Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8888817 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8888817

Odpowiedzi 37317

Trumm

Trumm

Użytkownicy
posty204
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co lepiej wybrać hełm paladyna czy wole rhobra? ten miecz 300/300 za questa z zabójca paladyna

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cholera jak walczyć z tymi Duchami z lampą ? W ogóle ich nie przebijam jest jakaś skuteczna magia na nie ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@paulpolska
Mozesz uzywac zwojow na wypedzenie nieumarlych albo srebrnego miecza.
Jeden jest w kopalni do ktorej musisz wejsc zeby dostac sie do gorniczej doliny a drugi w samym GD.
Miecz jednoreczny w kopalni jest schowany za jednym wlasnie z tych upiorow.Mozesz go szybko zabrac albo po prostu zabic upiora zwojem i od tej pory uzywac miecza ktory tam znajdziesz.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Co lepiej wybrać hełm paladyna czy wole rhobra? ten miecz 300/300 za questa z zabójca paladyna

Zależy Hełm z tego zadania jest jednym z najlepszych w modzie, dopiero smoczy hełm będzie lepszy ale to dużo później, wolę Rhobara polecam brać jeśli masz słabszą broń ale w jaskini bólu będzie broń która po naostrzeniu ma 357 dmg?

Post połączony: 2017-05-24, 11:24
@paulpolska
Mozesz uzywac zwojow na wypedzenie nieumarlych albo srebrnego miecza.
Jeden jest w kopalni do ktorej musisz wejsc zeby dostac sie do gorniczej doliny a drugi w samym GD.
Miecz jednoreczny w kopalni jest schowany za jednym wlasnie z tych upiorow.Mozesz go szybko zabrac albo po prostu zabic upiora zwojem i od tej pory uzywac miecza ktory tam znajdziesz.

Srebrne miecze są 3

1h w kopalnii ze szkieletami (ta którą przechodzisz z Khorinis do GD)
1h w sekretnym pomieszczeniu w wieży Creola
2h w starej wieży Xardasa

W każdym razie w każdej z tych lokacji czeka cię walka z nieumarłymi

:D

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@xendix Niestety nie, jednie co ci pozostaje to nauczenie się wytwarzania broni orków.
@Hearthstone Jest jeszcze srebrna broń 2-ręczna pod zręczność, ze skrzyni dla złodziei niedaleko AshTara.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@xendix Niestety nie, jednie co ci pozostaje to nauczenie się wytwarzania broni orków.
@Hearthstone Jest jeszcze srebrna broń 2-ręczna pod zręczność, ze skrzyni dla złodziei niedaleko AshTara.

O tym nie wiedziałem a to dlatego że gram postacią pod siłę i tej skrzyni nie mogłem otworzyć :)

Post połączony: 2017-05-24, 11:35
Dobra teraz ja spytam o kilka rzeczy:

1) Śnieżna lokacja, mam orkowy pancerz a orkowie i tak mnie atakują jak mnie zobaczą, udało mi się pogadać z orkowym szamanem teraz mam iść do ich wioski ??

2) Udało się komuś otworzyć skrzynie w kajucie kapitana na drakarze orków i 2 skrzynia w wolnej kopalni tam gdzie ranny ork w G1

3) Kiedy rusza do przodu zadanie śniący dostałem wpis po świątyni śniącego i nie wiem co dalej?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Morty
Czyli tak naprawdę jeżeli chcemy zostać czeladnikiem i iśc pod siłę to opłaca się tylko u harada?
No i jezeli tak to lepiej zostac najmnikiem/paladynem czy straznikiem swiatynnym chcac zrobic tanka?
Ta poswiecona zbroja paladyna jest najlepsza w grze?I czy zbroja lowcow smokow jest chociaz zblizona do zbroi paladyna?
Rozumiem że u Bospera jedynym profitem jest wyciaganie duzej ilosci kasy bo te łuki i tak sa nieprzydatne dla wojownika...

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Morty
Czyli tak naprawdę jeżeli chcemy zostać czeladnikiem i iśc pod siłę to opłaca się tylko u harada?
No i jezeli tak to lepiej zostac najmnikiem/paladynem czy straznikiem swiatynnym chcac zrobic tanka?
Ta poswiecona zbroja paladyna jest najlepsza w grze?I czy zbroja lowcow smokow jest chociaz zblizona do zbroi paladyna?
Rozumiem że u Bospera jedynym profitem jest wyciaganie duzej ilosci kasy bo te łuki i tak sa nieprzydatne dla wojownika...

Jeśli chcesz mieć tanka to zdecydowanie łowca smoków? Bosper jest nieopłacalny bo trofea skupuje Alfred z obozu myśliwych :) Do tego Harad daje bonus +10 siły za zostanie czeladnikiem, Kowalstwo również jest świetne za każde 10 mieczy wykutych takich zwykłych z 1 stalowego prętu dostaniesz +1 siły i tak chyba w nieskończoność bo nie zauważyłem żadnego limitu a już na tym ze 20 siły wbiłem :)

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hearthstone Zadanie ze śniącym rusza chyba  w 7 rozdziale.
@xendix Co do Harada to tak właśnie jest. Najlepsza zbroja paladyna i łowców smoków były prawie że identyczne, nie wiem jak jest teraz. Jeżeli grasz na poziomie trudnym lub legendarnym to i tak dostajesz najlepszą zbroję w grze w 6 akcie.
Co do Bospera to jedynym profitem u niego jest +5 do zręczności+5 do łuku, potem nauka robienia specjalnych strzał, i  to chyba wszystko. Skóry sprzedaje się głównie w obozie myśliwych, tam gdzie w G2NK był więziony Elvrich.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone Zadanie ze śniącym rusza chyba  w 7 rozdziale.

Czyli kolejne zadanie na 7 rozdział  :cool:

Co do zbroi to Bennet chyba daje questa na najlepszą zbroję w grze , mogę się mylić ale tak wynikało z solucji oczywiście dostępna tylko na poziomie hard i legendary :)

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hearthstone Co do najlepszej zbroi w grze, to trzeba chomikować smocze łuski (tak z 50).

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone Co do najlepszej zbroi w grze, to trzeba chomikować smocze łuski (tak z 50).

Jednak sie mylę, najlepsza zbroja w grze jest do zdobycia w 7 rozdziale i jest to zbroja którą się dostaje po otrzymaniu błogosławieństwa trzech bogów w 7 rozdziale ma takie staty:

rozdrabnianie ochrony: 350
Ochrona przed zgnieceniem: 350
Anti-kłucia: 350
Ochrona przeciwpożarowa: 200
Ochrona przed magią: 200

rumiun1994

rumiun1994

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
co do tego.. u kogo chcesz isc na czeladnika, ja podchodze do tego tak...
Harad jesli chcesz grac wojownikem
Bosper jesli chcesz grac lucznikem... ogolnie pod zrecznosc
Constantin jesli chcesz grac magiem
Czyli ogolnie zecz biorac podchodze do tego logicznie.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@rumiun1994 Harad i tak jest lepszy od Bospera, nawet jak grasz łucznikiem. Kasę z robienia łuków można spokojnie robić ale  dopiero w 3 akcie, przy wykonywaniu zadania "zaginieni nowicjusze", bo dopiero teraz Grmibald sprzedaje nam nieograniczoną liczbę skór.

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak nie zostanę wielce uniżonym paziem Bospera, to nie będę mógł się już nigdzie nauczyć robienia strzał/strzał specjalnych?

i jak wrażenia z szycia takimi strzałami, dobra zajawka/dmg? :)

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Maciekxxx
Strzał mógł nauczyć igaraz i nicklas na starszej wersji gry wiec podejrzewam ze na tej takze.(nie wiem czy wszystkie rodzaje)

Ja mam z kolei pytanie o te monolity druidów ktore sie aktywuje tabliczkami.
Jest gdzies jakis kompletny spis lokacji tych tabliczek?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Ja mam z kolei pytanie o te monolity druidów ktore sie aktywuje tabliczkami.
Jest gdzies jakis kompletny spis lokacji tych tabliczek?

Khorinis

1. Na szczycie wieży niedaleko latarni, górka za Niclasem.
2. W okolicy kamiennego golema, obok drzewa nad przepaścią.
3. W miejscu gdzie znajduje się topielec z misji z jajkiem, przechodzimy przez zwalone drzewo na rzece i kierujemy się w lewo do końca brzegu.
4. Idąc z miejsca gdzie bandyci stoją na moście - misja z Erolem - kierujemy się w stronę spalonych chat i następnie idziemy dalej trzymając się klifu do końca.
5. Dochodząc do Cavalorna od strony Xardasa , kierujemy się w prawo gdzie spotykamy dzika i trzy jaszczury a półkę wyżej znajduje się goblin. Zabijamy go i idziemy do końca aż zobaczymy pniak, tabliczka jest schowana za nim.
6. Kamienny krąg - misja z Laresem- tabliczka świeci w krzakach.
7. Idąc od Dextera do jaskini gdzie znajdują się szkielety - tabliczka jest po lewej stronie wejścia do groty.
8. W piwnicy klasztornej - klucz do drzwi jest w skrzyni, chyba w pokoju po prawej stronie stojąc przodem do klasztoru.
9. Powyżej wejścia do miejsca gdzie znajdujemy magicznego golema, jest tam półka z pająkiem.
10. Idąc od mostu (czarny troll) kierujemy się w stronę wejścia do jaskini z misji próba ognia i znajdujemy tam goblina bosa. Tabliczka jest w miejscu gdzie stał.
11. Wchodzimy do piramidy gdzie znajduje się Saturas, najpierw natrafiamy na gobliny szkielety i tabliczka powinna być w tym pomieszczeniu po prawej stronie obok wnęki w murze.
12. Idąc od latarni prawą stroną klifu w stronę miasta. Wychodzimy na grań i pod nami z lewej strony ostatnie drzewo.
13. Za bractwem dolinka z teleportem. Pierwsze drzewo po lewej.

Jarkendar

1. W skrzyni za bossem Drake niedaleko obozu piratów
2. W świątyni Adanosa

Górnicza Dolina

1. Obok trolla Utar'a jest stary teleport (Nyras tu stał w G1), leży obok w trawie.
2. "Zatoka trolli". Wejście do starej kopalni, obok pnia.
3. Na wieży po prawej stronie przed bagiennym smokiem.
4. Z tyłu za kuźnią Darriona (obóz w lesie).
5. Obóz orków po prawej stronie jak jest wejście do miasta orków (obóz bandytów w G1). Jest z tylu za drzewem.
6. Obok starej wieży Xardasa idąc przez most do jaskini bólu. Drugi pniak po prawej.
7. Jeziorko w dole po/m cmentarzyskiem orków a wejściem na bagna. Obok drzewa.
8. W twierdzy kamiennego smoka. Stojąc na piedestale z pomnikiem orka (harpie), skaczemy w drugą stronę i następnie jeszcze raz w stronę rzeki. Jest niedaleko drzewa obok szczawiu królewskiego.

Pustynia

1. Wychodząc na pustynię, idziemy w prawo aż do ruin po skałą (mumie, szkielety, mag)
2. Idąc dalej trzymając się prawej strony skał dochodzimy do leżącego posągu i tabliczka jest pod głową. Obok jest chyba sam mag szkielet.
3. Stojąc przodem do małej piramidy a plecami do ściany kanionu, idziemy w lewo jakieś 20 sekund i natrafiamy na grupkę szkieletów i za nimi powinny być trzy ogniste jaszczury a jeszcze za nimi głęboki wąwóz. Tabliczka jest przy ognistych jaszczurach.
4. Legowisko Karakusta (wielki pełzacz)
5. Obok schodów na lewo od wejścia do świątyni z Krukiem

Śnieżna Kraina Orków Górskich

1. Na dachu zniszczonej wieży, obok starego fortu paladynów gdzie spotykamy najemnika. Wejście po murze.

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może i retoryka jest liczona od nowszych wersji ale niby ją wbiłame i pojawiły się nowe opcje dialogowe/wmawiające do czegoś (2 monety za jedną starą, wmawianie ,że sie  nie okradło, pamiętnik vatrasa za fri).

To która wersja jest najmniej zbugowana czy tam stabilna i czy save będą działać razem z retyryką wyuczoną na obecny poziom?

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

Trumm

Trumm

Użytkownicy
posty204
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajde tego Nag Shor? orka co musze list mu zaniesc

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tutaj?

Spoiler
Przebywa w swoim namiocie na samym końcu obozu klanu. Bezimienny może z nim porozmawiać, jeśli nosi Ulu-Mulu. Gdy przybędzie bez powodu, wódz go wyśmieje. Jeśli zaś bohater przyjdzie przysłany przez Ur-Shaka, Nag-Shor opowie mu swoją historię, a spytany o Ducha Wody skieruje Bezimiennego do szamana klanu, Ur-Daha, gdyż sam, jako wojownik, nie wie nic o duchach. Poza tym nie odgrywa w grze ważniejszej roli.

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

0 użytkowników
Do góry