Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8819325 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8819325

Odpowiedzi 37317

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
może pomóc wykasowanie pliku .sav z lokalizacją masiafu

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Problemix

Problemix

Użytkownicy
posty104
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kyubie jak cisnąłem 1 raz wojownikiem pod sile na łatwym dla ogólnego rozeznania to nie wiem czemu, ale długo się męczyłem, zanim wyskskilowałem postać (chociaż w 2 rozdziale ogarnąłem paladynem smoka z Doliny Cieni bijąc go po 400 xD), ciągłe padanie, wczytywanie, padanie było męczące. Potem taki przeskok, po ubraniu Uriziela było łatwo i czar gry prysł.
A potem taki nekromanta co na 2 kręgu ma runkę bijącą przez ściany i runkę zmieniającą hp w manę i żodyn boss ŻODYN nie był w stanie dorównać potędze bezimiennego nekromanty xD. Ja tu nie dałem trudnego bo widziałem narzekania na forach, że gra magiem trudna, mało kasy i wgl ciężko, no a w 2 rozdziale wyczyściłem górniczą dolinę poza smokami i oblężeniem zamku lekką ręką xD Normalny > Łatwy

Troche lipa bo zepsułem sobie w ten sposób wątek miasta orków, Doliny cieni, świątyni śniącego i Senyaka. Szkoda, że to już 2 lata od returninga 2.0 a tu tyle sposobów na zepsucie questów
Ogólnie nie polecam zabijać bossów nieprzystosowanych do 25 poziomu postaci xD
zmień sobie wersję na 66.1 i nie buguj bosów wtedy powiedz jak łatwo się gra magiem.

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wlasnie skonczylem las asasynow, na forum jest tylko niepelna solucja, jakby ktos mial jakies pytania, to "oznaczac", chetnie odpowiem(sam sie troche meczylem ;p)

Pytanie z mojej strony, wlasnie zaczalem piaty rozdzial. W siedzibie opiekunow stoczylem walke z haradrimem ktora wygralem, dostalem miecz i tyle. Moge sie uczyc u tego "woja" i absolutnie nic wiecej. Kiedy bede mogl sie od nich nauczyc tworzyc pancerz?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@reybeek Na normalnym poziomie trudności raczej nie ma takiej opcji.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Morty
1. Czy udana kradzież kieszonkowa zwiększa karmę u beliara?
2. Jak wygląda sprawa z nauką tworzenia łuków u bospera? Jakie składniki potrzeba itp. Ogólnie czy warto?
3. Jak to jest dokładnie z tymi bonusami z kapliczek? Chodzi mi o to czy jeżeli otrzymałbym taki bonus powiedzmy na 9 poziomie to następny mogę dostać już na 11 czy też dopiero na 19 lvlu? Zastanawiam się jak to działa, czy bonusiki dostajemy zawsze co 10 lvli poczynając od 0 czyli od 0 do 9 - pierwszy bonus, od 10 do 19 drugi bonus itp.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś 1, Tak ale maksymalnie do 10, potem obniża karmę u Innosa.
2. Byłem czeladnikiem Harada, bo to zawsze stały i pewny dopływ gotówki, u Bospra masz za dużo rzeczy potrzebnych do wyrobienia łuku : skóra + odpowiednie drewno (którego ilość nie jest nie ograniczona). No i Harad daje ci premię do siły co jest przydatne w późniejszej fazie gry.
3.Pierwszy bonus bierzesz na po 10 poziomie, następny możesz wziąć na 20 - potem na 30 i tak dalej. (przynajmniej tak to pamiętam)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Morty
1.Nie jest czasem tak, że są jakieś specjalne drzewa które można rąbać i w ten magiczny sposób dostarczać sobie drewna na łuki?
2.Czy handlarzom takim jak bosper i bennet odnawiają się zapasy strzał? Jeżeli tak to co jaki czas?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś 1.Wiem tylko że są drzewa do ścinania, nie wiem czy odnawiają się co akt, drewno leci też z "drewnianych" golemów.
2. Niby się odnawiają, ale kupowanie ich nie jest opłacalne, uczysz się wyrabiania strzał u Niclasa, bijesz wszystkich najemników z łukami ( z tego masz jakieś 300 strzał + sporo expa), bijesz wszystkich myśliwych (też trochę strzał + sprzęt i exp).

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
O co chodzi w zadaniu od Parsivala Przewaga Taktyczna ?

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@Pawlak673 wydaje mi się, że powinno być łatwo znajdowalne używając opcji szukaj... Ale cóż, dodałem do solucji - http://themodders.org/index.php?topic=26207.msg1292276#msg1292276

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Pawlak673 Za miejscówką Hosh-Paka są takie skałki, na których powinni być orkowi kusznicy. Zabij wszystkich

Na rpgrussia napisali, że ten błąd z Ur-Trallem dotyczy tak wgl. wersji 66.1, a ja go mam na 0065...
Problem tkwi w 3 zadaniu od Hush-Nara. Dałem mu tą książkę, pomodliłem się przy 4 kapliczkach orków i nie mam już z nim żadnej opcji dialogowej, a powinno być zadanie właśnie o tego demona... Nawet zacząłem nową grę aby jak najszybciej zrobić główne misje i poznać kod na tego demona z bagien. Ponowne przywołanie go nic nie daje...
Tak przy okazji, czemu nie mam z Ur-Trallem, żadnego dialogu o kopalnie orków. Z tego co czytałem na rpgrussia powinienem w queście "missing" mieć możliwość zejścia do orkowej kopalni po rozmowie z nim i posiadaniu 50 retoryki. Mam 75.

PS. Jakby ktoś z czytających to był przed miastem orków, to nie zabijajcie pod żadnym pozorem tego demona z bagien i nie oddawajcie questa Farrokowi "Orkowy Najemnik" przed wykonaniem misji z tym demonem bo wszystko się zepsuje i zamkniecie sobie wątek Doliny Cieni, Świątyni Śniącego i będzie trzeba bawić się kodami.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Morty
Czego potrzeba aby produkować strzały?

Psalm 19

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś Stalowy pręt, carving knife, piła, drewno.
Stalowy pręt rozgrzewamy i robimy z niego zakończenia strzał.(arrowheads) Drewno bierzemy z kłody która jest koło Thorbena, albo którą tnie Knicks w obozie myśliwych.
Koło kłody Thorbena jest taki "stół" rzemieślniczy na którym zmieniamy pocięte drewno na strzały. W domu Bospera (za nim) jest stół do wyrabiania strzał, na nim wyrabiamy strzały.

Edit. Co do noża to nie jestem w 100% pewny.

bazix

bazix

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poszukuję zwoju otwierania zamków? Czy jest taki dostępny gdzies w jarkendarze?

pawi534

pawi534

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mam szukać doliny ze smokiem do zadania sekret świątyni adanosa

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się jakoś założyć broń klątwa azgalora? Jeśli nie to da się gdzieś w czwartym rozdziale zdobyć mocniejszą broń od urizela? Szponu jako paladyn chyba nie mogę założyć (mam 160 repy i 1000 dusz, a beliar i tak nie chce mi dać tego szponu)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Morty
1.Tego drewna z kłody można wyciągnąć nieskończoność?
2.Widziałem kiedy zostałem czeladnikiem u bospera, że thorben miał na sprzedaż różne rodzaje drewna. Czy można też robić różne rodzaje zwykłych strzał? Czy po prostu inne drewno jest do łuków?

Psalm 19

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś
1.Tak
2.Nie wiem nie próbowałem, ale zakładam że różne łuki potrzebują różnego rodzaju drewna do wykonania.

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Magiczne obrażenia (np te z uriziela) ignorują pancerz przeciwników czy po prostu są i tyle? Bo nie wiem czy biegać z urizielem który ma w sumie 490 dmg, czy z mieczem wodza orków który ma 450 dmg i bonusowo sporo hp. I czy bronie orków są tak samo silne na szkielety co miecze, czy mocniejsze jak obuchy?
I jeszcze jedno pytanie: Nordmarski miecz ma podpis, że jest silny na duchy, a srebrny runiczny miecz, że jest mocny na duchy i "istoty". To znaczy, że ten drugi jest dobry też na nieumarłych?

chowder123

chowder123

Użytkownicy
posty56
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak walczyć z Chel'Drakiem, ancient lord? xd na łatwym poziomie ma 75k hp i ma mnie na 4/5 hitów. Tak szybko nawala dwoma broniami, że często nie da się cofnąć przed ciosem..

0 użytkowników
Do góry