obóz Fajetha)
2. Odwiedź potem myśliwych ( Engora i Talbina)
3. W mieście orków pogadaj później z Ur Thrallem.

Ps. Jak znaleźć Kruka? Bo on się później teleportuje ze świątyni?

Post połączony: 2016-02-08, 00:19
Po wykonaniu misji z pierścieniem Constantina Cassia nie przyjęła mnie do gildii... wie ktoś, dlaczego?

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Mam problem z misją oddania skarbów Grega . Mianowicie posiadam wszystkie przedmioty (100 sztuk złota, złoty puchar, srebrną misę oraz amulet) mimo to Greg mówi że nie mam wszystkich przedmiotów . Możliwe że stało się tak iż sprzedałem Havlorovi błyskotki i złoty puchar poszedł razem z tym, ale nie wiem czym tu to się różni (puchar, kielich) mam wersję eng i Greg w dialogu chce gold cup, a w grze natrafiam na same gold chalice .. Bug że puchar był tylko zakopany, a reszta w grze to kielichy ?
Drugie pytanie gdzie znajdę narzędzia Matteo ?
Trzecie pytanie gdzie znajdę/kim jest mentor Cassi ?

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Spoiler
Narzędzia Mateo są o ile się nie mylę na wyspie złodziei w jednej ze skrzyń
Tym mentorem jest Rączka, znajdziesz go na plaży w Forcie Azgan, będzie tam miał swoją "chatkę"

COLORBLIND

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Mam problem z misją oddania skarbów Grega . Mianowicie posiadam wszystkie przedmioty (100 sztuk złota, złoty puchar, srebrną misę oraz amulet) mimo to Greg mówi że nie mam wszystkich przedmiotów . Możliwe że stało się tak iż sprzedałem Havlorovi błyskotki i złoty puchar poszedł razem z tym, ale nie wiem czym tu to się różni (puchar, kielich) mam wersję eng i Greg w dialogu chce gold cup, a w grze natrafiam na same gold chalice .. Bug że puchar był tylko zakopany, a reszta w grze to kielichy ?

Spoiler
1. Chodzi o ten najcięższy mieszek, a nie o stricte luźne 100 szt. złota.
2. Narzędzia Matteo są w kufrze na wyspie piratów. Dostajesz klucz w mieszku od Hanny.
3. Mentorem Casii jest Rączka. Znajdziesz go na plaży fortu paladynów.

Lordbak1

Lordbak1

Użytkownicy
posty15
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko . Jak działa ten nowy system Teleportów . Słyszałem że muszę zdobyć jakieś kamienie do tego . Mam chyba % ale nie wiem jak ich użyć . Ktoś pomoże ?

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe

Spoiler
1. Chodzi o ten najcięższy mieszek, a nie o stricte luźne 100 szt. złota.
2. Narzędzia Matteo są w kufrze na wyspie piratów. Dostajesz klucz w mieszku od Hanny.
3. Mentorem Casii jest Rączka. Znajdziesz go na plaży fortu paladynów.

Ok problem rozwiązany, nie miałem jednak "poprawnej" srebrnej misy musiałem przywołać kodem, a co do mieszka to 100 sztuk złota też bierze nie potrzeba mieszka, ale dzięki za odp .
@Fexo również dzięki

Mam pytanko . Jak działa ten nowy system Teleportów . Słyszałem że muszę zdobyć jakieś kamienie do tego . Mam chyba % ale nie wiem jak ich użyć . Ktoś pomoże ?

Podchodzisz do pierwszego lepszego kamienia tele, idzisz do xardasa, dostajesz od niego rune i potem musisz szukac specjalnych tabliczek . Z taką tabliczką podchodzisz do kamienia i go aktywujesz, a runa wybierasz gdzie sie teleportujesz 

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

0 użytkowników
Do góry